Η Νάταλι Πόρτμαν αποκάλυψε πως για το «No Strings Attached» πληρώθηκε τρεις φορές λιγότερο από τον Άστον Κούτσερ

Η Νάταλι Πόρτμαν αποκάλυψε πως για το «No Strings Attached» πληρώθηκε τρεις φορές λιγότερο από τον Άστον Κούτσερ Facebook Twitter
5

Τα χρήματα που πήρε ο Άστον Κούτσερ για την συμμετοχή του στην ταινία «No Strings Attached» ήταν τρεις φορές περισσότερα από εκείνα της συμπρωταγωνίστριάς του, Νάταλι Πόρτμαν, όπως αποκάλυψε η ίδια σε πρόσφατη συνέντευξή της στο περιοδικό Marie Claire.

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός παραδέχθηκε πως σε άλλη περίπτωση θα ήταν πολύ πιο ενοχλημένη με αυτήν την τόσο μεγάλη διάκριση στις αμοιβές που πήραν για την ταινία, αλλά, όπως είπε, δυσκολεύθηκε να παραπονεθεί έντονα καθώς τα χρήματα που έλαβε ήταν «και πάλι πολλά». «Ο Άστον Κούτσερ πληρώθηκε τρεις φορές περισσότερο από εμένα στο No Strings Attached. Το γνώριζα και δεν είπα τίποτα γιατί υπάρχει κι όλο αυτό το ζήτημα με το "κασέ" στο Χόλιγουντ. Το "κασέ" του ήταν τρεις φορές υψηλότερο από το δικό μου οπότε πληρώθηκε αναλόγως. Δεν ενοχλήθηκα όσο θα έπρεπε. Εννοώ, πως σίγουρα πληρωνόμαστε πολλά λεφτά, οπότε είναι δύσκολο να παραπονεθείς, αλλά υπάρχει τρελή διαφορά» εξήγησε η Νάταλι Πόρτμαν. 

Η Νάταλι Πόρτμαν αποκάλυψε πως για το «No Strings Attached» πληρώθηκε τρεις φορές λιγότερο από τον Άστον Κούτσερ Facebook Twitter

Η γνωστή ηθοποιός, που είναι έγκυος στο δεύτερο της παιδί, επέμεινε όμως πως το χάσμα στις αμοιβές μεταξύ των δύο φύλων είναι μεγαλύτερο στο Χόλιγουντ σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη βιομηχανία. «Στα περισσότερα επαγγέλματα, οι γυναίκες βγάζουν 80 σεντς και οι άντρες ένα δολάριο. Στο Χόλιγουντ, η αντιστοιχία πέφτει στα 30 σεντς προς ένα δολάριο» λέει η Πόρτμαν.

Με αφορμή το ότι την επόμενη ταινία που πρωταγωνιστεί σκηνοθετεί η Mimi Leder, η Πόρτμαν είπε: «Δεν θεωρώ πως οι γυναίκες και οι άντρες είναι περισσότερο ή λιγότερο ικανοί στη σκηνοθεσία, απλώς έχουμε ξεκάθαρα πρόβλημα με τις ευκαιρίες που δίνονται στις γυναίκες. Πρέπει να γίνουμε μέρος της λύσης, κι όχι να διαιωνίζουμε το πρόβλημα. Κι αφού αυτή η ταινία είναι για τις διακρίσεις, σκέφτηκα, πώς θα τολμήσουμε εμείς να μην προσλάβουμε γυναίκα». 

Μετά την αποκάλυψη περί αμοιβών για το «No Strings Attached», ο Άστον Κούτσερ όχι μόνο δεν ενοχλήθηκε αλλά έσπευσε να υπερασπιστεί και τη στάση της Νάταλι Πόρτμαν, συγχαίροντάς την δημοσίως για τα λεγόμενά της. «Είμαι τόσο περήφανος για την Νάταλι και όλες τις γυναίκες που διεκδικούν τα δικαιώματά τους και προσπαθούν να εξαλείψουν το χάσμα στις αμοιβές μεταξύ των φύλων!» έγραψε σε μήνυμά του στον λογαριασμό του στο Twitter, κοινοποιώντας ταυτόχρονα το link από την συνέντευξη της ηθοποιού στο περιοδικό. 

Πολιτισμός
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενετία γιορτάζει τη εικονογραφία και τον συμβολισμό του στήθους

Εικαστικά / Μια μεγάλη εικαστική έκθεση αφιερωμένη στο γυναικείο στήθος

Στη Βενετία και στο Palazzo Franchetti μια έκθεση αφηγείται την «περιπέτεια» ενός σημείου της γυναικείας ανατομίας που έχει κατανοηθεί και αναπαρασταθεί στην τέχνη, τη διαφήμιση, τη μόδα, σε όλους τους πολιτισμούς και τις παραδόσεις με πολλούς διαφορετικούς τρόπους.
NEWSROOM