ΗΠΑ: Μετέδωσαν live μέσω Facebook τον βασανισμό και ξυλοδαρμό 18χρονου με αναπηρία

ΗΠΑ: Μετέδωσαν live μέσω Facebook τον βασανισμό και ξυλοδαρμό 18χρονου με αναπηρία Facebook Twitter
3

Σε τέσσερις συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία στο Σικάγο, μετά τη ζωντανή μετάδοση μέσω Facebook του βασανισμού και ξυλοδαρμού ενός 18χρονου με αναπηρία.

Το βίντεο, διάρκειας 30 λεπτών, δείχνει έναν άνδρα δεμένο και με καλυμμένο το στόμα, στη γωνία ενός δωματίου. Οι δράστες της επίθεσης εμφανίζονται να γελούν και να φωνάζουν «fuck Ντόναλντ Τραμπ» καθώς και υβριστικά μηνύματα κατά των λευκών ατόμων, καθώς κλωτσάνε και χτυπάνε τον 18χρονο. Σε άλλο σημείο του βίντεο κόβουν τα ρούχα του, ρίχνουν πάνω του στάχτες από τσιγάρα ενώ χρησιμοποιούν ένα μαχαίρι για να κόψουν τα μαλλιά του, κόβοντας κομμάτι από το σκαλπ του με αποτέλεσμα να ματώσει.

Το περιστατικό σημειώθηκε την Τρίτη, σε διαμέρισμα του Σικάγο. Ο 18χρονος εντοπίστηκε από αστυνομικούς καθώς περιφερόταν στον δρόμο, αποπροσανατολισμένος και αναστατωμένος. Στη συνέχεια συνειδητοποίησαν πως είχε δηλωθεί ως αγνοούμενος υψηλού κινδύνου.


Η αστυνομία του Σικάγο περιέγραψε το βίντεο ως «εμετικό» πιθανό έγκλημα μίσους. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, το θύμα ήταν γνωστός ενός εκ των δραστών και μπορεί να τον είχαν απαγάγει έως και 48 ώρες πριν από την επίθεση. Η επίθεση δημιούργησε τέτοιο τραύμα στον 18χρονο που χρειάστηκε σχεδόν όλη η νύχτα για να ηρεμήσει ώστε να μπορέσει να μιλήσει στους αστυνομικούς.

Για την επίθεση συνελήφθη μία νεαρή κοπέλα, η οποία μετέδωσε το βίντεο, καθώς και τρία ακόμα άτομα. Πρόκειται για δύο άντρες και δύο γυναίκες, όλοι ηλικίας 18 ετών.

Καθώς το θύμα είναι λευκός και τα άτομα στο βίντεο μαύροι, η αστυνομία ερευνά αν πρέπει να απαγγελθούν κατηγορίες για έγκλημα μίσους. «Είναι νεαροί ενήλικες και παίρνουν ηλίθιες αποφάσεις», είπε ο αστυνόμος Eddie Johnson σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Πρόσθεσε πως σχετικά με τη γλώσσα που χρησιμοποιείται στο βίντεο, οι ερευνητές θα προσπαθήσουν «να προσδιορίσουν αν είναι ειλικρινής ή απλώς ηλίθιο παραλήρημα».

Διεθνή
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντόναλντ Τραμπ: Φέρεται να έδωσε εντολή για σχέδιο εισβολής στη Γροιλανδία

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Φέρεται να έδωσε εντολή για σχέδιο εισβολής στη Γροιλανδία

Ο Αμερικανός πρόεδρος φέρεται να έχει ζητήσει από τους διοικητές των ειδικών δυνάμεων να εκπονήσουν σχέδιο εισβολής, παρά τις αντιδράσεις κορυφαίων στρατιωτικών και τις ανησυχίες για τη συνοχή του ΝΑΤΟ
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ: Kαλούν τους πολίτες τους να φύγουν άμεσα από τη Βενεζουέλα λόγω επικίνδυνων ένοπλων ομάδων

Διεθνή / ΗΠΑ: Kαλούν τους πολίτες τους να φύγουν άμεσα από τη Βενεζουέλα λόγω επικίνδυνων ένοπλων ομάδων

Το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ υποστηρίζει ότι ένοπλες ομάδες φέρεται να στήνουν οδοφράγματα και να ελέγχουν οχήματα προκειμένου να εντοπίσουν Αμερικανούς
THE LIFO TEAM