ΑΡΗΣ ΔΗΜΟΚΙΔΗΣ

Πρόντι: Αδύνατο να διώξουν την Ελλάδα από το ευρώ

Πρόντι: Αδύνατο να διώξουν την Ελλάδα από το ευρώ Facebook Twitter
4

«Αν κερδίσει το “ναι”, αλλά και αν κερδίσει το “όχι” στο ελληνικό δημοψήφισμα, η Ευρώπη θα είναι αναγκασμένη να διαπραγματευθεί με την Ελλάδα», δήλωσε ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ρομάνο Πρόντι.

Μιλώντας στο κανάλι Rai Tre, ο κ. Πρόντι υποστήριξε πως «οι διαπραγματεύσεις θα πρέπει να συνεχισθούν για εξεύρεση συμφωνίας, είναι αδύνατον να διώξουν την Ελλάδα από το Ευρώ μετά από τις αστοχίες της Τρόικας και την έλλειψη μιας ενιαίας στάσης της Ευρώπης».

«Αν η Ευρώπη δεν καταφέρει να αντιμετωπίσει ένα μικρό πρόβλημα σαν και αυτό της Ελλάδας, νομίζετε ότι θα είναι σε θέση να χειριστεί τα μεγάλα διεθνή προβλήματα;» αναρωτήθηκε ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν. «Η Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα θα έστελνε στον υπόλοιπο κόσμο το μήνυμα ότι δεν είναι πια Ευρώπη», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον Πρόντι, «ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολαντ ήθελε να λάβει υπόψη του τις τελευταίες προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα, αλλά υπήρξε γερμανικό βέτο. Υπερίσχυσε η αδιαλλαξία του Βερολίνου, διότι η Μέρκελ βρίσκεται ανάμεσα στους Βαυαρούς συμμάχους της που θα ήθελαν μια ακραία προσέγγιση και στις διεθνείς πιέσεις που της ζητούν να δείξει κατανόηση».

«Η Γερμανία υπερέχει χάρη στις αδυναμίες των υπόλοιπων. Στην Ευρώπη υπάρχει η κυριαρχία μιας μόνον χώρας, που δυσκολεύεται να ασκήσει μια ηγεσία η οποία να λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες όλων. Είναι το σημερινό ευρωπαϊκό δράμα», πρόσθεσε ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός και κατέληξε: «Αν το Ταμείο τασσόταν υπέρ της περικοπής του ελληνικού χρέους από την αρχή, πριν τέσσερα χρόνια, θα είχαμε λύσει όλο το θέμα. Αυτή θα είναι, θεωρώ, και η τελική λύση», ολοκλήρωσε ο Ρομάνο Πρόντι.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

4

ΑΡΗΣ ΔΗΜΟΚΙΔΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΟΥΚΑ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ ΕΝΤΑΣΗ

Πολιτική / ΚΕΔΕ: Άγριος καβγάς Δούκα με Καφαντάρη για νοθεία - «Φύγε από εδώ, δεν ντρέπεσαι;»

Αφορμή για την ένταση αποτέλεσε η διαδικασία ψηφοφορίας για το διεκδικητικό πλαίσιο της ΚΕΔΕ, με τον Χάρη Δούκα να καταγγέλλει νοθεία στην καταμέτρηση και να ζητά ονομαστική ψηφοφορία
THE LIFO TEAM
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΕΔΕ

Πολιτική / Μητσοτάκης στην ΚΕΔΕ: Έξι μέτρα στήριξης των δήμων - Τι ανακοίνωσε για ρεύμα, σχολεία, δρόμους

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, τη διάθεση 240 εκατ. ευρώ εντός Νοεμβρίου για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών των δήμων προς τους παρόχους ενέργειας
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

Πολιτική / Ντόρα Μπακογιάννη: Η συγγνώμη για το «κλεισ' το ρε πουλάκι μου» - «Έχασα την ψυχραιμία μου»

«Καθόμουν 3,5 ώρες, άκουγα και όταν προσπάθησα να παρουσιάσω ένα τεράστιο πρότζεκτ για το νοσοκομείο των Χανίων, έχασα την ψυχραιμία μου και έκανα λάθος και ζητώ συγγνώμη», δήλωσε η βουλευτής της ΝΔ
THE LIFO TEAM