Θύελλα αντιδράσεων για τον ακροδεξιό Μάιλο Γιαννόπουλος που μόλις ανακοίνωσε το νέο του εγχείρημα

Θύελλα αντιδράσεων για τον ακροδεξιό Μάιλο Γιαννόπουλος που μόλις ανακοίνωσε το νέο του εγχείρημα Facebook Twitter
9

O αμφιλεγόμενος, ακροδεξιός συντάκτης του Breitbart και δεινός υποστηρικτής του Ντόναλντ Τραμπ Mάιλο Γιαννόπουλος ανακοίνωσε πως έχει εξασφαλίσει μια συμφωνία 250.000 δολαρίων για να εκδώσει το βιβλίο του εξαγριώνοντας τους επικριτές του, οι οποίοι φέτος ήταν στην ευχάριστη θέση να δουν τον αποκλεισμό του από το Twitter.

Σύμφωνα με το Hollywood Reporter, ο Γιαννόπουλος το βιβλίο, με τίτλο "Επικίνδυνος", αναμένεται στα βιβλιοπωλεία τον Μάρτιο του 2017 μέσω του εκδοτικού οίκου Simon & Schuster.


«Οι απειλές για την ελευθερία του λόγου στον αμερικανικό Τύπο και στις πανεπιστημιουπόλεις κολεγίων είναι ακραίες και εξαιρετικά επικίνδυνες», ανέφερε ο Γιαννόπουλος σχολιάζοντας το πού αναφέρεται ο τίτλος του βιβλίου του. Πρόσθεσε επίσης πως το βιβλίο θα εξετάζει το πώς ο Τραμπ πέτυχε να γίνει τόσο δημοφιλής μεταξύ των νέων ανθρώπων.

Ο Γιαννόπουλος ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων το περασμένο καλοκαίρι μετά από την παραληρηματική κριτική που άσκησε στην ηθοποιό του φιλμ "Ghostbusters" Λέσλι Τζόουνς στην οποία είχε επιτεθεί με ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς. Εκτός των άλλων την είχε αποκαλέσει ειρωνικά «μαύρο άντρα».

Θύελλα αντιδράσεων για τον ακροδεξιό Μάιλο Γιαννόπουλος που μόλις ανακοίνωσε το νέο του εγχείρημα Facebook Twitter

Tελικά το Twitter διέγραψε τον λογαριασμό του και προχώρησε σε πλήρη αποκλεισμό του. Ωστόσο τώρα ο ίδιος ισχυρίζεται πως αυτή η κίνηση τον έκανε απλά πιο δημοφιλή και επιδραστικό.

Τα νέα για την έκδοση του βιβλίου του προκάλεσαν νέες αντιδράσεις στα social media. Το Chicago Review of Books περιγράφει τη συμφωνία ως «αηδιαστική επικύρωση του μίσους» και δήλωσε ότι θα μποϊκοτάρει τα βιβλία που έχουν εκδοθεί από τον οίκο Simon & Schuster το 2017 σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Πολιτιστικοί συντάκτες και κριτικοί βιβλίων όπως η Carolyn Kellogg, της εφημερίδας Los Angeles Times εξέφρασαν επίσης τη δυσαρέσκειά τους για την κίνηση αυτή και κάνουν λόγο για σεξιστικό και ρατσιστικό λόγο που δεν θα έπρεπε να βρει έδαφος σε εκδόσεις.

Θύελλα αντιδράσεων για τον ακροδεξιό Μάιλο Γιαννόπουλος που μόλις ανακοίνωσε το νέο του εγχείρημα Facebook Twitter
9

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Κίνα προειδοποιεί τα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στο Χονγκ Κονγκ: «Μην διαδίδετε συκοφαντίες»

Διεθνή / Η Κίνα προειδοποιεί τα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στο Χονγκ Κονγκ: «Μην διαδίδετε συκοφαντίες»

To Γραφείο για την Προστασία της Εθνικής Ασφάλειας κάλεσε έναν αριθμό μη προσδιορισμένων μέσων ενημέρωσης, επικρίνοντας την κάλυψη της πυρκαγιάς που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 159 άτομα στο πολυώροφο συγκρότημα κατοικιών Wang Fuk Court
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

Διεθνή / Ο Τραμπ έλαβε το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA

«Αναμφίβολα αξίζετε το πρώτο Βραβείο Ειρήνης της FIFA για τις πράξεις σας, για όσα έχετε επιτύχει με τον δικό σας τρόπο», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της FIFA Τζάνι Ινφαντίνο απευθυνόμενος στον Αμερικανό πρόεδρο
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Διεθνή / Γαλλία: Η κυβέρνηση αυξάνει την ασφάλεια σε χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις λόγω «πολύ υψηλού» κινδύνου τρομοκρατίας

Τα αυξημένα μέτρα έρχονται λίγες ημέρες μετά την αιφνιδιαστική απόφαση του Παρισιού να ακυρώσει τη μεγάλη συναυλία της Παραμονής Πρωτοχρονιάς στα Ηλύσια Πεδία
LIFO NEWSROOM