Χρυσόγονος: Οι επόμενοι 18 μήνες θα είναι πολύ δύσκολοι

Χρυσόγονος: Οι επόμενοι 18 μήνες θα είναι πολύ δύσκολοι Facebook Twitter
3

Οι επόμενοι 18 μήνες είναι πολύ δύσκολοι και η κυβέρνηση πρέπει να κλείσει την αξιολόγηση με τις λιγότερες δυνατές απώλειες και για να γίνει αυτό, πρέπει να βοηθήσει η αξιωματική αντιπολίτευση. Αυτά δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 Fm».

 

«Υπάρχουν ορισμένα αντικειμενικά δεδομένα. Tα δεδομένα αυτά είναι ότι η Ελλάδα μέσα στο 2017 πρέπει να πληρώσει σε τοκοχρεολύσια 15,5 δισ. ευρώ. Από αυτά τα 3 δισ., σύμφωνα με τα συμφωνηθέντα με τους δανειστές, θα προέλθουν από πρωτογενή πλεονάσματα, διότι έχουμε βάλει στόχο να πετύχουμε πρωτογενές πλεόνασμα της τάξεως του 1,75% του ΑΕΠ μας για το 2017, αυτό σημαίνει περίπου 3 δισ. ευρώ», είπε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και συμπλήρωσε ότι «12-12,5 δισ. πρέπει να προέλθουν από τους δανειστές».

 

Ο κ. Χρυσόγονος υπογράμμισε ότι «τα 6 από αυτά είναι η τρέχουσα δεύτερη αξιολόγηση, τα υπόλοιπα πρέπει να προέλθουν από το κλείσιμο της επόμενης αξιολόγησης το 2017» και τόνισε ότι το καλύτερο σενάριο θα ήταν να κλείσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα η τρέχουσα αξιολόγηση, η οποία, όπως υπογράμμισε στο «Πρακτορείο 104,9 Fm», θα έπρεπε να έχει κλείσει τον Μάρτιο.

 

Ερωτηθείς για το πόσο εύκολο είναι να κλείσει η αξιολόγηση, είπε: «Δεν είναι εύκολο διότι από την πλευρά των δανειστών προβάλλονται απαιτήσεις που είναι καταφανώς παράλογες». Σημείωσε δε ότι «για να μπορέσουμε να αντικρούσουμε τις απαιτήσεις αυτές, θα ήταν χρήσιμο να σταματήσει η πολιτική αντιπαράθεση στο εσωτερικό, να σταματήσουν οι κραυγές για εκλογές και οι ψίθυροι για δημοψηφίσματα, και να ενισχύσει η αντιπολίτευση τη διαπραγματευτική προσπάθεια της κυβέρνησης (...) που είναι προς όφελος της χώρας και όχι της κυβέρνησης».

 

Ερωτηθείς για το πώς θα κλείσει τελικά η διαπραγμάτευση, με ή χωρίς το ΔΝΤ, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε μεταξύ άλλων: «Ο οφειλέτης βρίσκεται εξ ορισμού σε μειονεκτική θέση και (η κυβέρνηση) έχει και την κακοφωνία από την πλευρά των δανειστών. Για να υπάρξει συνέχιση του διακρατικού δανεισμού πρέπει να συμμετέχουν και οι Γερμανοί και οι Ολλανδοί, δεν μπορούν να καλύψουν μόνο οι Γάλλοι» είπε και τόνισε ότι η επιμονή της Γερμανίας και της Ολλανδίας για συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα μας εμπλέκει σε ένα φαύλο κύκλο.

 

«Μέσα σε αυτόν τον κυκεώνα, η κυβέρνηση πρέπει να κλείσει την αξιολόγηση με τις λιγότερες δυνατές απώλειες και για να γίνει αυτό, πρέπει να βοηθήσει η αξιωματική αντιπολίτευση» είπε ο κ. Χρυσόγονος στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» και σημείωσε ότι οι επόμενοι 18 μήνες είναι πολύ δύσκολοι.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης στη Βουλή για την πρόταση Προανακριτικής: «Αθλιότητα εναντίον εκλεγμένου πρωθυπουργού»

Πολιτική / Μητσοτάκης στη Βουλή για την πρόταση Προανακριτικής: «Αθλιότητα εναντίον εκλεγμένου πρωθυπουργού»

Δεν θα μπορούσα να μην αντιδράσω σε μια χυδαία απόπειρα των τεσσάρων πιο μικρών κομμάτων της αντιπολίτευσης να μετατρέψουν ένα εθνικό δράμα σε απόπειρα πολιτικής σκευωρίας», είπε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

LiFO politics / Γιατί επιχειρούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο Σαμαράς και Τσίπρας

Ο πολιτικός αναλυτής και διευθυντής ερευνών της Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης, συζητά με τη Βασιλική Σιούτη για τα σενάρια δημιουργίας νέων κομμάτων από τους δύο πρώην πρωθυπουργούς.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης για απόφαση ΣτΕ για τα μη κρατικά ΑΕΙ: Τέλος στα ταμπού και στις ιδεοληψίες

Πολιτική / Μητσοτάκης για απόφαση ΣτΕ για τα μη κρατικά ΑΕΙ: Τέλος στα ταμπού και στις ιδεοληψίες

Την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει συνταγματικό τον νόμο για τη λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων χαιρέτισε ο πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για "τέλος στις ιδεοληψίες" και "τολμηρό βήμα προς την πρόοδο"
LIFO NEWSROOM
Στη Βουλή ο Μητσοτάκης για τον νέο ΚΟΚ – Στο επίκεντρο η οδική ασφάλεια, τα πρόστιμα και τα νέα μέτρα

Πολιτική / Στη Βουλή ο Μητσοτάκης για τον νέο ΚΟΚ – Στο επίκεντρο η οδική ασφάλεια, τα πρόστιμα και τα νέα μέτρα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε το βράδυ της Δευτέρας από τη Νίκαια της Γαλλίας, όπου συμμετείχε στην 3η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για τους Ωκεανούς
LIFO NEWSROOM
NΔένδιας για ΑΟΖ με Ιταλία: «Mεγαλώσαμε την Ελλάδα»

Πολιτική / Δένδιας για ΑΟΖ με Ιταλία: «Mεγαλώσαμε την Ελλάδα»

«Μεγαλώσαμε την Ελλάδα, με μία Συμφωνία η οποία αποδεικνύει την προσήλωσή μας στο Διεθνές Δίκαιο και τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS)» επισημαίνει ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας
LIFO NEWSROOM