Χρυσόγονος: Οι επόμενοι 18 μήνες θα είναι πολύ δύσκολοι

Χρυσόγονος: Οι επόμενοι 18 μήνες θα είναι πολύ δύσκολοι Facebook Twitter
3

Οι επόμενοι 18 μήνες είναι πολύ δύσκολοι και η κυβέρνηση πρέπει να κλείσει την αξιολόγηση με τις λιγότερες δυνατές απώλειες και για να γίνει αυτό, πρέπει να βοηθήσει η αξιωματική αντιπολίτευση. Αυτά δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 Fm».

 

«Υπάρχουν ορισμένα αντικειμενικά δεδομένα. Tα δεδομένα αυτά είναι ότι η Ελλάδα μέσα στο 2017 πρέπει να πληρώσει σε τοκοχρεολύσια 15,5 δισ. ευρώ. Από αυτά τα 3 δισ., σύμφωνα με τα συμφωνηθέντα με τους δανειστές, θα προέλθουν από πρωτογενή πλεονάσματα, διότι έχουμε βάλει στόχο να πετύχουμε πρωτογενές πλεόνασμα της τάξεως του 1,75% του ΑΕΠ μας για το 2017, αυτό σημαίνει περίπου 3 δισ. ευρώ», είπε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και συμπλήρωσε ότι «12-12,5 δισ. πρέπει να προέλθουν από τους δανειστές».

 

Ο κ. Χρυσόγονος υπογράμμισε ότι «τα 6 από αυτά είναι η τρέχουσα δεύτερη αξιολόγηση, τα υπόλοιπα πρέπει να προέλθουν από το κλείσιμο της επόμενης αξιολόγησης το 2017» και τόνισε ότι το καλύτερο σενάριο θα ήταν να κλείσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα η τρέχουσα αξιολόγηση, η οποία, όπως υπογράμμισε στο «Πρακτορείο 104,9 Fm», θα έπρεπε να έχει κλείσει τον Μάρτιο.

 

Ερωτηθείς για το πόσο εύκολο είναι να κλείσει η αξιολόγηση, είπε: «Δεν είναι εύκολο διότι από την πλευρά των δανειστών προβάλλονται απαιτήσεις που είναι καταφανώς παράλογες». Σημείωσε δε ότι «για να μπορέσουμε να αντικρούσουμε τις απαιτήσεις αυτές, θα ήταν χρήσιμο να σταματήσει η πολιτική αντιπαράθεση στο εσωτερικό, να σταματήσουν οι κραυγές για εκλογές και οι ψίθυροι για δημοψηφίσματα, και να ενισχύσει η αντιπολίτευση τη διαπραγματευτική προσπάθεια της κυβέρνησης (...) που είναι προς όφελος της χώρας και όχι της κυβέρνησης».

 

Ερωτηθείς για το πώς θα κλείσει τελικά η διαπραγμάτευση, με ή χωρίς το ΔΝΤ, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε μεταξύ άλλων: «Ο οφειλέτης βρίσκεται εξ ορισμού σε μειονεκτική θέση και (η κυβέρνηση) έχει και την κακοφωνία από την πλευρά των δανειστών. Για να υπάρξει συνέχιση του διακρατικού δανεισμού πρέπει να συμμετέχουν και οι Γερμανοί και οι Ολλανδοί, δεν μπορούν να καλύψουν μόνο οι Γάλλοι» είπε και τόνισε ότι η επιμονή της Γερμανίας και της Ολλανδίας για συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα μας εμπλέκει σε ένα φαύλο κύκλο.

 

«Μέσα σε αυτόν τον κυκεώνα, η κυβέρνηση πρέπει να κλείσει την αξιολόγηση με τις λιγότερες δυνατές απώλειες και για να γίνει αυτό, πρέπει να βοηθήσει η αξιωματική αντιπολίτευση» είπε ο κ. Χρυσόγονος στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» και σημείωσε ότι οι επόμενοι 18 μήνες είναι πολύ δύσκολοι.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ

Πολιτική / Αλέξης Τσίπρας: «Δεν είναι αντίπαλός μου ο Ανδρουλάκης, αλλά ο Μητσοτάκης»

«Σέβομαι το ΠΑΣΟΚ, όπως σέβομαι και το ΚΚΕ, όπως σέβομαι και τον ΣΥΡΙΖΑ που θέλει να διατηρήσει την παρουσία του. Δεν επιτέθηκα εγώ να τους ξεκληρίσω, να τους διαλύσω» ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας
THE LIFO TEAM
ΚΙΜΠΕΡΛΙ ΓΚΙΛΦΟΙΛ ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΥΡΩΠΗ

Πολιτική / Απάντηση Γκίλφοϊλ στη Wall Street Journal: «Τα ταξίδια της στην Ευρώπη έγιναν με οδηγίες του Στέιτ Ντιπάρτμεντ»

Οι νομικοί της εκπρόσωποι χαρακτήρισαν «παραπλανητικές τις αναφορές της Wall Street Journal» - «Ο Έρικ Ντίτερς οφείλει στην πρέσβειρα Κίμπερλι Γκίλφοϊλ περίπου 150.000 δολάρια» αναφέρουν στην ίδια δήλωσή τους
THE LIFO TEAM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΡΩΝΙΟΣ ΕΛ.Α.Σ.

Πολιτική / Ο Τσίπρας ανακοίνωσε την ένταξη του Άγγελου Κορωνιού στην ΕΛ.Α.Σ. - «Χρειαζόμαστε σουτέρ, αδελφέ»

Ο Άγγελος Κορωνιός υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους παίκτες στην ιστορία του Περιστερίου και της Εθνικής Ελλάδας, ενώ παραμένει ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Α1 μπάσκετ
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ

Πολιτική / Μητσοτάκης: Η Ελλάδα ως «αξιόπιστος εταίρος» των ΗΠΑ – Οι ανακοινώσεις για ρεύμα και αποζημιώσεις

Η επίσκεψη Ρούμπιο, οι επιδοτήσεις για τη βιομηχανία και τους αλιείς και τα μέτρα στήριξης για τους πληγέντες στην Κρήτη, στην εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού.
THE LIFO TEAM
ΓΚΡΑΒΑ ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

Πολιτική / Γκράβα: «Ας κάνει επιτέλους ο κ. Δούκας τη δουλειά του», λέει η παράταξη του Κ. Μπακογιάννη

«5.000 μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί βρίσκονται στον αέρα, χωρίς έναν υπεύθυνο συνομιλητή που να μπορεί να τους παρέχει πλήρη ενημέρωση για το τι ακριβώς συμβαίνει», τονίζει με ανακοίνωσή της η παράταξη «Αθήνα Ψηλά»
THE LIFO TEAM
ΜΑΡΚΟ ΡΟΥΜΠΙΟ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Πολιτική / Επίσκεψη Ρούμπιο: Η αντιπολίτευση ζητά δεσμεύσεις στη στρατηγική σχέση Ελλάδας–ΗΠΑ, όχι μόνο διακηρύξεις

Το καλώδιο Ελλάδας–Κύπρου, η στάση της Ουάσινγκτον απέναντι στην Τουρκία και τα όρια της ελληνοαμερικανικής συνεργασίας στο επίκεντρο της κριτικής της αντιπολίτευσης
THE LIFO TEAM