Είναι τόσο YOLO?

Είναι τόσο YOLO? Facebook Twitter
13

Γενικά, ενώ ο κόσμος καίγεται (και έχασαν και τη συμφωνία για το χρέος) αυτοί μοιάζουν να βρίσκονται σ' έναν πλανήτη γλεντιού και κεφιού.

Σ' ένα παράλληλο σύμπαν όπου όλα πηγαίνουν ρολόι, που οι δικαιωμένοι του ΑΣΕΠ και οι μαγείρισσες τους λατρεύουν σα Βορειοκορεάτες ηγέτες, που δεν έχουν άλλες δουλειές να κάνουν πέρα από ταξιδάκια, περιοδείες και χορούς, που δεν χρειάζεται να κρατήσουν χαμηλό προφίλ, να σηκώσουν τα μανίκια και να δουλέψουν σοβαρά, που αρκεί να φαίνονται λαϊκοί άνθρωποι και να τραγουδούν για φτωχογειτονιές, με επικοινωνιακά τερτίπια και ψευτομαγκιές. 

Δεν είναι έκπληξη πως η αντίθεση μεταξύ της πραγματικότητας και του κεφιού τους δεν επιδρά καθόλου καθησυχαστικά. Κι αναρωτιέται κανείς: Είναι αναίσθητοι; Ξέρουν κάτι που δεν ξέρουμε; Ή απλά είναι YOLO και νοιάζονται μόνο για τους εαυτούς τους;

Διαβάζοντας το παρακάτω status της Βάσως Κιντή, περνούσαν απ' τα μάτια μου όλες οι εξωφρενικά χαρούμενες φωτογραφίες τους που έβλεπα όλη την εβδομάδα (είναι όλες καινούργιες):

Είναι τόσο YOLO? Facebook Twitter
 

Έβλεπα τις φωτογραφίες του Πολάκη με τον Βερναρδάκη να χορεύουν στην Κρήτη,

Είναι τόσο YOLO? Facebook Twitter

τη Γεροβασίλη να χορεύει στο Υπουργείο,

Είναι τόσο YOLO? Facebook Twitter

τον Τσίπρα να χαριεντίζεται

Είναι τόσο YOLO? Facebook Twitter

και σκέφτηκα πώς μπορούν να τα κάνουν αυτά, να είναι τόσο αναίσθητοι και αναίσχυντοι όταν φόρτωσαν στις πλάτες όλων ένα τεράστιο χρέος αχρείαστο επειδή οι ίδιοι είναι ανίκανοι και ανίδεοι και περιφρονούν τις ζωές των άλλων.

Είναι τόσο YOLO? Facebook Twitter

Κι αντί να προσπαθούν τηρώντας τις υποχρεώσεις τους να αποσείσουν από τις πλάτες της χώρας μια ώρα αρχύτερα αυτό το βάρος που λυγίζει και εξοντώνει ανθρώπους κι επιχειρήσεις και πάλι ανθρώπους,

Είναι τόσο YOLO? Facebook Twitter

γλεντάνε γύρω του αμέριμνοι προσπαθώντας συγχρόνως να βρουν τρόπο να επωφεληθούν εκλογικά από αυτό.

Είναι τόσο YOLO? Facebook Twitter

Είναι αποκρουστικό.

Είναι τόσο YOLO? Facebook Twitter
13

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

7 σχόλια
Απορώ που στο άρθρο και στα μέχρι τώρα σχόλια δεν επισημαίνεται το προφανές: προεκλογική περίοδο έχουμε, οι μαυρογυαλούροι ΠΡΕΠΕΙ να χορέψουν και να χαριεντιστούν και να τσουγκρίσουν ποτήρια με τα πρόβατα (lifo σας παρακαλώ, διαγράψτε την λέξη πρόβατα και αντικαταστήστε με ψηφοφόρους).Αφού μόνο έτσι παίρνεις ψήφους στην Ελλάδα, τι να κάνουν οι άνθρωποι; Κλέφτες να γίνουν; (εχμμμμ... )Είμαι σίγουρος ότι καμμία διάθεση δεν έχουν να τρωγοπίνουν και να επιδεικνύουν τις χορευτικές τους δεινότητες on camera. Αλλά οι εκλογές είναι σε 3 μήνες και τα πρόβατα αυτά θέλουν.
Προφανώς οι δημοσιογράφοι έπρεπε να εξυμνούν το Κόμμα, να επικροτούν αυτούς που προκάλεσαν ζημιά δεκάδων δισεκατομμυρίων και χορεύουν σαν να μην τρέχει τίποτα.
Και είμαι σίγουρη πως αφού διαβάσαμε το άρθρο, όλοι θα πάμε να πνίξουμέ τόν καημό μας τρώγωντας ένα μελομακάρονο,πίνοντας λίγο κρασάκι ακόμα και αναρωτιομαστε τι θά φάμε στο χριστουγεννιατικα τραπέζι της θείας κουλάς. Κλάσσίκά τα μπάρ το βράδυ της Κυριακής θα έίσάί ασφυκτικά γέμάτά γιατί πολύ απλά life is going on και οτι δε μας αφορά άμέσά (δεν έχουμε όλοι ζήσει ακόμα την απόλυτη έξάθλίώσή-έχουμε άκομη σπίτι, ίντερνετ,ζεστό φάγήτό κτλ).Και για να το πάω λίγο πιο πέρα μέρες που έίσάί όλοι διαβάζουμε σοκαρίστηκα άρθα για τη Συρία και τις φρίκιαστικες στιγμές που ζουν έκει οι άνθρωποι αλλά η αμέσως επόμενη κίνηση μάλλον είναι να πάρουμε τήλ τη μάίρόύλά γίά κάφεδάκί γίάτί όσο και να μην το παρεδεχομαστε είμαστε εγωιστες και εφόσον όλα αυτά δέν άγγιζουν την όίκόγένέίά μάς,δεν μας κάιγεται κάρφί (ομοια κατάσταση και για τους παραπάνω πολιτικούς )
Μόνο που υπάρχει μια ουσιαστικη διαφορα. Η έννοια της υπευθυνότητας και η συναίσθηση της. Εσύ και εγώ είμαστε υπεύθυνοι για τους εαυτούς μας, την οικογενεια μας και την δουλεια μας. Αν τα θέματα αυτά τα έχουμε κανονισμένα, γλενταμε όσο γουστάρουμε.Αυτοί είναι υπεύθυνοι για μια χώρα, τα θέματα της οποίας μόνο κανονισμένα δεν τα λες. Και δεν μιλάμε για τον "ελεύθερο χρόνο" τους. Δεν ειναι οτι βγήκαν και αυτοι μια βόλτα σαν ανθρωποι και διασκεδασαν, πράγμα απόλυτα λογικό και θεμιτό. Μιλάμε για χρόνο που θα έπρεπε να αξιοποειται παραγωγικα όταν ο κόσμος καίγεται και αντί αυτού, αυτοί χαριεντίζονται.Δεν είναι λοιπόν θέμα ανθρωπιάς. Δεν με ενδιαφερει ο πρωθυπουργός της χώρας να με νοιάζεται. Με ενδιαφέρει να έχει την συναίσθηση της ευθύνης της θέσης του (εδώ γελάμε -YOLOooo)
Ούτε οι πρώτοι ούτε οι τελευταίοι είναι που δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους(και η πολιτική επάγγελμα ειναι).πόσους επαγγελματίες έχεις δει να σε κοροϊδεύουν,να τα ξύνουν στη δουλειά και να μην ενδιαφέρονται? Εγώ προσωπικά πολλούς! Το να είσαι αποτυχημένος στα επαγγελματικα δε σε καθιστά αυτόματα και τον πιο μίζερο της παρέας. Βέβαια συμφωνώ ότι άλλες ευθύνες έχει ένας πολιτικός που κατευθύνει το μέλλον μιας ολόκληρης χώρας και άλλες ένας μπογιατζής που έκανε πρόχειροδουλειές στο τοίχο σου.Το αποτέλεσμα όμως είναι το ίδιο. Και στις 2 περιπτώσεις έχουμε να κάνουμε με άχρηστους επαγγελματίες που έχουν να ασχοληθούν με πιο "ενδιαφεροντα" πραγματα
Konstas, απόλυτα ακριβής και σωστός.Marameno zoumpouli, 24.12/21.00'Ορθή προσέγγιση κατ΄αρχή για επάγγελμα και του πολιτικού και του μπογιατζή.Λάθος ότι το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Υπάρχει τεράστια διαφορά μεγέθους επιπτώσεων. ¨Αλλο ένας κακοβαμμένος τοίχος και άλλο τα capital controls.Για αυτό πρέπει να είμαστε πολλαπλάσια αυστηροί με τους πολιτικούς (που τους αμείβουμε και πολύ περισσότερο από ένα μπογιατζή).
Μόνο που εμείς, @marameno zoumpouli, δεν φορτώσαμε στην πλάτη του λαού ένα τεράστιο χρέος μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια, ούτε είμαστε αρμόδιοι για την διακυβέρνηση του κράτους. Και όχι, μπορεί να έχουμε (ακόμα) σπίτια, ίντερνετ και φαγητό, αλλά δεν πάμε όλοι σε μπαράκια το βράδυ ούτε για "καφέ με τη Μαιρούλα"
Είναι κλασσικά πλεόν τα βιντεο με τον Αντιβασιλέα Παπαδόπουλο να χορεύει σε κάθε γωνιά του τόπου τουτου. Αντε σε 40 χρόνια θα τα βλέπουμε από τον Καναδά και θα γελάμε , κουράγιο συνέλληνες ......