Σε τελετή στο Φανάρι τίμησε τον Μελισσανίδη η Εκκλησία

Σε τελετή στο Φανάρι τίμησε τον Μελισσανίδη η Εκκλησία Facebook Twitter
23
Σε τελετή στο Φανάρι τίμησε τον Μελισσανίδη η Εκκλησία Facebook Twitter

Με το οφφίκιο του Άρχοντα Κουροπαλάτου της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας τίμησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος τον επιχειρηματία και ιδιοκτήτη της ΑΕΚ, Δημήτρη Μελισσανίδη.


Η χειροθεσία του νέου Άρχοντα του Θρόνου πραγματοποιήθηκε στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, σε τελετή που ακολούθησε τη θεία λειτουργία των Θεοφανείων και τον Αγιασμό των υδάτων. 


Στην ομιλία του ο Οικουμενικός Πατριάρχης ανέφερε ότι ο Δ.Μελισσανίδης τιμήθηκε για την αφοσίωσή του στην Εκκλησία, για την προθυμία του στη διακονία και την προσφορά του στα ευσεβή και ευγενή τέκνα του μαρτυρικού Πόντου καθώς και για τις πολλές κοινωφελείς πρωτοβουλίες και δράσεις του.

Σε τελετή στο Φανάρι τίμησε τον Μελισσανίδη η Εκκλησία Facebook Twitter


Αυτή είναι η πρώτη φορά μετά το 1453 που απονέμεται το οφφίκιο του Άρχοντος Κουραπαλάτου, το οποίο ως αξίωμα στην Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία συνδεόταν με σημαντικές ευθύνες στο Παλάτι και με τη διαχείριση σημαντικών ζητημάτων του δημοσίου βίου.

Στη χειροθεσία του νέου Άρχοντος παρέστησαν, μεταξύ άλλων, και οι Μητροπολίτες Δράμας Παύλος και Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας.

Ελλάδα
23

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΣΜΗ ΑΤΤΙΚΗ ΕΘΝΙΚΟ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ

Ελλάδα / Οσμή αερίου στην Αττική: Τα δύο επικρατέστερα σενάρια για την πηγή της ρύπανσης

Η ερευνητική ομάδα AtmoHub του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών χρησιμοποίησε μετεωρολογικά δεδομένα και μοντέλα προσομοίωσης για να αναλύσει την πορεία διασποράς της δυσοσμίας
THE LIFO TEAM
17 ΝΟΕΜΒΡΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ

Ελλάδα / 17 Νοέμβρη: Ποια μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης παραμένουν στη φυλακή

Ο Σάββας Ξηρός θεωρείται ένα από τα κομβικά πρόσωπα στην πορεία εξάρθρωσης της 17 Νοέμβρη, καθώς η έκρηξη βόμβας στα χέρια του αποτέλεσε την αρχή του τέλους για τη δράση της οργάνωσης
THE LIFO TEAM