Παιδεραστής ηλικίας 101 ετών έγινε ο γηραιότερος κατάδικος στην νομική ιστορία της Μ. Βρετανίας

Παιδεραστής ηλικίας 101 ετών έγινε ο γηραιότερος κατάδικος στην νομική ιστορία της Μ. Βρετανίας Facebook Twitter
2

Ένας άνδρας ηλικίας 101 ετών έγινε ο γηραιότερος βρετανός στην νομική ιστορία της χώρας που καταδικάστηκε για ποινικό αδίκημα καθώς κρίθηκε ένοχος χθες για σειρά σεξουαλικών εγκλημάτων εναντίον νεαρών κοριτσιών που διέπραξε πριν από δεκαετίες.


Ο Ραλφ Κλαρκ, συνταξιούχος οδηγός φορτηγού, κρίθηκε ένοχος για κακοποίηση και βιασμό δύο νεαρών αδερφών κοριτσιών στα τέλη της δεκαετίας του 1970 και στις αρχές της δεκαετίας του 1980, αφού είχε νωρίτερα ομολογήσει την διάπραξη σεξουαλικού εγκλήματος με θύμα τον τότε ανήλικο μαθητή, αδερφό των κοριτσιών καθώς και την απόπειρα βιασμού του.


Παρά την ηλικία του Κλαρκ, είναι πιθανόν να του επιβληθεί ποινή φυλάκισης κατά την ανακοίνωση της ποινής την Δευτέρα.


«Ο Κλαρκ υπέβαλε αθώα παιδιά σε πραγματικά αποτροπιαστική κακοποίηση για μια μακρά χρονική περίοδο», δήλωσε η αστυνομική ερευνήτρια Εμμα Φάνον. «Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που αμφισβητούν την ουσία παραπομπής σε δίκη ενός 101χρονου άνδρα, αλλά η ηλικία από μόνη της δεν αποτελεί υπερασπιστική γραμμή σε μια δίωξη. Τα θύματα των σεξουαλικών του εγκλημάτων έπρεπε να ζήσουν με τον πόνο που τους επέβαλε επί δεκαετίες», πρόσθεσε η Φάνον.


Η αστυνομία τόνισε πως ο Κλαρκ αποτελεί τον γηραιότερο άνθρωπο στην νομική ιστορία της Βρετανίας που κρίθηκε ένοχος.


Ο Κλαρκ κακοποίησε τα κορίτσια, τότε, στο σπίτι του στο Μπέρμιγχαμ στην κεντρική Βρετανία, στην καμπίνα του φορτηγού του και στην μικρή αποθήκη του κήπου του, όπου συνήθιζαν να έρχονται αρκετά παιδιά για να τους επισκευάσει τα ποδήλατα. Επίσης κακοποίησε επανειλημμένα τον αδερφό των κοριτσιών.


Τα θύματα του επικοινώνησαν με την αστυνομία τον Αύγουστο του περασμένου έτους όταν είδαν σε αναρτήσεις στο facebook τον παιδεραστή τους να γιορτάζει τα 100α του γενέθλια.


Οι εισαγγελείς έκριναν ότι παρά την ηλικία του και την εύθραυστη κατάσταση της υγείας του, θα πρέπει να παραπεμφθεί σε δίκη εξαιτίας της σοβαρότητας των εγκλημάτων για τα οποία κατηγορείτο.


Ο Κλαρκ εμφανίστηκε αμετανόητος για τις πράξεις του, δηλώνοντας πως απορεί που τόσον καιρό κυκλοφορεί ελεύθερος και δεν συνελήφθη ποτέ. Ο ίδιος ομολόγησε στο Βασιλικό Δικαστήριο του Μπέρμιγχαμ την διάπραξη αρκετών σεξουαλικών εγκλημάτων, προσβολής δημοσίας αιδούς και ασέλγειας παρά φύση κατά ενός αγοριού, αλλά αρνήθηκε τις κατηγορίες για σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον των κοριτσιών, που πλέον διανύουν την τέταρτη δεκαετία της ζωής τους, υποστηρίζοντας ότι έλεγαν κατά συρροή ψέματα.


Το δικαστήριο όμως τον έκρινε ένοχο ομοφώνως για περισσότερες από 20 κατηγορίες σεξουαλικών επιθέσεων και προσβολής δημοσίας αιδούς εναντίον των γυναικών.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Ζελένσκι επιβάλλει κυρώσεις σε ξένους προμηθευτές και κατασκευαστές εξαρτημάτων για ρωσικούς πυραύλους

Διεθνή / Ο Ζελένσκι επιβάλλει κυρώσεις σε προμηθευτές και κατασκευαστές εξαρτημάτων για ρωσικούς πυραύλους

Στόχος των κυρώσεων είναι, μεταξύ άλλων, αρκετές κινεζικές εταιρίες καθώς και εταιρίες από την πρώην Σοβιετική Ένωση, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τον Παναμά
THE LIFO TEAM
Αρχεία Έπσταϊν: H UBS

Διεθνή / H UBS διαχειριζόταν για χρόνια τα χρήματα της Γκιλέιν Μάξγουελ, ακόμη και μετά τη σύλληψη του Έπσταϊν

Έγγραφα δείχνουν ότι η ελβετική τράπεζα άνοιξε για τη Μάξγουελ προσωπικούς και επαγγελματικούς λογαριασμούς με μετρητά, μετοχές και επενδύσεις σε hedge funds
THE LIFO TEAM
ΕΠΣΤΑΙΝ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Ήταν ο Έπσταϊν Ισραηλινός κατάσκοπος; Τι αποκαλύπτει πληροφοριοδότης του FBI

Τα νέα αρχεία περιλαμβάνουν και αναφορές σε προσωπικότητες υψηλού προφίλ, επανατροφοδοτώντας την έρευνα για τον τρόπο που κινήθηκε ο Έπσταϊν μέσα στα δίκτυα της παγκόσμιας ελίτ
THE LIFO TEAM
ICE ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΙΛΑΝΟ

Διεθνή / «F*** ICE»: Βρετανός σκιέρ των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων έγραψε μήνυμα διαμαρτυρίας στο χιόνι

Πριν από τους Αγώνες του 2022 είχε επικρίνει την επιλογή της Κίνας ως διοργανώτριας, επικαλούμενος ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τη μεταχείριση της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας
THE LIFO TEAM