Παιδεραστής ηλικίας 101 ετών έγινε ο γηραιότερος κατάδικος στην νομική ιστορία της Μ. Βρετανίας

Παιδεραστής ηλικίας 101 ετών έγινε ο γηραιότερος κατάδικος στην νομική ιστορία της Μ. Βρετανίας Facebook Twitter
2

Ένας άνδρας ηλικίας 101 ετών έγινε ο γηραιότερος βρετανός στην νομική ιστορία της χώρας που καταδικάστηκε για ποινικό αδίκημα καθώς κρίθηκε ένοχος χθες για σειρά σεξουαλικών εγκλημάτων εναντίον νεαρών κοριτσιών που διέπραξε πριν από δεκαετίες.


Ο Ραλφ Κλαρκ, συνταξιούχος οδηγός φορτηγού, κρίθηκε ένοχος για κακοποίηση και βιασμό δύο νεαρών αδερφών κοριτσιών στα τέλη της δεκαετίας του 1970 και στις αρχές της δεκαετίας του 1980, αφού είχε νωρίτερα ομολογήσει την διάπραξη σεξουαλικού εγκλήματος με θύμα τον τότε ανήλικο μαθητή, αδερφό των κοριτσιών καθώς και την απόπειρα βιασμού του.


Παρά την ηλικία του Κλαρκ, είναι πιθανόν να του επιβληθεί ποινή φυλάκισης κατά την ανακοίνωση της ποινής την Δευτέρα.


«Ο Κλαρκ υπέβαλε αθώα παιδιά σε πραγματικά αποτροπιαστική κακοποίηση για μια μακρά χρονική περίοδο», δήλωσε η αστυνομική ερευνήτρια Εμμα Φάνον. «Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που αμφισβητούν την ουσία παραπομπής σε δίκη ενός 101χρονου άνδρα, αλλά η ηλικία από μόνη της δεν αποτελεί υπερασπιστική γραμμή σε μια δίωξη. Τα θύματα των σεξουαλικών του εγκλημάτων έπρεπε να ζήσουν με τον πόνο που τους επέβαλε επί δεκαετίες», πρόσθεσε η Φάνον.


Η αστυνομία τόνισε πως ο Κλαρκ αποτελεί τον γηραιότερο άνθρωπο στην νομική ιστορία της Βρετανίας που κρίθηκε ένοχος.


Ο Κλαρκ κακοποίησε τα κορίτσια, τότε, στο σπίτι του στο Μπέρμιγχαμ στην κεντρική Βρετανία, στην καμπίνα του φορτηγού του και στην μικρή αποθήκη του κήπου του, όπου συνήθιζαν να έρχονται αρκετά παιδιά για να τους επισκευάσει τα ποδήλατα. Επίσης κακοποίησε επανειλημμένα τον αδερφό των κοριτσιών.


Τα θύματα του επικοινώνησαν με την αστυνομία τον Αύγουστο του περασμένου έτους όταν είδαν σε αναρτήσεις στο facebook τον παιδεραστή τους να γιορτάζει τα 100α του γενέθλια.


Οι εισαγγελείς έκριναν ότι παρά την ηλικία του και την εύθραυστη κατάσταση της υγείας του, θα πρέπει να παραπεμφθεί σε δίκη εξαιτίας της σοβαρότητας των εγκλημάτων για τα οποία κατηγορείτο.


Ο Κλαρκ εμφανίστηκε αμετανόητος για τις πράξεις του, δηλώνοντας πως απορεί που τόσον καιρό κυκλοφορεί ελεύθερος και δεν συνελήφθη ποτέ. Ο ίδιος ομολόγησε στο Βασιλικό Δικαστήριο του Μπέρμιγχαμ την διάπραξη αρκετών σεξουαλικών εγκλημάτων, προσβολής δημοσίας αιδούς και ασέλγειας παρά φύση κατά ενός αγοριού, αλλά αρνήθηκε τις κατηγορίες για σεξουαλικές επιθέσεις εναντίον των κοριτσιών, που πλέον διανύουν την τέταρτη δεκαετία της ζωής τους, υποστηρίζοντας ότι έλεγαν κατά συρροή ψέματα.


Το δικαστήριο όμως τον έκρινε ένοχο ομοφώνως για περισσότερες από 20 κατηγορίες σεξουαλικών επιθέσεων και προσβολής δημοσίας αιδούς εναντίον των γυναικών.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ξεκινά ομοσπονδιακή έρευνα για παραβίαση πολιτικών δικαιωμάτων σχετικά με τον θάνατο του Άλεξ Πρέτι

Διεθνή / ΗΠΑ: Ξεκινά ομοσπονδιακή έρευνα για παραβίαση πολιτικών δικαιωμάτων σχετικά με τον θάνατο του Άλεξ Πρέτι

Πρόκειται για μια αρκετά σημαντική εξέλιξη στην πολύκροτη υπόθεση καθώς η κυβέρνηση Τραμπ είχε αφήσει να εννοηθεί ότι η έρευνα θα ήταν πολύ πιο περιορισμένη
THE LIFO TEAM
«The Washington Post»: Μια ματιά στην υπαρξιακή κατάρρευση της εφημερίδας του Τζεφ Μπέζος

Διεθνή / «The Washington Post»: H υπαρξιακή κατάρρευση της εφημερίδας του Τζεφ Μπέζος

Η Washington Post χάνει χρήματα, συνδρομητές και - το κυριότερο - την ταυτότητά της. Καθώς οι απολύσεις πληθαίνουν και οι στρατηγικές αλλάζουν διαρκώς, όλο και περισσότεροι μέσα στην εφημερίδα μιλούν για μια υπαρξιακή κρίση χωρίς ξεκάθαρη διέξοδο
THE LIFO TEAM
Ιράν: Ναι σε συνομιλίες με τις ΗΠΑ, όχι σε υπαγορεύσεις και διαπραγμάτευση για τους πυραύλους

Διεθνή / Ιράν: Ναι σε συνομιλίες με τις ΗΠΑ, όχι σε υπαγορεύσεις για το πυρηνικό πρόγραμμα

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι δεν έχει προγραμματιστεί καμία συνάντηση με τις ΗΠΑ, προειδοποιώντας παράλληλα ότι τέτοιες συνομιλίες δεν μπορούν να διεξαχθούν «υπό καθεστώς απειλών»
THE LIFO TEAM