Η Γερμανίδα Υπουργός που αρνήθηκε να φορέσει χιτζάμπ στη Σαουδική Αραβία

Η Γερμανίδα Υπουργός που αρνήθηκε να φορέσει χιτζάμπ στη Σαουδική Αραβία Facebook Twitter
29

Η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, Ursula von der Leyen, αρνήθηκε να φορέσει την χιτζάμπ και να καλύψει το κεφάλι της, κατά τη διάρκεια της πρόσφατης επίσημης επίσκεψής της στη Σαουδική Αραβία, και φέρεται μάλιστα να δήλωσε πως οι γυναίκες θα πρέπει να έχουν το δικαίωμα τη επιλογής στο ντύσιμό ακριβώς όπως και οι άντρες.

Η υπουργός Άμυνας, δήλωσε πως σέβεται την παράδοση της χώρας, αλλά πως η ίδια δεν θα τηρούσε αυτό τον κανόνα και όπως ήταν λογικό προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων και σχολίων.

Η Γερμανίδα Υπουργός που αρνήθηκε να φορέσει χιτζάμπ στη Σαουδική Αραβία Facebook Twitter

Η στάση της θεωρήθηκε απρεπής και κάποιοι έκαναν λόγο για μεγάλη προσβολή καθώς σχολιάστηκε στα social media της Σαουδικής Αραβίας, αν και από τους αξιωματούχους της χώρας δεν υπήρξε κάποια αιχμή στις δηλώσεις τους.


Στο Ριάντ, όπου η Von der Leyen συνάντησε τον πρίγκηπα Salman bin Abdulaziz Al-Saud φωτογραφήθηκε φορώντας ένα κοστούμι σε αντρική γραμμή ενώ όπως αναφέρουν ξένα δίκτυα, καμιά γυναίκα από το επιτελείο που τη συνόδευε δεν φορούσε χιτζάμπ ή αμπάγια, το μαύρο μακρύ φόρεμα που φορούν σε δημόσιες εμφανίσεις οι γυναίκες στη Σαουδική Αραβία.

Η Γερμανίδα Υπουργός που αρνήθηκε να φορέσει χιτζάμπ στη Σαουδική Αραβία Facebook Twitter

 

29

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κολομβία: Κατέβασαν τη σημαία Pride από το Εθνικό Μουσείο – «Πολιτική κατήχηση», λέει η υπουργός

Διεθνή / Η σημαία Pride που κάποτε κρυβόταν στο Κογκρέσο αφαιρέθηκε από το Εθνικό Μουσείο της Κολομβίας

Μια ιστορική σημαία του ΛΟΑΤΚΙ+ κινήματος βρίσκεται ανάμεσα στα δεκάδες εκθέματα που απομακρύνθηκαν από το Εθνικό Μουσείο της Κολομβίας, στην Μπογκοτά. Η υπουργός Πολιτισμού μιλά για «πολιτική κατήχηση», ενώ ο πρόεδρος της χώρας καταγγέλλει το «wokism».
THE LIFO TEAM
ΜΑΣΚ ΤΡΑΜΠ STARLINK ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Διεθνή / Έλον Μασκ: Πλησίασε τον Τραμπ για να επιβραδύνει τη βοήθεια του Starlink στην Ουκρανία

Ο Έλον Μασκ, σύμφωνα με το αποκλειστικό δημοσίευμα της The Telegraph, είχε κατηγορήσει δημοσίως τον Αμερικανό πρόεδρο για το χάος γύρω από τους περιορισμούς, ωστόσο πηγές αποκαλύπτουν ότι ο ίδιος ήταν ο εμπνευστής τους
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΛΧΑΝ ΟΜΑΡ ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ

Διεθνή / WSJ: Ο Τραμπ θέλει να αφαιρέσει την υπηκοότητα της Ιλχάν Ομάρ και να την απελάσει

Ομοσπονδιακοί πράκτορες έκαναν έφοδο στο σπίτι της, κατάσχεσαν το διαβατήριό της και έχουν εκδώσει περισσότερες από δώδεκα κλητεύσεις, τρεις εβδομάδες πριν από τις ενδιάμεσες εκλογές
THE LIFO TEAM
ΡΩΣΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ

Διεθνή / Η Ρωσία δημιουργεί «ζώνη ασφαλείας» στην Ουκρανία, η οποία δεν θα αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε ότι η σχεδιαζόμενη ζώνη ασφαλείας θα εκτείνεται σε μήκος 660 χιλιομέτρων, εκ των οποίων το 70% βρίσκεται ήδη υπό ρωσικό έλεγχο. Δεν διευκρίνισε, ωστόσο, πόσο βαθιά στο ουκρανικό έδαφος θα εκτείνεται η ζώνη.
THE LIFO TEAM