Κατηγορώ του Βερολίνου κατά της Ελλάδας για τον Αφγανό που σκότωσε Γερμανίδα φοιτήτρια

Κατηγορώ του Βερολίνου κατά της Ελλάδας για τον Αφγανό που σκότωσε Γερμανίδα φοιτήτρια Facebook Twitter
3

Ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ επέκρινε σήμερα τις ελληνικές αρχές επειδή δεν εξέδωσαν διεθνές ένταλμα έρευνας εναντίον ενός Αφγανού πρόσφυγα που είχε καταδικαστεί στην Ελλάδα και τώρα κατηγορείται για τον φόνο μιας φοιτήτριας στο Φράιμπουργκ.

 

«Αυτό που συνέβη είναι πολύ λυπηρό και σίγουρα θα το συζητήσουμε με την ελληνική πλευρά», είπε ο ντε Μεζιέρ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Οι ελληνικές αρχές δυστυχώς παρέλειψαν (να εκδώσουν) διεθνές ένταλμα έρευνας».

 

Ένας Αφγανός πρόσφυγας, ο οποίος στον γερμανικό Τύπο παρουσιάστηκε με το όνομα Χουσέιν Κ., συνελήφθη στις αρχές Δεκεμβρίου με την κατηγορία ότι σκότωσε και βίασε μια Γερμανίδα φοιτήτρια στο Φράιμπουργκ. Ο ίδιος είχε καταδικαστεί σε 10 χρόνια κάθειρξη στην Ελλάδα για «απόπειρα ανθρωποκτονίας», όμως αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους, όπως υποστήριξε ο Γερμανός υπουργός.

 

«Σε διαφορετική περίπτωση, ο ύποπτος θα μπορούσε να είχε συλληφθεί από τις γερμανικές δυνάμεις ασφαλείας στη διάρκεια των τακτικών ελέγχων» ταυτότητας μόλις έφτασε στη Γερμανία ή κατά την εξέταση της αίτησής του για την παροχή ασύλου, εκτίμησε ο ντε Μεζιέρ.

3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Διεθνή / Αργεντινή: Ένας νεκρός και τουλάχιστον 35 τραυματίες έπειτα από «μετεωρολογικό τσουνάμι»

Ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας του Μπουένος Άιρες χαρακτήρισε το περιστατικό «απρόβλεπτο», σημειώνοντας ότι «δεν υπήρχαν μετεωρολογικές ή επιστημονικές μελέτες που να το είχαν προβλέψει»
THE LIFO TEAM
Ιράν: 2.571 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, αναφορές για πενταπλάσιο αριθμό - Εν αναμονή της πρώτης εκτέλεσης διαδηλωτή

Διεθνή / Ιράν: 2.571 οι επιβεβαιωμένοι νεκροί, αναφορές για πενταπλάσιο αριθμό - Εν αναμονή της πρώτης εκτέλεσης διαδηλωτή

Η διεθνής κοινότητα παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις - Οι ιρανικές αρχές ετοιμάζονται να προχωρήσουν στην πρώτη εκτέλεση διαδηλωτή, μια κίνηση που σηματοδοτεί νέα, ακόμη πιο σκληρή φάση καταστολής
THE LIFO TEAM