Η Τζοβάνα Φραγκούλη το είπε κι έγινε

Η Τζοβάνα Φραγκούλη το είπε κι έγινε Facebook Twitter
6

Εμφανίστηκε ξαφνικά στο timeline του Instagram μου. Το εξώφυλλο του μοναδικού της δίσκου, όπως το ανέβασε ο σεφ του Estrella Δημήτρης Κοπαράνης. 

Ο Δημήτρης έγραψε και μια ανάμνησή του για τότε που η Τζοβάνα Φραγκούλη έπαιζε σε αγαπημένες σειρές και παρουσίαζε την εκπομπή που εκπλήρωνε ευχές των παιδιών της δεκαετίας του '80:

Και αφού διάβασα τα λόγια του, είδα πως του είχε απαντήσει στα σχόλια η ίδια η Τζοβάνα!

Κι αυτό μου έφτιαξε το Σαββατοκύριακό μου.

Τίτλοι αρχής - ΕΡΤ2, δεκαετία του '80

Απόσπασμα - ΕΡΤ2, δεκαετία του '80

Είχα χρόνια να αναρωτηθώ τι είχε απογίνει η Φραγκούλη, που ως παιδί τη φανταζόμουν σαν καλή μάγισσα με μαγικό ραβδί. 

Έριξα μια ματιά στο Instagram της και έμαθα πως ζει στη Νέα Υόρκη κι η ζωή της φέρθηκε όμορφα. Να μερικές τωρινές φωτογραφίες της. 

#igers #instagood #mykonos #ig_greece #instalike #love #wu_greece #loves_world #newyork #friends #lunch

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Jovanna Fragouli (@jovannafragouli_) στις

#instagood #ig_greece #igers #love #instamood #greece #newyork #goodnight

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Jovanna Fragouli (@jovannafragouli_) στις

#fridays #paris #greece #happyfriday #mykonos

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Jovanna Fragouli (@jovannafragouli_) στις

#instagram #igers #greece #mykonos #ig_greece #friday #friends #love #allshots_ #newyork

Μια φωτογραφία που δημοσίευσε ο χρήστης Jovanna Fragouli (@jovannafragouli_) στις

Διαβάζω στον Στόχο (!): "Η ηθοποιός και τηλεοπτική παραγωγός, έχει αποτραβηχτεί από την τηλεόραση και γενικά της showbiz, εδώ και αρκετά χρόνια και μοιράζει το χρόνο της ανάμεσα στη Νέα Υόρκη αλλά και τη Μύκονο που λατρεύει. Πριν λίγα χρόνια είχε πολιτευτεί στο Δήμο Πειραιά. Η Τζοβάνα σύμφωνα με όσα δημοσιεύει στα προσωπικά της social media, το χειμώνα βρίσκεται στις Η.Π.Α ενώ το καλοκαίρι περνάει όμορφες στιγμές στη Μύκονο! Μεγάλη της αγάπη τον τελευταίο καιρό η φωτογραφία!"

Ας πω κι εγώ τι ευχή είχα στείλει με γράμμα στο Πες Το και Θα Γίνει όταν ήμουν γύρω στα 5: 

Ήθελα να βρεθώ στο Στρουμφοχωριό, μικροσκοπικός και ανέμελος, μαζί με τα Στρουμφάκια. Πίστευα ότι μπορούσε να συμβεί - πίστευα ότι το Στρουμφοχωριό ήταν πραγματικό, κι ότι η Τζοβάνα Φραγκούλη μπορούσε να με στείλει εκεί, για να περάσω μια ολόκληρη ημέρα.
Ποτέ δεν συνέβη αυτό. Κανείς δεν απάντησε στο (εξωφρενικό εδώ που τα λέμε), γράμμα μου. Εξοργίστηκα με την Τζοβάνα Φραγκούλη και το πήρα προσωπικά. Όταν το είπα απογοητευμένος στους γονείς μου, μου αποκάλυψαν ότι το Στρουμφοχωριό δεν υπήρχε στ' αλήθεια. Μου πήρε λίγο καιρό να συγχωρέσω την Τζοβάνα αλλά σύντομα άρχισα να την ξαναβλέπω με χαρά...

 To τραγούδι "Πες το και θα γίνει"

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

4 σχόλια
Αν και έβλεπα φανατικά το Πες το και θα Γίνει ως παιδάκι (είχα γράψει κι εγώ γράμμα), ως έφηβος και αργότερα την θεώρησα γλυκανάλατη και σχεδόν αδιάφορη, με τις δουλειές που έκανε π.χ. στην τηλεόραση. Μετά τα 40 πλέον, αντιλαμβάνομαι πως, μέσα στην περισσή ασχήμια που μας περιβάλλει, τα σκάνδαλα από σταρ και σταρλετίτσες (που πάντοτε υπήρχαν), η Τζοβάννα Φραγκούλη ήταν πάντοτε ένας άνθρωπος με περισσή γλυκύτητα, που μόνο αγάπη έδινε, και το έκανε απλόχερα. Στον κόσμο, στα παιδιά, στο επάγγελμά της... Δεν την γνωρίζω προσωοπικά αλλά στις φωτογραφίες αυτές βλέπω έναν άνθρωπο με ηρεμία μέσα του, που έχει βρει τις ισορροπίες του και απολαμβάνει τη ζωή. Μακάρι να έχει εισπράξει στη ζωή της όλη την αγάπη που έχει δώσει.
εγω απο τζοβανα φραγκουλη θυμαμαι και το "Παιχνιδι του Γαμου" στον ΑΝΤ1 που παιζαν γαμπροι και νυφες και τους παρουσιαζε τραγουδωντας στιχακια ειδικα γι αυτους! δεν υπαρχει υλικο πουθενα εχω σκασει
Πέρα από το πες το κ θα γίνει που το λάτρευα, θα σταθλω σε 2 πράγματα του αποσπάσματος της ΕΡΤ2.1) Αυτό το φανταστικό παιδί με την καταπληκτική ιδέα να δει τι γίνεται στο στούντιο μεταγλώττισης μας χάρισε μια μοναδική ευκαιρία να αποτυπωθεί αυτό το υπέροχο απόσπασμα, το θερμοευχαριστώ! Μόλις αρχίσαν οι 2 γυναίκες να μιλάνε, πριν φανεί πιο καρτούν ήταν, αναφώνισα "η Κάντυ!". Αλήθεια, ξέρει κανείς ποια είναι η ηθοποιός που έπαιζε τη (φωνή της) Κάντυ; Το πρόσωπό της ήταν τόσο γνωστό! Έπαιζε σε ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου; (Υ.Γ. ο Τάσος Κωστής και η χαρακτηριστική φωνή του σε άπειρα καρτούν του '80 ήταν πάντα μια αναγνωρίσιμη γλυκιά νοσταλγία).2) Αν παρατηρήσει κανείς τους τίτλους τέλους, θα δει ένα κοριτσάκι που μάλλον είχε την ευχή να παρουσιάσει τους αριθμούς του λαχείου. Μα τι είχε αυτή η διαδικασία; Κι εγώ υπνωτιζόμουν να κοιτάω τις μπάλες με τα νούμερα να γυρνάνε στο στρόγγυλο κλουβί, το πώς "ανταγωνίζονταν" να πέσουν στην έξοδο όταν ερχόταν η ώρα, ο τρόπος με οποίο άνοιγε τη σφαιρούλα η κοπέλα κ έδειχνε το νούμερο - φαινόταν σα μια μαγική στιγμή που στο μυαλό μου σχεδόν έκανε ένα παφ, όπως ανοίγεις ένα καινούριο βαζάκι φαγητού.Θα μου πεις, παιδιά. Τα πάντα έχουν μια μαγεία.
Τι βιντεάρα είναι αυτή; Η λέξη συλλεκτικό είναι λίγη. Υπέροχες φωνές, υπέροχη άρθρωση, υπέροχο χρώμα που ξυπνάει μακρινές μνήμες. Και ναι ειδικά οι δυο κυρίες μοναδικές.Να ναι καλά ο μικρός (40ρης πλέον βέβαια...) που έίχε τέτοια εξαιρετική ιδέα.