Παρέμβαση Σόιμπλε για τις εξαγγελίες Τσίπρα: Μπορεί να καθυστερήσουν τα μέτρα για το χρέος

Παρέμβαση Σόιμπλε για τις εξαγγελίες Τσίπρα: Μπορεί να καθυστερήσουν τα μέτρα για το χρέος Facebook Twitter
1

Την εκτίμηση των θεσμών για το κατά πόσον τα μέτρα στήριξης που εξήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας για χαμηλοσυνταξιούχους και νησιώτες είναι συμβατά με το ελληνικό πρόγραμμα ζήτησε με αίτημά του το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών.

Δύο μόλις μέρες πριν την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στο Βερολίνο, εκπρόσωπος του κ. Σόιμπλε ανέφερε ότι έχει ζητήσει από τους θεσμούς άμεση απάντηση, συνδέοντας μάλιστα το θέμα με τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους που ενέκρινε το Eurogroup.

«Περιμένουμε γρήγορη αποσαφήνιση στο θέμα έτσι ώστε η εφαρμογή των βραχυπρόθεσμων μέτρων στο χρέος να μην καθυστερήσει», δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού ΥΠΟΙΚ, σύμφωνα με το Reuters.

Ο εκπρόσωπος προσέθεσε ότι απαραίτητο συστατικό για την επιτυχία του ελληνικού προγράμματος είναι να μην αποφασίζονται ή να ανακαλούνται μέτρα μονομερώς, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει όλες οι πλευρές να τηρούν τις δεσμεύσεις τους.

Επιπλέον, το γερμανικό δίκτυο Funke μεταδίδει δήλωση αξιωματούχου του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών ότι σχεδιάζεται τηλεδιάσκεψη του Euro-working Group μέσα στις επόμενες ημέρες, ακριβώς ώστε να συζητηθούν οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

Πολιτική / Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

«Πρόεδρο; ο; η;» είπε ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ για τον Στέφανο Κασσελάκη - Το βίντεο που ανάρτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι κατέβασε ένα «ανατριχιαστικό ακροδεξιό ψηφοδέλτιο» για τις ευρωεκλογές
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου, καλή συνέχεια στον Κασσελάκη, λέει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου», δηλώνει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Μήπως η δημοφιλία μου ήταν «το κίνητρο για να με διώξουν;» διερωτήθηκε ο αποπεμφθείς από τη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από απαίτηση της συνυποψήφιάς του Σοφίας Μπεκατώρου
NEWSROOM