Άγκυρα: Η Ελλάδα γνωρίζει τι θα πει χούντα, να εκδοθούν και οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί

Άγκυρα: Η Ελλάδα γνωρίζει τι θα πει χούντα, να εκδοθούν και οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί Facebook Twitter
1

Την έκδοση και των οκτώ Τούρκων αξιωματικών που διέφυγαν τον περασμένο Ιούλιο, αμέσως μετά την απόπειρα του αποτυχημένου πραξικοπήματος στην Τουρκία, ζητά για μία ακόμη φορά η Άγκυρα, αυτή τη φορά δια στόματος του πρέσβη Χουσεΐν Μουφτούογλου.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την απόρριψη της έκδοσης πέντε εκ των οκτώ Τούρκων από το Εφετείο Αθηνών,  ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών ανέφερε ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να εκδώσει και τους οκτώ εκζητούμενους, καθότι «γνωρίζει τι σημαίνει χούντα».

 «Παρακολουθούμε στενά τη διαδικασία έκδοσης σχετικά με τα 8 άτομα που έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή Τούρκων πολιτών και της Αυτού Εξοχότητας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας στις 15 Ιουλίου 2016 και κατέφυγαν στην Ελλάδα με παράνομο τρόπο. Σε αυτό το πλαίσιο, δυσκολευόμαστε να κατανοήσουμε την απόφαση του Εφετείου Αθηνών που απέρριψε την έκδοση των πέντε αυτών ατόμων, ενώ αποδέχτηκε το αίτημά μας για την έκδοση των άλλων τριών», επισήμανε ο Τούρκος διπλωμάτης.

«Ως μια χώρα που γνώρισε τις αρνητικές συνέπειες μιας στρατιωτικής χούντας στο παρελθόν, και ως εκ τούτου θα μπορούσε να συμπάσχει με την Τουρκία αυτή την περίοδο, αναμένουμε από τη γείτονα και σύμμαχό μας  Ελλάδα, να εκδώσει τους πραξικοπηματίες στην Τουρκία» τόνισε ο Χουσεΐν Μουφτούογλου.

«Αντιλαμβανόμαστε ότι η διαδικασία έκδοσης εκκρεμεί. Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τις εξελίξεις ΄κατά την επερχόμενη περίοδο», κατέληξε ο Τούρκος διπλωμάτης.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Γαλλική κυβέρνηση στο χείλος της κατάρρευσης – Σήμερα η κρίσιμη ψήφος εμπιστοσύνης

Διεθνή / Γαλλία: Η κυβέρνηση στο χείλος της κατάρρευσης – Σήμερα η κρίσιμη ψήφος εμπιστοσύνης

Η ψηφοφορία αφορά το σχέδιο για περιορισμό των δημοσίων δαπανών ύψους 43,8 δισ. ευρώ, που η κυβέρνηση θεωρεί αναγκαίο για να καθησυχάσει τις αγορές και να περιορίσει το έλλειμμα
LIFO NEWSROOM
Νέα Ζηλανδία: Πατέρας που διέφευγε για σχεδόν 4 χρόνια μαζί με τα τρία παιδιά του νεκρός σε ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία

Διεθνή / Νέα Ζηλανδία: Πατέρας που διέφευγε για σχεδόν 4 χρόνια μαζί με τα τρία παιδιά του νεκρός σε ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία

Ο Τομ Φίλιπς είχε καταφέρει να διαφύγει από αρκετές προσπάθειες των αρχών να τον θέσουν υπό κράτηση, παρά το ότι η αστυνομία είχε ειδοποιηθεί και τον είχε καταδιώξει επανειλημμένα
LIFO NEWSROOM
Αργεντινή: Ο Μιλέι αναγνωρίζει την «καθαρή ήττα» του στις τοπικές εκλογές

Διεθνή / Αργεντινή: Ο Μιλέι αναγνωρίζει την «καθαρή ήττα» του στις τοπικές εκλογές

Ο Χαβιέρ Μιλέι υποσχέθηκε να «επιταχύνει» τις μεταρρυθμίσεις του, καθώς βρίσκεται αντιμέτωπος με εντεινόμενη δυσαρέσκεια εξαιτίας σκανδάλου και της πολιτικής του όσον αφορά τις δημόσιες δαπάνες
LIFO NEWSROOM
Ιρανός ΥΠΕΞ: Η Τεχεράνη θα δεχτεί περιορισμούς στο πυρηνικό πρόγραμμά της με αντάλλαγμα την άρση των κυρώσεων

Διεθνή / Ιράν: Ο όρος για να δεχτεί περιορισμούς στο πυρηνικό πρόγραμμά του

Απευθυνόμενος στη Γαλλία, τη Βρετανία και τη Γερμανία, την αποκαλούμενη ομάδα Ε3, ο Ιρανός ΥΠΕΞ τονίζει: «Αν δεν αδράξουν αυτό το παράθυρο ευκαιρίας οι συνέπειες θα μπορούσαν να είναι καταστροφικές»
LIFO NEWSROOM