Απεργία της ΓΣΕΕ

Ανοιχτά καταστήματα και τις 52 Κυριακές του έτους ζήτησε το ΔΝΤ

Ανοιχτά καταστήματα και τις 52 Κυριακές του έτους ζήτησε το ΔΝΤ Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
11

Πλήρη απελευθέρωση της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων ζήτησε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος».

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Εθνους», το Ταμείο έστειλε email στο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης ζητώντας να νομοθετήσει εντός του Δεκεμβρίου το άνοιγμα των εμπορικών επιχειρήσεων και τις 52 Κυριακές του χρόνου.

Σύμφωνα με το δημοσιεύμα, η ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης απάντησε αρνητικά στην απαίτηση του ΔΝΤ, κάνοντας όμως γνωστό πως προχωρά στην τροποποίηση της νομοθεσίας.

Για την ακρίβεια θα θεσπίσει γενικά κριτήρια βάσει των οποίων θα προσδιορίζονται περιοχές ως τουριστικές. Γι' αυτές οι αντιπεριφερειάρχες θα αποφασίζουν σε συνεννόηση με τους εμπορικούς φορείς την επέκταση της λειτουργίας των καταστημάτων και επιπλέον Κυριακές από αυτές που ισχύουν στην υπάρχουσα νομοθεσία (οκτώ ετησίως).


Ταυτόχρονα, το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, σύμφωνα με πηγές του «Εθνους», απέστειλε στο ΔΝΤ έρευνα που διενήργησε σχετικά με τα αποτελέσματα της εφαρμογής της τρέχουσας νομοθεσίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο μέσος όρος του αριθμού των Κυριακών που είναι ανοικτά τα εμπορικά καταστήματα σε όλους τους νομούς είναι 38,6.

Με πληροφορίες από ethnos.gr

11

Απεργία της ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άγιοι Ανάργυροι: Η απάντηση της ΕΛΑΣ για το νέο βίντεο μετά τη γυναικοκτονία- «Δεν υπάρχει μοντάζ»

Ελλάδα / Άγιοι Ανάργυροι: Η απάντηση της ΕΛΑΣ για το νέο βίντεο μετά τη γυναικοκτονία- «Δεν υπάρχει μοντάζ»

«Η Ελληνική Αστυνομία θα συνεχίσει να παρέχει οποιαδήποτε συνδρομή της ζητηθεί στην ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη, για τη διαλεύκανση της εν λόγω υπόθεσης» αναφέρεται στην ανακοίνωση
NEWSROOM