Μάριος Σέργιος Ηλιάκης

Ατομική έκθεση και προβολή ντοκιμαντέρ

LIFOTEAM 5.12.2016 | 00:00

Η ΓΚΑΛΕΡΙ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ και το σινεμά της γκαλερί ξεκινούν τη λειτουργία τους τον Δεκέμβριο με την παρουσίαση της τελευταίας δουλειάς του Μάριου Σέργιου Ηλιάκη που εξερευνεί το ανδρικό γυμνό και τη σχέση του με τον πραγματικό τρισδιάστατο χώρο, η οποία διαρκώς αναζητά τα όρια μεταξύ αυτού που ονομάζεται εικαστικό γυμνό και αυτού που υποτιμητικά αποκαλείται πορνογραφία τα οποία έτσι κι αλλιώς δεν ήταν ποτέ σαφή.

 

Βασικός στόχος της δουλειάς του Μάριου, είναι να καταγράψει τον όγκο και την αναγλυφικότητα του σώματος έτσι όπως αυτά φαίνονται μέσω της φυσικής τρισδιάστατης παρατήρησης χρησιμοποιώντας σαν μέσο τη φωτογραφία αλλά και να αποδώσει αυτη την αναγλυφικότητα σε κλίμακα μέσα σε κορνίζα, χρησιμοποιώντας μια τεχνική που δανείζεται στοιχεία από τις σελίδες των βιβλίων pop-up. Στον χώρο της γκαλερί θα λειτουργεί πωλητήριο με φωτογραφίες, αφίσες και έργα pop-up σε κορνίζα.

 

Από τις 8/12 ξεκινάει τη λειτουργία της η Mini Size κινηματογραφική αίθουσα 10 ατόμων της γκαλερί, με την προβολή της ταινίας της Άλι Αλβαρέζ "Ο Θάνατος είναι ζωή". Η ταινία έκανε πρεμιέρα στο 18ο Φεστιβάλ Ντοκυμαντέρ της Θεσσαλονίκης και βραβεύτηκε στο 39ο International Wildlife Film Festival της Μοντάνα των ΗΠΑ. Το έργο είναι μια ματιά στο αυθεντικό Μεξικό και στην αφοσίωση της πεταλούδας αλλά και του ανθρώπου να συνεχίσουν στη ζωή.

 

Τρίτη με Παρασκευή : 5μμ, 7μμ, 9μμ και 11μμ
Σάββατο και Κυριακή: 1μμ, 3μμ, 5μμ, 7μμ, 9μμ και 11μμ
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Γενική είσοδος 5,00 Ευρώ, μόνο με κράτηση θέσης.
ΕΚΔΟΤΗΡΙΑ
Στο ταμείο και τηλεφωνικά στο 2109200250 Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

 

ΠΟΤΕ05/12/2016 - 05/02/2017
ΠΟΥΓΚΑΛΕΡΙ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ
Οδηγός Τέχνες & Πολιτισμός