LIVE!

Τρίπολη: Μέλη της Χρυσής Αυγής εισέβαλαν στο νοσοκομείο για έλεγχο αλλοδαπών νοσοκόμων και συνοδών

Τρίπολη: Μέλη της Χρυσής Αυγής εισέβαλαν στο νοσοκομείο για έλεγχο αλλοδαπών νοσοκόμων και συνοδών Facebook Twitter
26

Στο νοσοκομείο της Τρίπολης την περασμένη Τετάρτη μέλη της Χρυσής Αυγής εισέβαλαν στο νοσοκομείο της πόλης για να ελέγξουν αν υπήρχαν αλλοδαπές αποκλειστικές νοσοκόμες. Σύμφωνα με το "Βήμα" ο υπουργός Ανδρέας Λυκουρέντζος έχει ενημερωθεί για το θέμα αλλά δεν έχει κάνει κάποιο σχόλιο από την πλευρά του.

Η έφοδος των μελών της Χρυσής Αυγής στο νοσοκομείο έγινε τα ξημερώματα της 6ης Φεβρουαρίου. Η ομάδα των 30-35 ατόμων εισέβαλε με σκοπό να εντοπίσει και να εκδιώξει αποκλειστικές νοσοκόμες ή συνοδούς χωρίς τα απαιτούμενα χαρτιά παραμονής και άσκησης επαγγέλματος στους θαλάμους των ασθενών. Η κίνηση αυτή, όπως δήλωσαν, έγινε ύστερα από καταγγελίες μελών του σωματείου αποκλειστικών νοσοκόμων.

Την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου η διοικητής του Παναρκαδικού Νοσοκομείου στην Τρίπολη Ελένη Σιουρούνη, ενήμερη για την έφοδο των μελών της Χρυσής Αυγής, έδωσε κοινή συνέντευξη Τύπου μαζί τους.

Η συνέντευξη προκάλεσε την αντίδραση του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας. Ανάμεσα σε άλλα αναφέρουν στην ανακοίνωση τους:

«Ο Ιατρικός Σύλλογος Αρκαδίας εκφράζει την έντονη ανησυχία και τον προβληματισμό του για το γεγονός ότι, όπως φαίνεται από τα πρόσφατα γεγονότα, η διοίκηση του Παναρκαδικού Νοσοκομείου δεν ανταποκρίνεται στο θεσμικό της ρόλο. Η κοινή συνέντευξη τύπου της κ. Σιουρούνη με τοπικό εκπρόσωπο κόμματος εγείρει ερωτηματικά, όχι βεβαίως για το γεγονός καθ' αυτό (της κοινής συνέντευξης), όσο για το αντικείμενο της 'συνεργασίας' των δύο πλευρών.

» Είναι αυτονόητο ότι το θέμα των αποκλειστικών νοσοκόμων πρέπει να αντιμετωπιστεί από την πολιτεία, ιδία δε από τη διοίκηση του Νοσοκομείου. Με τρόπο όμως θεσμικό και νομικά αποδεκτό. Παρακολουθώντας την εν λόγω συνέντευξη, αυτό που αντιλαμβάνεται ο μέσος και ψύχραιμος πολίτης, είναι μια ομολογία αποτυχίας της παρούσας διοίκησης του Νοσοκομείου. Η οποία ψάχνει εξωθεσμικούς «βοηθούς» εκπλήρωσης των καθηκόντων της και επιβραβεύει δημόσια την αυτοδικία, σε μια περίοδο, κατά την οποία ο δημόσιος λόγος, εκφερόμενος από τους δημόσιους αξιωματούχους, πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός»

26

LIVE!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΒΟΥΛΗ ΤΣΙΠΡΑΣ NOVARTIS

Ελλάδα / Δίκη προστατευόμενων μαρτύρων Novartis: «Είχα αποφασίσει να δείρω τον Τσίπρα» κατέθεσε ο Ανδρέας Λοβέρδος

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, κατά την εξέταση του από την υπεράσπιση, είπε ότι θεωρεί τον πρώην πρωθυπουργό υπεύθυνο για «όσα ψεύδη είχαν πει οι τότε προστατευόμενοι μάρτυρες»
LIFO NEWSROOM
Έκρηξη βόμβας στη Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 42χρονος αφού εντοπίστηκε αποτύπωμά του στο διαμέρισμα

Ελλάδα / Έκρηξη βόμβας στη Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 42χρονος αφού εντοπίστηκε αποτύπωμά του στο διαμέρισμα

Το δακτυλικό του αποτύπωμα εντοπίστηκε στο διαμέρισμα βραχυχρόνιας μίσθωσης στα Λαδάδικα, όπου εκτιμούν οι αρχές πως κατασκευάστηκε ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός.
LIFO NEWSROOM
The Upfront Initiative 2025- Live: Λεπτό προς λεπτό το συνέδριο για ισότητα, συμπερίληψη και διαφορετικότητα

Ελλάδα / The Upfront Initiative 2025- Live: Λεπτό προς λεπτό το συνέδριο για ισότητα, συμπερίληψη και διαφορετικότητα

Περισσότερες από 50 προσωπικότητες από την πολιτική, τον πολιτισμό, τα media και την κοινωνία των πολιτών συμμετέχουν στο φετινό The Upfront Initiative, που επιστρέφει για 4η χρονιά στο Ωδείο Αθηνών
LIFO NEWSROOM