Ομοφοβικό παραλήρημα Κατσίκη στη Βουλή - «Μπορεί ένας γκέι να είναι μπέιμπι σίτερ;»

Ομοφοβικό παραλήρημα Κατσίκη στη Βουλή - «Μπορεί ένας γκέι να είναι μπέιμπι σίτερ;» Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
12

Σε ένα ομοφοβικό παραλήρημα επιδόθηκε στη Βουλή ο ειδικός αγορητής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Κώστας Κατσίκης, στην προσπάθειά του να υπεραμυνθεί της επιλογής του κόμματος να καταψηφίσει τα άρθρα του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για την ενσωμάτωση της κοινοτικής οδηγίας περί εφαρμογής της αρχής της ίσης μεταχείρισης προσώπων ασχέτως φυλετικής ή εθνοτικής τους καταγωγής, αλλά και σεξουαλικού προσανατολισμού ή ταυτότητας και χαρακτηριστικών φύλου στην απασχόληση και την εργασία.

Βασικό επιχείρημα του κ. Κατσίκη για το «όχι» του κυβερνητικού εταίρου στην οδηγία ήταν πως μέσω αυτής ανοίγει το δρόμο για το δικαίωμα τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια. Ο ίδιος μάλιστα υποστήριξε την ανάγκη οριοθέτησης του δικαιώματος αυτοδιάθεσης των ανθρώπων.

Επιπλέον, ο κ. Κατσίκης διερωτήθηκε  «τι θα συμβεί στην ψυχολογία ενός παιδιού αν η δασκάλα Α΄ Δημοτικού με το δικαίωμα αυτοδιάθεσής της προβεί σε αλλαγή φύλου και την επόμενη χρονιά πάει ως δάσκαλος». «Μπορεί ένας τρανσέξουαλ να είναι παιδαγωγός; Μπορεί ένας γκέι να είναι μπέιμπι σίτερ; Μπορεί; Ρωτάω», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Καταλήγοντας, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ δήλωσε ότι ως κόμμα «μένουμε πιστοί στις θέσεις μας όταν είχαμε καταψηφίσει το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια» και τόνισε ότι καταψηφίζουν τα άρθρα «που νομιμοποιούν και ενισχύουν το Σύμφωνο».

«Παραμένοντας πιστοί στις χριστιανικές μας αντιλήψεις ως Έλληνες πατριώτες θα συνεχίσουμε τον αγώνα για τις αρχές μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι δηλώσεις του κ. Κατσίκη προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων Μ. Γεωργιάδη, ο οποίος τον ρώτησε «γιατί δεν μπορεί;», με τον βουλευτή του ΑΝ.ΕΛ  να απαντά με δεικτικό ύφος: «Το ότι δεν αντιλαμβάνεστε γιατί δεν μπορεί, δείχνει το IQ σας».

Παίρνοντας αργότερα το λόγο, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε ότι «προφανώς ο κ.Κατσίκης κρίνει από το δικό του IQ που παραπέμπει στο μεσαιωνικό σκοταδισμό που η ίση μεταχείριση δεν μπορούσε να είναι δικαίωμα των ανθρώπων».

12

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ MARC

Πολιτική / Δημοσκόπηση Marc: Στις 14 μονάδες η διαφορά ΝΔ με ΕΛΑΣ - Ποιο κόμμα «κλειδώνει» στην τρίτη θέση

Με το σενάριο του εκλογικού αιφνιδιασμού να έχει πλέον απομακρυνθεί, τα κόμματα διαμορφώνουν την στρατηγική τους με ορίζοντα τις εθνικές εκλογές της άνοιξης του 2027
THE LIFO TEAM
ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΕΡΓΟ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μετατρέπουμε τις δεσμεύσεις σε έργο, αυτό είναι το πραγματικό τεστ αξιοπιστίας

Αναφέρθηκε και στο νέο Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξη που είναι αποκλειστικά από εθνικούς πόρους και αποτελεί «το κεντρικό εθνικό αναπτυξιακό εργαλείο της χώρας για την επόμενη πενταετία 2026-2030»
THE LIFO TEAM
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 52 ΧΡΟΝΙΑ ΠΗΓΑΔΑΚΙΑ

Πολιτική / 52 χρόνια από την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας: Τα «πηγαδάκια» στο Προεδρικό - Οι «εκλογές την άνοιξη», τα Γλυπτά του Παρθενώνα και οι απόντες

Η φετινή επετειακή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε εντός του Προεδρικού Μεγάρου, αντί για το παραδοσιακό κιόσκι στον κήπο, λόγω καιρού
THE LIFO TEAM
ΠΡΟΩΡΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΛΠΕΣ

Πολιτική / Πρόωρες εκλογές: Τι προβλέπει το Σύνταγμα και ποια είναι η διαδικασία μέχρι τις κάλπες

Το Σύνταγμα προβλέπει συγκεκριμένες προϋποθέσεις και χρονοδιαγράμματα για τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών, με βασικές διατάξεις τα άρθρα 41, 37 και 53
THE LIFO TEAM
ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΡΟΣΕΔΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΔΕΞΙΩΣΗ

Πολιτική / Πενήντα δύο χρόνια από την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας: Η δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο

Εντός του Προεδρικού Μεγάρου η δεξίωση, λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών - Η συνάντηση του προέδρου της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Τασούλα, με τους πολιτικούς αρχηγούς πραγματοποιήθηκε στο σαλόνι του πρώτου ορόφου
THE LIFO TEAM