REALIFE IT - Μια εργασία-πείραμα φοιτητών της Α.Σ.Ο.Ε.Ε σε βίντεο

Facebook Twitter
2

Έργο των Tim Noble & Sue Webster

Είδα το βίντεο των φοιτητών κι ενδιαφέρθηκα να μάθω περισσότερα. Να τι μου είπαν:

Είμαστε από το μάθημα της Οργανωσιακής Ψυχολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Στο μάθημα, λοιπόν, αυτό μας ζητήθηκε να κάνουμε μία παρέμβαση με οποιοδήποτε τρόπο ώστε να αλλάξουμε μία στάση που μας ενοχλεί. Η ομάδα μας (Καρανάσιου Μαρία, Μοτάκη Αθηνά, Σπαή Σοφία, Τζαφέα Λουίζα, Χριστοφόρου Σοφία) επέλεξε να ζητήσει από 5 άτομα χωρίς κινητικά προβλήματα να υποδυθεί το καθένα το ρόλο ενός ατόμου με μία συγκεκριμένη κινητική δυσκολία.

Ζητήσαμε λοιπόν από τους 5 αυτούς ανθρώπους να έρθουν στον πανεπιστημιακό μας χώρο, την Α.Σ.Ο.Ε.Ε., χώρο άγνωστο για αυτούς καθώς είναι φοιτητές άλλων Πανεπιστημίων και να προσπαθήσουν να κινηθούν μέσα σε αυτόν υιοθετώντας ένα συγκεκριμένο πρόβλημα κίνησης.

Πρέπει να σημειώσουμε πως δεν τους κατευθύναμε καθόλου ως προς το τι ακριβώς να κάνουν και τίποτα από ό,τι παρακολουθείται στο βίντεο δεν είναι προσποιητό. Κατά αυτόν τον τρόπο, προσπαθήσαμε να αλλάξουμε τη στάση των 5 ανθρώπων που επιλέξαμε και να την καταστήσουμε ακόμα πιο ευαισθητοποιημένη απέναντι στα άτομα με κινητικές δυσκολίες.

Η εμπειρία τους καταγράφηκε στο παρακάτω βίντεο:

Θα θέλαμε, επίσης, να τονίσουμε την τεράστια συμβολή των φίλων μας που δέχτηκαν να τολμήσουν κάτι τέτοιο (δυστυχώς ήταν αρκετές και οι αρνητικές απαντήσεις φίλων μας...) καθώς και των παιδιών που επιμελήθηκαν του logo, του shooting αλλά και του editing του βίντεο μας (Μάνος Λεβεντέλης).

Θα ήμασταν πολύ ευγνώμονες αν μπορέσουμε, ίσως, να αλλάξουμε την οπτική και άλλων λίγων ανθρώπων...

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ

σχόλια

2 σχόλια