Τραμπ: Ο Φιντέλ Κάστρο ήταν ένας στυγνός δικτάτορας

Τραμπ: Ο Φιντέλ Κάστρο ήταν ένας στυγνός δικτάτορας Facebook Twitter
4

Σε επίσημη δήλωση για τον θάνατο του Φιντέλ Κάστρο προέβη ο Ντόναλντ Τραμπ, μετά την πρώτη αινιγματική για πολλούς αντίδραση που περιοριζόταν σε ένα μήνυμα στο Twitter όπου και έγραψε μόνο «Fidel Castro is dead!».

Έτσι, λίγο αργότερα κι ενώ όλα τα βλέμματα είχαν στραφεί πάνω του προσπαθώντας αν αποκωδικοποιήσουν τα συναισθήματά του, καθώς η ανάληψη της προεδρίας από αυτόν πιθανολογεί σκλήρυνση της στάσης των Ηνωμένων Πολιτειών απέναντι στην Κούβα -μετά τις επιτυχείς προσπάθειες προσέγγισης από τον Ομπάμα- ο Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε να σχολιάσει και επισήμως το συμβάν, μέσω ανακοίνωσης.

Στην νέα του αντίδραση, ο Τραμπ αποκάλεσε τον Κάστρο «στυγνό δικτάτορα» που «καταπίεζε το λαό του» και πρόσθεσε πως ενώ η Κούβα παραμένει «απολυταρχικό νησί» ελπίζει οι Κουβανοί να μπορέσουν πλέον να ζήσουν «ελεύθεροι». 

«Σήμερα ο κόσμος σημαδεύτηκε από το θάνατο ενός στυγνού δικτάτορα που καταπίεζε τον ίδιο το λαό του για σχεδόν έξι δεκαετίες» σχολιάζει μεταξύ άλλων ο Τραμπ, προσθέτοντας πως ο Κάστρο άφηνε κληρονομιά «εκτελέσεις, κλοπές, αφάνταστη ταλαιπωρία, φτώχεια και άρνηση των θεμελιωδών ανυρωπίνων δικαιωμάτων». «Ο θάνατός του σηματοδοτεί ένα βήμα μακριά από τον τρόμο που διήρκεσε για μεγάλο χρονικό διάστημα, προς ένα μέλλον στο οποίο, ο θαυμάσιος λαός της Κούβας, θα ζήσει τελικά στην ελευθερία, που πλουσιοπάροχα του αξίζει» τόνισε.

«Παρόλο που οι τραγωδίες, οι θάνατοι και ο πόνος που προκάλεσε ο Φιντέλ Κάτσρο δεν μπορούν να διαγραφούν, η διακυβέρνησή μας θα κάνει ό,τι είναι δυνατό, προκειμένου να διασφαλίσει ότι ο λαός της Κούβας, θ' αρχίσει τελικά το ταξίδι του, στην ευημερία και την ελευθερία» πρόσθεσε.

«Στέκομαι στο πλευρό των πολλών Αμερικανοκουβανών που με υποστήριξαν τόσο έντονα στην προεδρική κούρσα με την ελπίδα μια μέρα πολύ σύντομα να δούμε μια ελεύθερη Κούβα» κατέληξε.

* Με πληροφορίες από Guardian και BBC

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

UNICEF: Ένα στα πέντε παιδιά σε 21 χώρες έχει υποστεί σεξουαλική κακοποίηση μέσω τεχνολογίας

Διεθνή / UNICEF: Ένα στα πέντε παιδιά σε 21 χώρες έχει υποστεί σεξουαλική κακοποίηση μέσω τεχνολογίας

Από τα social media μέχρι τα online παιχνίδια και τις εικόνες που φτιάχνει η AI, η UNICEF περιγράφει πώς η τεχνολογία διευκολύνει τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών σε μαζική κλίμακα.
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΗΠΑ ΓΑΖΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Το Ισραήλ επιδιώκει τη στήριξη του Τραμπ για σχέδιο εκδίωξης των Παλαιστινίων από τη Γάζα

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ δηλώνει ότι πιστεύει πως η αμερικανική στήριξη θα μπορούσε να αλλάξει τις περιφερειακές ισορροπίες υπέρ του αναγκαστικού εκτοπισμού
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΜΠΕΝ-ΓΚΒΙΡ ΓΕΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ

Διεθνή / Γερουσιαστής των ΗΠΑ κατά Μπεν-Γκβιρ για το AI βίντεο με Παλαιστίνιους: «Αυτό το κάθαρμα να μην πατήσει ποτέ στις ΗΠΑ»

Το βίντεο δείχνει Παλαιστίνιους κρατούμενους να μπαίνουν στη φυλακή εύσωμοι και χαμογελαστοί και να βγαίνουν αποστεωμένοι, προκαλώντας συγκρίσεις με ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης
THE LIFO TEAM