Ο Σνόουντεν έχασε την υπόθεση για ασφαλή διέλευση από τη Νορβηγία

Ο Σνόουντεν έχασε την υπόθεση για ασφαλή διέλευση από τη Νορβηγία Facebook Twitter
EPA/OLIVER DIETZE
2

Η προσπάθεια του πρώην συμβούλου της αμερικανικής υπηρεσίας εθνικής ασφαλείας NSA, Έντουαρντ Σνόουντεν, για παροχή εγγυήσεων ότι δεν θα εκδοθεί στις ΗΠΑ αν εισέλθει στη Νορβηγία, απορρίφθηκε από τη χώρα.

Ο Σνόουντεν είχε καταθέσει μήνυση ενάντια στην κυβέρνηση της Νορβηγίας τον Απρίλιο, σε μια προσπάθεια να διασφαλίσει την ελεύθερη διέλευσή του από τη χώρα ώστε να παραλάβει ένα βραβείο για την ελευθερία της έκφρασης. Το Πρωτοδικείο του Οσλο και ένα εφετείο απέρριψαν τη μήνυση.

Στη συνέχεια άσκησε έφεση, την οποία όμως απέρριψε το Ανώτατο Δικαστήριο της Νορβηγίας, όπως ανακοίνωσε σήμερα. Το Ανώτατο Δικαστήριο ανέφερε πως το υπουργείο Δικαιοσύνης της Νορβηγίας δεν μπορούσε να υποχρεωθεί να αποφασίσει εκ των προτέρων για το αν θα προχωρήσει στην έκδοση του Σνόουντεν στις ΗΠΑ πριν την ενδεχόμενη είσοδο του στην χώρα.

Ο πρώην σύμβουλος της NSA, διέρρευσε απόρρητες πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητες παρακολούθησης της αμερικανικής υπηρεσίας εθνικής ασφαλείας. Κατηγορείται για κατασκοπεία και κινδυνεύει να καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 30 ετών αν επιστρέψει στις ΗΠΑ.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΣΧΕΔΙΟ ΤΡΑΜΠ ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΗ ΕΕ

Διεθνή / Ουκρανία: Ποιες χώρες ετοιμάζουν αντιπρόταση στο σχέδιο 28 σημείων του Τραμπ - Οι «κόκκινες γραμμές»

Τι λένε τρεις πηγές στο Reuters - Πίεση Τραμπ στον Ζελένσκι να υπογράψει - «Παρόμοιες εγγυήσεις ασφαλείας με αυτές στο Άρθρο 5 του ΝΑΤΟ» έχει το αμερικανικό σχέδιο
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Διεθνή / Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Η ηγεσία της Ακτοφυλακής έχει δεσμευτεί ότι τα σύμβολα «παραμένουν αντίθετα με τις αξίες του σώματος», όμως το πώς θα εφαρμόζεται στην πράξη το νέο καθεστώς παραμένει ανοιχτό
LIFO NEWSROOM
G20 ΣΥΝΟΔΟΣ

Διεθνή / Χωρίς Τραμπ και Πούτιν η σύνοδος της G20: Έκκληση να τερματίσουν «τις συγκρούσεις που προκαλούν τόσο θάνατο»

Η κυβέρνηση Τραμπ μποϊκοτάρει τελείως τις συνομιλίες, καθώς κατηγορεί την κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής ότι καταπιέζει τους λευκούς γαιοκτήμονες
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Διεθνή / Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Την ίδια ώρα, εισαγγελείς στο Μιλάνο έχουν ξεκινήσει έρευνα για Ιταλούς υπηκόους που ενδέχεται να συμμετείχαν σε αυτές τις δολοφονικές «εκδρομές»
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι - «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι: «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Απρόσμενα θετικό το κλίμα της συνάντησης - «Συμφωνήσαμε σε περισσότερα από όσα περιμέναμε», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος - Τι απάντησε για τον χαρακτηρισμό «φασίστας» που του αποδίδει ο Μαμντάνι
LIFO NEWSROOM