ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ

Το μήνυμα αγάπης και ενότητας που έστειλε ο Τιμ Κουκ στους υπαλλήλους της Apple μετά την εκλογή του Τραμπ

Το μήνυμα αγάπης και ενότητας που έστειλε ο Τιμ Κουκ στους υπαλλήλους της Apple μετά την εκλογή του Τραμπ Facebook Twitter
1

Λίγες ώρες μετά την εκλογή του Τραμπ και ενώ όλος ο πλανήτης παρακολουθούσε με δέος τις εξελίξεις στις ΗΠΑ, ο CEO της Apple Tιμ Κουκ έστειλε ένα ενωτικό μήνυμα στους υπαλλήλους του κολοσσού στην Αμερική.


Στο σημείωμα, το οποίο εστάλη ενώ οι ΗΠΑ ήταν «μουδιασμένες» με τα αποτελέσματα των πιο έντονων και διχαστικών εκλογών στην αμερικανική ιστορία, ο Κουκ λέει πως «ο μόνος τρόπος να προχωρήσουμε είναι να προχωρήσουμε μαζί». Επιπλέον επαναλαμβάνει τη δέσμευση της Apple για  κοινωνική πρόοδο και ισότητα.


Ο Κουκ δεν αναφέρει καθόλου τον Τραμπ ο οποίος έχει απειλήσει δημοσίως την Apple κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και δεν κάνει καμία αναφορά στις θέσεις του νέου προέδρου που είναι ξεκάθαρα απέναντι από όσα η Apple υπερασπίζεται για τη διαφορετικότητα και την ισότητα φύλων και εθνικοτήτων.

«Έχω ακούσει πολλούς από εσάς σήμερα να μιλάτε για τις προεδρικές εκλογές. Σε ένα πολιτικό αγώνα όπου οι υποψήφιοι ήταν τόσο διαφορετικοί και όπου ο καθένας έλαβε παρόμοιο μέγεθος ψήφων, είναι αναπόφευκτο ότι οι συνέπειες προκαλούν σε πολλούς από εσάς έντονα συναισθήματα. Έχουμε μια πολύ διαφορετική ομάδα εργαζομένων, συμπεριλαμβανομένων των υποστηρικτών του καθενός από τους υποψηφίους. Ανεξάρτητα από το ποιον υποψήφιο ο καθένας από εμάς υποστήριξε, ο μόνος τρόπος να προχωρήσουμε είναι να προχωρήσουμε μαζί», γράφει ο Κουκ.

«Θυμάμαι κάτι που είπε ο Δρ. Μάρτιν Λούθερ Κινγκ πριν από 50 χρόνια: "Αν δεν μπορείς να πετάξεις, τότε τρέξε. Αν δεν μπορείς να τρέξεις, τότε περπάτα. Αν δεν μπορείς να περπατήσεις, τότε σύρσου, αλλά ό, τι και αν κάνεις, θα πρέπει να συνεχίσεις να κινείσαι προς τα εμπρός." Αυτή η συμβουλή είναι διαχρονική και μια υπενθύμιση ότι μόνο αν συνεχίσουμε να κινούμαστε προς τα εμπρός μπορούμε να κάνουμε μεγάλα πράγματα για τον κόσμο», σημειώνει στο memo του ο CEO της Apple.


«Εν μέσω της σημερινής συζήτησης για την αβεβαιότητα που έρχεται, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι η Apple δεν έχει αλλάξει. Τα προϊόντα μας συνδέουν τους ανθρώπους παντού, και παρέχουν τα εργαλεία για τους πελάτες μας ώστε να κάνουν σπουδαία πράγματα για να βελτιώσουν τη ζωή τους και τον κόσμο γενικότερα. Η εταιρεία μας είναι ανοιχτή σε όλους, και γιορτάζουμε την ποικιλομορφία της ομάδας μας εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε όλο τον κόσμο - ανεξάρτητα από το πώς δείχνουν, από πού προέρχονται, ποια είναι η θρησκεία τους ή ποιον αγαπούν. Πάντα έβλεπα την Apple ως μια μεγάλη οικογένεια και θα ήθελα να σας ενθαρρύνω να απλώσετε το χέρι σας στους συναδέλφους που αισθάνονται ανήσυχοι. Ας προχωρήσουμε - μαζί»,  καταλήγει ο Κουκ.



Τech & Science
1

ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ SPACEX ΣΥΣΚΕΥΗ ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ

Τech & Science / SpaceX: Παρουσίασε στους επενδυτές το πρωτότυπο της νέας ΑI συσκευής του Μασκ - Υπόσχεται να αλλάξει όσα ξέραμε

Η συσκευή σχεδιάστηκε για να «τρέχει» με ένα λειτουργικό σύστημα που έχει φτιάξει η ίδια η εταιρεία και ενσωματώνει λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης της xAI.
THE LIFO TEAM
Ο Μπέρνι Σάντερς ζητά οι πολίτες να πάρουν μερίδιο από τα κέρδη της AI

Τech & Science / Ο Μπέρνι Σάντερς ζητά οι πολίτες να πάρουν μερίδιο από τα κέρδη της AI

Την ώρα που η OpenAI φέρεται να συζητά μερίδιο 5% για την αμερικανική κυβέρνηση, ο Μπέρνι Σάντερς ζητά μια πολύ πιο ριζική λύση: δημόσιο ταμείο AI και συμμετοχή των πολιτών στα κέρδη της τεχνητής νοημοσύνης.
THE LIFO TEAM
Η OpenAI φέρεται να πρότεινε να δώσει μερίδιο 5% στην αμερικανική κυβέρνηση

Τech & Science / Η OpenAI φέρεται να πρότεινε να δώσει μερίδιο 5% στην αμερικανική κυβέρνηση

Η OpenAI φέρεται να έχει συζητήσει την παραχώρηση μεριδίου 5% στην κυβέρνηση Τραμπ, σε μια προσπάθεια να απαντηθούν οι πιέσεις για το ποιος θα ωφεληθεί από τα κέρδη της τεχνητής νοημοσύνης.
THE LIFO TEAM
Οι τεχνο-ολιγάρχες που ονειρεύονται έναν κόσμο χωρίς δημοκρατία

Τech & Science / Οι τεχνο-ολιγάρχες που ονειρεύονται έναν κόσμο χωρίς δημοκρατία

Με αφορμή το νέο βιβλίο του Ισπανού φιλοσόφου Κάρλος Φερνάντεθ Λίρια για τη «Σκοτεινή Διαφώτιση», επανέρχεται η συζήτηση για τους τεχνο-ολιγάρχες που βλέπουν τη δημοκρατία όχι ως κατάκτηση, αλλά ως εμπόδιο.
THE LIFO TEAM