ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΒΙΝΤΕΟ: Έτσι πεθαίνει ένας σκύλος από φόλα

ΒΙΝΤΕΟ: Έτσι πεθαίνει ένας σκύλος από φόλα Facebook Twitter
41

 

 

Είναι ο μαρτυρικός θάνατος της αδέσποτης Λίζας. Συνέβη τον περασμένο Δεκέμβριο στην Δράμα. Η κάμερα ασφαλείας καταστήματος κατέγραψε τον Δεκέμβριο του 2012 τον μαρτυρικό θάνατο μια σκυλίτσας, που δηλητηριάστηκε από φόλα, η οποία ζούσε στην πόλη αδέσποτη επί 6 χρόνια. Μια γυναίκα βλέπει το σκύλο στις 6 το πρωί. Χωρίς να ξέρει που να απευθυνθεί  προσπαθεί να βοηθήσει τον σκύλο δίνοντας του γάλα. Όταν φτάνουν οι καταστηματάρχες που την φρόντιζαν και οι οποίοι ήξεραν τι έπρεπε να κάνουν σε τέτοιες περιπτώσεις (είχε ξαναπέσει θύμα δηλητηρίασης το 2011 και είχε σωθεί από φιλόζωους) είναι πια αργά. Το βίντεο δόθηκε από τον καταστηματάρχη στο σύλλογο «Φίλοι των Ζώων Δράμας» ο οποίος σοκαρίστηκε από αυτά που κατέγραψε η κάμερα. Ο δράστης δεν καταγράφτηκε από τις κάμερες ασφαλείας. Στην περιοχή, που ζούσε το ζώο, (μεταξύ της οδού Εθνικής Άμυνας και Δημοτικού Κήπου) κάποιοι ρίχνουν διαρκώς φόλες. Εκεί έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 12 σκύλοι και πολλές γάτες.

41

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δίκη για Μάτι: «Θα έρθουν κι άλλα Τέμπη» λέει ο συγγενής θύματος που πέταξε καρέκλα στο δικαστήριο

Ελλάδα / Δίκη για Μάτι: «Θα έρθουν κι άλλα Τέμπη» λέει συγγενής θύματος που πέταξε καρέκλα στο δικαστήριο

«Σκοτώνεις 104; Πλημμέλημα και πας σπίτι σου με 10 ευρώ την ημέρα» σχολιάζει συγγενής θύματος στο Μάτι που προσήχθη αφού πέταξε καρέκλα στο δικαστήριο με το άκουσμα της απόφασης
NEWSROOM

σχόλια

20 σχόλια
Όλοι εσείς που λυπάστε τα καημένα τα σκυλάκια που κινδυνεύουν να πέσουν θύματα <<άνανδρων>> δραστών , πραγματικά απαντήστε μου , γιατί δεν τα παίρνεται να τα βάλεται σπίτια σας...Έτσι ούτε αυτά θα κινδυνεύουν και ούτε θα υπάρχει πλέον λόγος ύπαρξης της φόλας.
με κατι τετοιες καταστασεις καταλαβαινεις οτι δεν εχουμε καμια ελπιδα σα λαος. ποσω μαλλον οταν ειμαστε απο τις λιγες χωρες που να θανατωνεις ζωα και δη ετσι ειναι πλημμελημα και οχι κακουργημα. αν ειχε αρχισει να τρωει κοσμος 10ρακια χρονια φυλακη μια χαρα θα σταματουσε η ολη φαση. αλλα αυτα γινονται σε σκατοχωρια συνηθως και οι ανωμαλοι αλληλοκαλυπτονται. ειναι οι ιδιοι ανθρωποι των χωριων που κλωτσανε γατες και ανατιναζουν ποντικια με δυναμιτακια "ετσι για πλακα"!
φίλε άλεξ και αλίκη αν απραγματικά θέλεται να τημςρηθεί ο φταίχτης τότε πρώτα πρώτα θα πρέπει να μπείς εσύ φυλακή,ο <<φιλόζωος>> ο οποίος αποφάσισε να αγοράσει ένα κουταβάκι αλλά όταν το κουτάβι μεγάλωσε το παράτησε στο δρόμο, μετά ο δήμαρχος ο οποίος δε μερίμνησε για την μεταφορά τον αδέσποτων του δήμου του σε κάποιο άσυλο ζώων και μετά πρέπει να αποδοθούν ευθύνες στον άνθρωπο που κατασκεύασε τη φόλα....γιατί ναι μεν αυτός είναι ο δράστης ,και άρα ένοχος, αλλά εσύ είσαι ο ηθικός αυτουργός και άρα δύο φορές πιθο ένοχος...σκέψου το..
Καλό είναι να γνωρίζουμε τη νέα νομοθεσία για την δηλητηρίαση/ θανάτωση σκύλων. Πλέον να ξέρετε ότι μπορούμε να κάνουμε καταγγελία ακόμα κι όταν ακούμε λεκτική απειλή εις βάρος κάποιου σκύλου. Κι αν αυτός ο σκύλος εν τέλει φολιαστεί, το άτομο που εξέφρασε τις απειλές έρχεται αντιμέτωπο με το νόμο. Είτε τελικά ήταν αυτό είτε όχι. http://www.animalactiongreece.gr/1034_1/Dhlhthriash
Αναρωτιέμαι κατά πόσο θα ήταν δυνατό να εκπαιδευτούν σκύλοι ώστε να εντοπίζουν όλες τις φόλες που έχουν πέσει σε κάποια περιοχή. Ο άνθρωπος μάλλον θα δυσκολευτεί με το μάτι να βρει μια φόλα κρυμμένη κάτω από φύλλα, ενώ ο σκύλος με την εξαιρετική του όσφρηση θα την έβρισκε αμέσως. (Να μπορούν άραγε οι σκύλοι να μυρίσουν ακόμα και το γυαλί; Υποθέτω ότι τα εντομοκτόνα και το ποντικοφάρμακο είναι εύκολες περιπτώσεις). Για σιγουριά ο σκύλος θα φορούσε φίμωτρο, ώστε να μην μπορεί να φάει τη φόλα (αλλά βέβαια θα τον εκπαίδευαν να μην τρώει φόλες). Ελπίζω ότι λίγα τέτοια σκυλιά συνοδευόμενα από φιλόζωους θ' αρκούσαν για την εξάλειψη του κινδύνου.Πιο hi-tech θα ήταν να έχει ο σκύλος στην κοιλιά του έν' απορροφητικό σκουπάκι με το οποίο θα μάζευε τη φόλα. Το σκουπάκι θα μπορούσε να το χειρίζεται από απόσταση (π.χ. απ' το σπίτι του) κι ένας άνθρωπος, αρκεί το σκουπάκι να έχει πάνω του μια κάμερα.Ακόμα πιο hi-tech θα ήταν να κατασκευαστούν τεχνητές μύτες που να μπορούν να εντοπίσουν τις φόλες. Θα τις χρησιμοποιούσαν εντελώς αυτόνομα ρομπότ για να βρίσκουν και να μαζεύουν τις φόλες.
Αυτά κάνει η έλλειψη ανθρωπιάς όταν συνδυάζεται με διαταραχές, αμορφωσιά και αφόρητο ναρκισσισμό-εγωισμό. Γενικά ο άνθρωπος έχει την τάση να πιστεύει ότι ηγείται του κόσμου, χωρίς να συνειδητοποιεί ότι απλά τον μοιράζεται και ότι δεν έχει απολύτως καμιά εξουσία πάνω στα άλλα είδη.Πολλές φορές λέω πως η ποιότητα μιας κοινωνίας κρίνεται από την συμπεριφορά προς τα αδύναμα μέλη της.Κι αυτό μπορεί να είναι όπως στην προκειμένη τα ζωάκια, τα παιδιά, οι ηλικιωμένοι (που τους έχουμε ξοφλημένους), οι άνθρωποι με ειδικές ανάγκες (δες τα πεζοδρόμια και τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα, δες τα βλέμματα που πέφτουν πάνω σε έναν άνθρωπο με σύνδρομο down ή σε μια παχύσαρκη γυναικά ακόμη πιο σύνηθες) και άλλες δεκάδες περιπτώσεις που θα μπορούσα ν'αναφέρω.Είμαστε πολύ (τυφλά) αδύναμοι για να προστατέψουμε τους αδύναμους τελικά. Ο ηρωισμός μας, η ανθρωπιά μας κι ό,τι άλλο αρχίζει και τελειώνει κυρίως στο πληκτρολόγιο μας καθώς έξω από αυτό τα @ @ απλά τα έχουμε για να γράφουμε τους πάντες εκτός από το τερατώδες "εγώ" μας.
Στο πρώτο μισό λεπτό το σταμάτησα γιατί δεν άντεξα. Τι έκανε το σκυλάκι που έπρεπε να το δολοφονήσουν; Επειδή υπήρχε; Οι κάμερες σε άλλα σημεία ή αυτόπτες μάρτυρες (γιατί σχεδόν πάντα όλο κάτι κάποιος είδε αλλά δεν θέλουν ..'μπλεξίματα') δεν υπάρχουν;Αυτοί οι άρρωστοι στον εγκέφαλο πολύ συχνά πριν το κάνουν, εξερευνούν την περιοχή που θα χτυπήσουν, ακόμα ταϊζουν και τα ζώα για να εξοικειωθούν αρκετά ώστε να τους εμπιστευτούν και να 'προτιμήσουν' αύριο μεθαύριο το κάθε κεφτεδάκι με ποντικοφάρμακο ή τον κάθε μεζέ με γυαλιά μέσα απο το χέρι που τα σκοτώνει..Αυτός που το έκανε να φάει τα λεφτά του στους γιατρούς! Πραγματικά τον καταριέμαι και εύχομαι να μην μεγαλώνει παιδιά γιατί θα τους σαπίσει το μυαλό!
"Η αληθινή ανθρώπινη καλοσύνη, σε όλη της την αγνότητα και ελευθερία, μπορεί να έρθει στο προσκήνιο μόνο όταν ο παραλήπτης της δεν έχει καμία δύναμη.Η αληθινή ηθική δοκιμασία της ανθρωπότητας, η θεμελιώδης δοκιμασία της (η οποία βρίσκεται βαθειά θαμμένη από την θέα), αποτελείται από τη στάση της απέναντι σε εκείνους που είναι στο έλεός της: τα ζώα. "Milan Kundera / "Η αβάσταχτη ελαφρότητα του είναι"
Δεν μπήκα καν στη διαδικασία να το δω. Δε θα το αντεχα. Η αποκτηνωση βρίσκει τη χειρότερή της μορφή στη δολοφονία ενός πλάσματος ανυπερασπιστου που δε μπορεί να σε απειλήσει σε κανένα επίπεδο κ που αντιθέτως το μόνο που επιζητά ειναι λίγη αγάπη κι ένα χάδι. Σίγουρα πρόκειται για θρασυδειλους, με ψυχοπαθολογική προσωπικότητα. Οσοι ειναι γονείς, να προσέξουν πολύ την κακοποίηση ζώων από τα παιδιά τους. Δεν ειναι ούτε φυσιολογική, ούτε αστεία, ούτε πειραματισμός. Ας ειναι "κάπου" ευτυχισμένη πια η Λιζα, μαζί με όλους τους μικρούς φίλους που χάσαμε, κατά καιρούς.
Ανεξάρτητα από το είδος της φόλας, το ζώο βιώνει επώδυνο θάνατο και τρομερό φόβο. Φόλα είναι όλα όσα περιγράφονται παραπάνω.Έχασα τη δικιά μου, βίωσα τον απόλυτο πόνο, η θλίψη ήταν ανείπωτη. Την είδα να φοβάται κ να υποφέρει κ ότι και αν της έδωσα, δεν ήταν αρκετό. Καλό είναι όσοι έχετε ζώα, να έχετε πάντα σπίτι σας ενέσεις ατροπίνης κ να ζητήσετε συμβουλή από τον κτηνίατρο προκαταβολικά, να ξέρετε... Από κει κ πέρα, περιμένω τη μέρα που θα τιμωρηθεί κάποιος από αυτούς τους υπανθρώπους.
Δεν μπορώ να σταματήσω να κλαίω με τέτοια βίντεο. Το έχω γράψει ξανά και ξανά ένα τσιτάτο του Κούντερα:"¨Η πραγματική ηθική δοκιμασία της ανθρωπότητας είναι απέναντι σε αυτούς που βρίσκονται στο έλεος μας, δηλαδή τα ζώα"
ποτε θα σταματησουν αυτα τα αισχη στη χωρα μας? Γιατι τα καταδικαζουν σε τοσο αργο και βασανιστικο θανατο?τι τους φταινε τα ζωακια? Ειναι ανωμαλοι οσοι τα κανουν αυτα και θα πρεπει να τους τιμωρουνε παραδειγματικα..(χωρις σαλιο)
Δηλαδή όλα τα ζώα που δηλητηριάζονται έχουν αργό και βασανιστικό θάνατο. Κρίμα! Είχα την εντύπωση πως η φόλα απλώς τα αποκοίμιζε, χωρίς να καταλαβαίνουν τίποτα παραπάνω. Τουλάχιστον, αν γινόταν έτσι δεν θα υπέφεραν κιόλας.
Που ζεις; Νομιζεις οτι οι ανανδροι δολοφονοι που τα σκοτωνουν, εχουν την ευαισθησια να τα αποκοιμισουν για να μην υποφερουν;Α ρε Αινσταιν, ποσο δικιο ειχες!!!
Εντάξει μωρέ, δεν είπα τίποτα κακό. Απλά δεν ήξέρα τι είναι η φόλα. Νόμιζα ότι ήταν κάποιο φάρμακο ή σκόνη ή κάτι άλλο τελος πάντων, που ρίχνουν στο φαγητό. Διαβάζοντας όμως τα σχόλια αρχίζω και μπαίνω στο νόημα.ΥΓ: Κατά τα άλλα έχεις απόλυτο δίκιο.
Σωστά τα λες! Δεν θα έπρεπε να γίνονται αυτά ούτως ή αλλως. Απαράδεκτο από μέρους μου, που ανεφέρα ότι πρέπει να τα κάνουν ανώδινα. Έπρεπε να είχα μείνει στο πρόβλημα μου, που ήταν η φόλα.ΥΓ: Αγαπώ πολύ τα ζώα, αν και δεν φάνηκε να το υποστηρίζω.
@Jane Doe :) σε αποπήραμε κι εμείς, πάντως μου έκανε εντύπωση η δεκτικότητά σου να ακούσεις μία άλλη θέση.Όπως και να ΄χει πιστεύω πώς όλοι μας εδώ ευχόμαστε να μην υπήρχαν καν τέτοιες αφορμές (κυρίως στην Ελλάδα) για να εξαγριωνόμαστε. Σε χαιρετώ φιλικά
υπαρχουν διαφορα ειδη φολας δυστυχως.καποια χημικα ειδη εχουν αντιδοτο,αλλα οχι ολα.κ παλι ομως η αποτελεσματικοτητα του αντιδοτου εξαρταται απο πολλους παραγοντες,οπως η ηλικια του ζωου,ο χρονος ληψης του αντιδοτου,η προσλαμβανομενη ποσοτητα δηλητηριου κλπ.δυστυχως το καθαρμα που σκοτωσε το δικο μας το σκυλακι χρησιμοποιησε μια ιδιαιτερα αποτελεσματικη μεθοδο.σπασμενα γυαλια ανακατεμενα με κιμα.ξεψυχισε στα χερια μας,στη διαδρομη για τον κτηνιατρο μετα απο γενικευμενη ακαταπαυστη αιμορραγια.δεν μπορω να σας περιγραψω τον πονο,το φοβο κ την αγωνια του.