Χανς-Βέρνερ Ζιν: «Θέμα χρόνου, η έξοδος της Ιταλίας από την ευρωζώνη»

Χανς-Βέρνερ Ζιν: «Θέμα χρόνου, η έξοδος της Ιταλίας από την ευρωζώνη» Facebook Twitter
1

H κατάσταση της οικονομίας τη Ιταλίας είναι τόσο απελπιστική, ώστε η έξοδός της από την Ευρωζώνη είναι θέμα χρόνου, κατά τον γνωστότερο οικονομολόγο της Γερμανίας, Χανς-Βέρνερ Ζιν. Ο λόγος για την κρίση της οικονομίας της είναι ότι εξακολουθεί να παράγει εξίσου ακριβά όσο και πριν την οικονομική κρίση.

«Η πιθανότητα να παραμείνει η Ιταλία στο ευρώ μειώνεται από χρόνο σε χρόνο» είπε ο Χανς-Βέρνερ Ζιν σε συνέντευξή του στη Welt. «Η χώρα δεν τα βγάζει πέρα με το ευρώ. Η ιταλική οικονομία δεν είναι ανταγωνιστική και δεν έκανε τα περασμένα χρόνια καμιά σοβαρή προσπάθεια να ξαναγίνει ανταγωνιστική».

«Η οικονομική κατάσταση της χώρας είναι τόσο απελπιστική, ώστε η έξοδός της από την ευρωζώνη είναι μόνο θέμα χρόνου. Αναρωτιέμαι πραγματικά πόσο θα αντέξει η Ιταλία ακόμα στο ευρώ» υποστήριξε ο πρώην διευθυντής του Ινστιτούτου Οικονομικών Μελετών (Ifo) του Μονάχου στη γερμανική εφημερίδα.

 H ιταλική οικονομία εξακολουθεί να παράγει 22% λιγότερο από ότι πριν την κρίση και υπάρχουν ολοένα και περισσότερες πτωχεύσεις. Η ανεργία των νέων ανέρχεται στο 40%. «Μια τόσο καταστροφική κατάσταση δεν μπορεί να την αντέξει για πολύ μια χώρα» ανέφερε. Ο ίδιος δεν θα ήθελε να αποχωρήσει η Ιταλία από την ευρωζώνη, αλλά το ιταλικό κατεστημένο δεν βλέπει άλλη εναλλακτική από την έξοδό της. Επίσης, σημείωσε ο κ. Ζιν, «οι μισοί από τους Ιταλούς επιθυμούν να βγουν από το ευρώ. Πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσοστό από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες στις οποίες ετέθη αυτό το ερώτημα τον τελευταίο καιρό. Στην Ιταλία συζητούν πολύ, αλλά δεν δρουν. Η ιταλική οικονομία συνεχίζει να παράγει πολύ ακριβά για να μπορεί να είναι ανταγωνιστική διεθνώς. Ηδη και πριν την κρίση οι τιμές ήταν ακριβές και έκτοτε δεν έχουν μειωθεί».

 Μάλιστα, από το 1995 η Ιταλία έχει γίνει κατά 42% ακριβότερη από τη Γερμανία, σημειώνει η Welt, η οποία υπενθυμίζει ότι ανάλογη άποψη, ότι δηλαδή η Ιταλία θα εγκαταλείψει το ευρώ, είχε διατυπώσει σε συνέντευξή του στην ίδια και ο Αμερικανός νομπελίστας οικονομολόγος Γιόζεφ Στίγκλιτς στις αρχές Οκτωβρίου.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΑΛΛΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΛΕΚΟΡΝΙ

Διεθνή / Γαλλία: «Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση» ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός μετά τα επεισόδια

Ο Λεκορνί ανέφερε επίσης ότι σχεδόν 200 ερευνητές της Αστυνομικής Διεύθυνσης Παρισιού θα αναλύσουν το φωτογραφικό και βιντεοληπτικό υλικό του Σαββατοκύριακου, προκειμένου να ταυτοποιηθούν οι ύποπτοι στην περιοχή της πρωτεύουσας
THE LIFO TEAM
ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ ΛΕΚΟΡΝΙ ΓΑΛΛΙΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Διεθνή / Γαλλία: Μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας για το βράδυ, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

«Κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα επιβληθεί εφόσον κριθεί αναγκαίο, ωστόσο τα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας φαίνεται να είναι καταλληλότερα», δήλωσε ο Σεμπαστιάν Λεκορνί
THE LIFO TEAM
ΓΑΛΛΙΑ

Διεθνή / Γαλλία: Σοβαροί τραυματισμοί διαδηλωτών - Φοιτητικοί αποκλεισμοί και απαγόρευση συγκεντρώσεων στη Μασσαλία

Ένας 17χρονος έχασε το χέρι του και μία συνομήλική του την όραση από το ένα μάτι - Φοιτητές της École du Louvre απέκλεισαν την πρόσβαση στο μουσείο του Λούβρου
THE LIFO TEAM