Ωραιόκαστρο: ΙΧ παρέσυρε και σκότωσε πρόσφυγες - Νεκροί μητέρα και το παιδί της

Ωραιόκαστρο: ΙΧ παρέσυρε και σκότωσε πρόσφυγες - Νεκροί μητέρα και το παιδί της Facebook Twitter
3

Μία γυναίκα και ένα παιδί -σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το παιδί της- οι οποίοι διέμεναν στο Κέντρο Φιλοξενίας Φέσσα στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, έχασαν τη ζωή τους όταν παρασύρθηκαν από διερχόμενο όχημα, έξω από το Κέντρο.


Ανήλικος είναι και ο τραυματίας, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση από το ΕΚΑΒ δεν φαίνεται να διατρέχει κίνδυνο η ζωή του, ενώ φέρεται να έχει ορθοπεδικά τραύματα.


Αστυνομικές δυνάμεις έχουν σπεύσει στην περιοχή, καθώς επικρατεί ένταση. Πρόσφυγες πυρπόλησαν το αυτοκίνητο του οδηγού που παρέσυρε τους πρόσφυγες. Υπό κράτηση τελεί ο οδηγός.

Ωραιόκαστρο: ΙΧ παρέσυρε και σκότωσε πρόσφυγες - Νεκροί μητέρα και το παιδί της Facebook Twitter

Οι πρόσφυγες έχουν εξαγριωθεί και σημειώνονται επεισόδια με τους αστυνομικούς που έχουν παραταχθεί έξω από τον καταυλισμό. Οι πρόσφυγες πέταξαν πέτρες και οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης, προσπαθώντας να τους περιορίσουν.


Η Πυροσβεστική επιβεβαίωσε ότι το αυτοκίνητο κάηκε ολοσχερώς, όπως και κάποιοι κάδοι στη γύρω περιοχή, αλλά τα οχήματά της δεν έχουν καταφέρει να πλησιάσουν ακόμη.

Σύμφωνα με το thestival.gr, πρόσφυγες που φιλοξενούνται στον συγκεκριμένο χώρο δηλώνουν ότι θα προχωρήσουν από αύριο σε καθιστική διαμαρτυρία, καθώς, όπως λένε, τα οχήματα που κινούνται στο δρόμο, αναπτύσσουν συχνά μεγάλη ταχύτητα, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η ζωή τους.

3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καύσωνας: Απαγόρευση delivery και εξωτερικών εργασιών το Σάββατο από 12:00 έως 16:00 στην Αττική

Ελλάδα / Καύσωνας: Απαγόρευση delivery και εξωτερικών εργασιών το Σάββατο από 12:00 έως 16:00 στην Αττική

Έκτακτα μέτρα προστασίας για εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα ανακοίνωσε το Υπουργείο Εργασίας λόγω των επικίνδυνα υψηλών θερμοκρασιών. Πρόστιμα 2.000 ευρώ για παραβάσεις.
LIFO NEWSROOM
Ρόδος: Η κατάθεση 31χρονης για σεξουαλική κακοποίηση από τον πατέρα της – «Με βίαζε τρεις φορές την ίδια μέρα»

Ελλάδα / Ρόδος: Η κατάθεση 31χρονης για σεξουαλική κακοποίηση από τον πατέρα της – «Με βίαζε τρεις φορές την ίδια μέρα»

Η 31χρονη κατέθεσε – παρουσία ψυχολόγου – πως έπεσε πρώτη φορά θύμα σεξουαλικής επίθεσης από τον πατέρα της όταν ήταν 16 ετών και ζούσαν μαζί στο σπίτι της γιαγιάς της, έπειτα από τον χωρισμό των γονιών της
LIFO NEWSROOM