Ανοίγει στην Ελλάδα το πρώτο κάμπινγκ πέντε αστέρων σε μια έκταση 487 στρεμμάτων- Έτοιμο μέσα στο 2017

Ανοίγει στην Ελλάδα το πρώτο κάμπινγκ πέντε αστέρων σε μια έκταση 487 στρεμμάτων- Έτοιμο μέσα στο 2017 Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου.
4

Ως μέρος επενδυτικού τουριστικού σχεδίου που υλοποιεί η εταιρεία Skotina Resort Α.Ε. στη Σκοτίνα Πιερίας θα λειτουργήσει στην Ελλάδα το 2017 το πρώτο κάμπινγκ 5 αστέρων. Η εταιρεία ανήκει στους Ελληνοαμερικανούς επιχειρηματίες Γιώργο Σπυριδόπουλο, Χρήστο Χιονίδη και Γιώργο Δεληγιαννίδη.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, η επένδυση συνολικού ύψους 30 εκατ. ευρώ θα πραγματοποιηθεί σε έκταση 487 στρεμμάτων, η οποία έχει μέτωπο σε παραλία 720 μ. Τα 427 στρέμματα μισθώθηκαν για 60 χρόνια από την Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου κατόπιν διαγωνισμού που ολοκληρώθηκε με την υπογραφή της σχετικής σύμβασης τον Μάιο του 2013, ενώ προστέθηκαν άλλα 60 στρέμματα του ΟΣΕ.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα, σε πρώτη φάση θα λειτουργήσει το κάμπινγκ, ενώ στη συνέχεια θα ξεκινήσουν τα έργα για τη δημιουργία ενός "πράσινου" ξενοδοχείου, συνεδριακού κέντρου, κέντρου ευεξίας και άλλων συμπληρωματικών τουριστικών υποδομών. Επιπλέον, θα ενταχθούν στο κάμπινγκ, 8-10 σκηνές τύπου glamping, για τους πιο απαιτητικούς κατασκηνωτές, που θέλουν μεν την χαλαρή και ανέμελη διαβίωση της ελεύθερης κατασκήνωσης, σε συνδυασμό όμως με την πολυτέλεια που παρέχει ένα ξενοδοχείο πολλών αστέρων.

Το glamping λέει «ναι» στη σκηνή, «ναι» στο καραβόπανο, μόνο που αυτή «πατάει» σε υπερυψωμένο ξύλινο πάτωμα, διαθέτει βεράντα, είναι επιπλωμένη, έχει τηλεόραση και γενικά ανέσεις ξενοδοχείου πολλών αστέρων.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της εταιρείας το έργο θα βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία από τη σεζόν του 2019 και στόχος είναι η προσέλκυση υψηλού εισοδηματικού επιπέδου επισκεπτών που τους αρέσει αυτή η μορφή διακοπών και η επαφή με τη φύση. Επίσης, θα δημιουργηθούν προγράμματα εκδρομών για βιωματικές εμπειρίες με την ένταξη σε αυτά των φυσιολατρικών και πολιτιστικών πόρων του προορισμού. 

«Θέλουμε να διαφοροποιήσουμε την κατασκηνωτική εμπειρία για Έλληνες και ξένους τουρίστες. Αποφασίσαμε στο Skotina Resort να ακολουθήσουμε το glamping, τη διεθνή τάση και για glamorous camping, δηλαδή για καταλύματα που κάνει δυνατή την πολύ άνετη και πολυτελή διαμονή σε σκηνές», είπε στο Voria.gr ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Γιώργος Σπυριδόπουλος.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

Ελλάδα / Υπόθεση Κολωνού: «Ζητώ συγγνώμη που δε μίλησα από την αρχή, φοβόμουν» δηλώνει η 12χρονη

«Πήγαινα στην πλατεία με το ποδήλατο μου, όπως όλα τα παιδιά της γειτονιάς. Μακάρι να μην είχε εμφανιστεί ποτέ αυτό το τέρας μπροστά μου. Όμως εμφανίστηκε» εξηγεί το παιδί, λίγο πριν την απόφαση της Δικαιοσύνης
NEWSROOM