ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ

Ολάντ: Ο Τσίπρας ζήτησε από τον Πούτιν να τυπώσει δραχμές στη Ρωσία- Τι απαντά το Μαξίμου

Ολάντ: Ο Τσίπρας ζήτησε από τον Πούτιν να τυπώσει δραχμές στη Ρωσία- Τι απαντά το Μαξίμου Facebook Twitter
24
Ολάντ: Ο Τσίπρας ζήτησε από τον Πούτιν να τυπώσει δραχμές στη Ρωσία- Τι απαντά το Μαξίμου Facebook Twitter

Μεγάλη αίσθηση αλλά και πολλά ερωτηματικά προκαλούν τα λεγόμενα του γάλλου Προέδρου Φρανσουά Ολάντ, που αποκάλυψε πως ο Βλαντιμίρ Πούτιν του εκμυστηρεύτηκε, ότι μία μόλις ημέρα μετά το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015 η Ελλάδα διερεύνησε την πιθανότητα να εκτυπώσει στη Ρωσία "νέες δραχμές".

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο βιβλίο των δημοσιογράφων Fabrice Lhomme και Gérard Davet, στις 6 Ιουλίου, την επόμενη ημέρα δηλαδή του δημοψηφίσματος που εξήγγειλε και τελικά κέρδισε ο Αλέξης Τσίπρας, ο Πούτιν επικοινώνησε με τον Ολάντ. Στη συνομιλία, ο ρώσος Πρόεδρος φέρεται να δηλώνει στον αιφνιδιασμένο Ολάντ ότι "η Ελλάδα μας ζήτησε να εκτυπώσουμε δραχμές στη Ρωσία γιατί δεν έχουν πια εκτυπωτική μηχανή για να το κάνουν". Ο Φρανσουά Ολάντ άκουσε τον Πούτιν να ζητά την άποψή του αλλά, σχεδόν αμέσως, να συμπληρώνει "ήθελα να σου δώσω αυτή την πληροφορία για να καταλάβεις καλά ότι δεν είναι καθόλου αυτό που επιθυμούμε".

Όπως μεταδίδει η Καθημερινή, ο Γάλλος Πρόεδρος φέρεται, στο ίδιο απόσπασμα, να εκμυστηρεύεται στους δύο δημοσιογράφους ότι προβληματίστηκε για τα κίνητρα του Ρώσου Προέδρου ("ήθελε να μου πει ότι, κατά την άποψή του, ήταν ένα ρίσκο και θα έπρεπε να κάνουμε τα πάντα για να το αποφύγουμε").

Διαψεύδει το Μέγαρο Μαξίμου: Ουδέποτε τέθηκε θέμα δραχμής

Τη σχετική εξιστόρηση Ολάντ διαψεύδουν κυβερνητικές πηγές. Σύμφωνα με συνεργάτες του Πρωθυπουργού, τηλεφωνικές επικοινωνίες του κ. Αλέξη Τσίπρα με τον κ. Βλαντιμιρ Πούτιν υπήρξαν περισσότερες της μίας. "Ωστόσο, ποτέ δεν ετέθη τέτοιο θέμα (σ.σ. να τυπωθούν δραχμές) προς τον Ρώσο Πρόεδρο" προσθέτουν οι ίδιες πηγές και καταλήγουν: "Ίσα - ίσια, κοινός τόπος και των δύο υπήρξε πάντοτε ότι η μόνη προοπτική για την Ελλάδα είναι η παραμονή στην Ευρωζώνη".

24

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιστορίες που μας υπενθυμίζουν ότι η δημοκρατία δεν είναι δεδομένη

Ευρωεκλογές 2024 / Ιστορίες που μας υπενθυμίζουν ότι η δημοκρατία δεν είναι δεδομένη

Η δεύτερη φάση της επικοινωνιακής εκστρατείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ξεκίνησε σήμερα με ένα συγκινητικό βίντεο που τονίζει τη σημασία της ψήφου στις φετινές Ευρωεκλογές.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Κατερίνα Σακελλαροπούλου για έξοδο του Μεσολογγίου: Πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές

Πολιτική / Κατερίνα Σακελλαροπούλου για έξοδο του Μεσολογγίου: Πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές

«Η προαποφασισμένη θυσία τους αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές και πηγή έμπνευσης για όλους μας» ανέφερε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας
NEWSROOM