Έρχονται σταθμοί ενοικίασης ποδηλάτων σε 5 δήμους της Αττικής

8

Πέντε δήμοι της Αττικής και δεκατρείς σε όλη τη χώρα θα εγκαινιάσουν σύντομα σταθμούς ενοικίασης ποδηλάτων για την εξυπηρέτηση των πολιτών τους. Οι χρήστες θα εγγράφονται ως συνδρομητές και με τη χρήση μαγνητικής ή πιστωτικής κάρτας ή απλά κωδικών που θα έχουν λάβει μέσω διαδικτύου θα ταυτοποιούνται στους σταθμούς ενοικίασης ποδηλάτων και θα «ξεκλειδώνουν» ένα από τα κοινόχρηστα ποδήλατα. Σε αρκετές περιπτώσεις δήμων η πρώτη μισή ή μία ώρα χρήσης θα είναι δωρεάν, ενώ θα υπάρχουν ημερήσιες, εβδομαδιαίες, μηνιαίες, τριμηνιαίες και ετήσιες συνδρομές.

Στο Μαρούσι η λειτουργία του συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων θα ξεκινήσει, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, πιλοτικά τις πρώτες ημέρες του Φεβρουαρίου, ενώ θα δημιουργηθούν έξι σταθμοί εξυπηρέτησης, από όπου θα ενοικιάζονται 70 ποδήλατα. Αυτοί θα βρίσκονται στις στάσεις ΗΣΑΠ Μαρούσι και Νερατζιώτισσα, στις πλατείες Ηρώων και Αγίας Λαύρας, στο δημαρχείο Αμαρουσίου και στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου.

Τρεις σταθμοί με 40 ποδήλατα θα λειτουργήσουν στο δήμο Νέας Σμύρνης.

Στο δήμο Μοσχάτου- Ταύρου οι δημότες και οι επισκέπτες θα έχουν μέσα στον Φεβρουάριο πρόσβαση σε 60 ποδήλατα, τα οποία θα προμηθεύονται από πέντε σταθμούς ενοικίασης: τρεις στο Μοσχάτο (πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, σταθμός ΗΣΑΠ Μοσχάτο και συμβολή των οδών Αθανασίου Διάκου και Αγίου Κωνσταντίνου) και δύο στον Ταύρο (σταθμός ΗΣΑΠ Ταύρος και πλατεία Ατταλείας).

Στο δήμο Κερατσινίου- Δραπετσώνας η εγκατάσταση και η λειτουργία του συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων θα γίνει σε ένα μήνα. Στόχος είναι, σύμφωνα με το δήμαρχο Λουκά Τζανή, η σύνδεση με τον τερματικό σταθμό του ΗΣΑΠ στον Πειραιά, αλλά και με πέντε ακόμα κεντρικά σημεία. Θα διατεθούν 70 ποδήλατα, τα οποία ελπίζει ο δήμαρχος ότι θα δημιουργήσουν την κοινωνική αναγκαιότητα ώστε να ακολουθήσει και η κατασκευή των ποδηλατόδρομων.

Τέσσερις σταθμοί εξυπηρέτησης στη Νέα Μάκρη και τον Μαραθώνα με 50 ποδήλατα θα τοποθετηθούν από το δήμο Μαραθώνα και υπολογίζεται να λειτουργήσουν πιλοτικά μέσα στο Φεβρουάριο.

8

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

7 tips για να τρως έξω καλύτερα, από κάποιον που έχει φάει το άθλημα με το κουτάλι

Living / 7 tips για να τρως έξω καλύτερα ― από κάποιον που έχει φάει το άθλημα με το κουτάλι

Ο κριτικός γαστρονομίας της «Washington Post» έτρωγε έξω επί 140 βράδια συναπτά. Έχει λοιπόν γερό στομάχι σε όσα μπορούν να σου γυρίσουν τ' άντερα. Ιδού οι συμβουλές του για μη τρελαίνεσαι κάθε φορά που πληρώνεις μια περιουσία για ένα τίποτα.
THE LIFO TEAM
Τι της βρίσκεις της Αθήνας που δεν το βρίσκω εγώ;

Living / Τι της βρίσκεις της Αθήνας που δεν το βλέπω εγώ;

Η Αθήνα γίνεται ολοένα πιο ακριβή, πιο βρόμικη, πιο δύσκολη στην καθημερινότητα. Κι όμως, άνθρωποι από διαφορετικές χώρες εξακολουθούν να την επιλέγουν ως τόπο διαμονής. Επτά νέοι κάτοικοι της πόλης μιλούν για όσα εκτιμούν σε αυτήν και που οι Αθηναίοι πλέον προσπερνούν.
M. HULOT
ΕΠΕΞ Hobbies για να μεγαλώσεις το skillset σου

Living / Η ζαχαροπλαστική είναι η νέα κεραμική: 14 νέα χόμπι για να περάσει ο καιρός

Για τις μητέρες που θέλουν να τρέξουν, για τάβλι και παρέα, για εκείνους που αγαπούν τη μαγειρική, αλλά και για όσους έχουν καλλιτεχνικές ανησυχίες: τώρα είναι η ώρα να ξεκινήσεις μια νέα ασχολία που πάντα ήθελες να δοκιμάσεις.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
Φίλε μου, πώς πήγε μέχρι τώρα το καλοκαίρι σου;

Καλοκαίρι 2026 / Φίλε μου, πώς πήγε το καλοκαίρι σου;

Έκανες ωραία ταξίδια; Ήταν το νησί όπως το περίμενες; Δούλευες ή ήσουν από τους τυχερούς που οι διακοπές ξεκίνησαν Ιούνιο και κρατάνε ακόμα; 11 άτομα που πήραν μόλις το καράβι της επιστροφής μιλούν για το καλοκαίρι τους.
ΜΙΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑ
«Πολλοί αποφεύγουν τα ευαίσθητα λουλούδια. Όχι εγώ»

Lifo Videos / «Πολλοί αποφεύγουν τα ευαίσθητα λουλούδια. Όχι εγώ»

Για τη Δέσποινα Ισοπούλου η ανθοδετική δεν είναι διακόσμηση, αλλά μια μορφή σύνθεσης, γλυπτικής και αφήγησης, όπου τα λουλούδια, τα κλαδιά και τα κενά ανάμεσά τους συνδιαλέγονται σαν υλικά ενός έργου τέχνης.
ΜΕΡΟΠΗ ΚΟΚΚΙΝΗ