Το Forbes ανακοίνωσε τη λίστα με τους 400 πλουσιότερους ανθρώπους των ΗΠΑ

Το Forbes ανακοίνωσε τη λίστα με τους 400 πλουσιότερους ανθρώπους των ΗΠΑ Facebook Twitter
2

Την κορυφή της λίστας των 400 μεγαλύτερων περιουσιών στις ΗΠΑ κατέκτησε για ακόμη μία χρονιά ο ο συνιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, η περιουσία του οποίου αυξήθηκε από τα 76 στα 81 δισεκατομμύρια δολάρια σε διάστημα ενός έτους. Ο 60χρονος βρίσκεται στην πρώτη θέση για 23η συναπτή χρονιά.

Ωστόσο, για πρώτη φορά εδώ και 16 χρόνια, ο επενδυτής Ουόρεν Μπάφετ δεν καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση στον κατάλογο. Σε αυτήν βρίσκεται ο Τζέφ Μπέζος, ο ιδρυτής της πλατφόρμας διαδικτυακών αγορών Amazon, η περιουσία του οποίου εκτιμάται στα 67 δισεκατομμύρια δολάρια. Η εταιρεία που ίδρυσε το 1994 έχει κεφαλαιακή αξία ύψους 400 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Στον Μπέζος ανήκει το 17% του κεφαλαίου.

Σε ηλικία 86 ετών ο Ουόρεν Μπάφετ είναι πλέον στην τρίτη θέση του καταλόγου, ακόμα κι αν η περιουσία του αυξήθηκε κατά 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε έναν χρόνο. Ανέρχεται στα 65,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Εκτός του Τζεφ Μπέζος, ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Μαρκ Ζούγκεμπεργκ, βρίσκεται στην τέταρτη θέση με την περιουσία του να εκτιμάται στα 55,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Από την άλλη, η περιουσία του Ντόναλντ Τραμπ μειώθηκε κατά 800 εκατομμύρια δολάρια σε διάστημα ενός έτους και όπως εκτιμά το περιοδικό Forbes ανέρχεται πλέον σε 3,7 δισεκατομμύρια δολάρια. Αιτία που ο μεγιστάνας είδε τα πλούτη του να καταγράφουν πτώση, σύμφωνα πάντα με το Forbes, η επιβράδυνση της αγοράς ακινήτων στη Νέα Υόρκη, με αποτέλεσμα τη μείωση της αξίας των περιουσιακών στοιχείων που διαθέτει στην αμερικανική μεγαλούπολη, ιδίως τον ουρανοξύστη Trump Tower. Στην κατάταξη των 400 πλουσιότερων ανθρώπων των ΗΠΑ, που δημοσιεύτηκε σήμερα ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος χάνει 35 θέσεις και βρίσκεται πλέον στην 156η θέση της λίστας.

Ως αντίλογο σε όσους διατυπώνουν θέσεις κατά των μεταναστών, στο πλαίσιο της σφοδρής αντιπαράθεσης που έχει ξεσπάσει με φόντο τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, το Forbes επέλεξε να προτάξει τους επιχειρηματίες που έχουν μεταναστεύσει στην χώρα. Αλλά και τις γυναίκες, ένα άλλο καυτό θέμα που αναφέρεται τακτικά.


Ο τίτλος του αμερικανικού περιοδικού είναι χαρακτηριστικός: «Άνω του 10% των 400 του Forbes είναι μετανάστες, 14 εξ αυτών είναι πλουσιότεροι του Τραμπ».


Από την άλλη η πλουσιότερη γυναίκα των ΗΠΑ παραμένει η Άλις Ουάτσον, κληρονόμος της αυτοκρατορίας λιανικής Walmart, η οποία βρίσκεται στην 13η θέση της κατάταξης με 35,4 δισεκατομμύρια δολάρια. Από τα πρόσωπα της αμερικανικής σόουμπιζ, η «βασίλισσα» της μικρής οθόνης Όπρα Ουίνφρεϊ χάνει έδαφος και βρίσκεται στην 239η θέση με 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια.


Στην κατηγορία των επιχειρηματιών-μεταναστών, το Ισραήλ είναι η χώρα που αντιπροσωπεύεται καλύτερα με έξι προσωπικότητες.


Οι Ελληνοαμερικανοί επιχειρηματίες που φιγουράρουν στη λίστα του Forbes είναι ο Τζον Κατσιματίδης με περιουσία 3,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων και ο Σ. Ντιν Μητρόπουλος με 2,5 δισεκ. δολάρια.

Πολιτισμός
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φράνσις Μπέικον και Βίλεμ ντε Κούνινγκ: Μια συνάντηση γιγάντων στη Νέα Υόρκη

Πολιτισμός / Φράνσις Μπέικον και Βίλεμ ντε Κούνινγκ: Συνάντηση γιγάντων σε μια νέα έκθεση στη Νέα Υόρκη

Στην γκαλερί Lévy Gorvy Dayan, εγκαινιάστηκε η σημαντική έκθεση με τίτλο «Bacon/De Kooning», στην οποία τα έργα των δύο εμβληματικών μορφών της μεταπολεμικής τέχνης συνομιλούν για πρώτη φορά.
THE LIFO TEAM
THE WEEKND ΡΕΚΟΡ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΑΝΔΡΑΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΔΟΛΑΡΙΑ

Πολιτισμός / The Weeknd: Κατέρριψε το ρεκόρ για την πιο εμπορική περιοδεία άνδρα καλλιτέχνη με εισπράξεις $1,3 δισ.

Μπροστά από την περιοδεία «After Hours Til Dawn» του The Weeknd, βρίσκονται η περιοδεία «Eras» της Taylor Swift, με έσοδα άνω των 2 δισ. δολαρίων, και η «Music of the Spheres» των Coldplay, με περισσότερα από 1,5 δισ. δολάρια
THE LIFO TEAM
Met Gala 2027: Ανακοινώθηκε το νέο θέμα μετά την αποχώρηση του Τζον Γκαλιάνο από την αρχική έκθεση λόγω αντιδράσεων

Πολιτισμός / Met Gala 2027: Ανακοινώθηκε το νέο θέμα μετά την αποχώρηση του Τζον Γκαλιάνο από την αρχική έκθεση

Την επιμέλειά της έκθεσης θα αναλάβουν ο επικεφαλής επιμελητής του Ινστιτούτου Κοστουμιού, Άντριου Μπόλτον, μαζί με τις Στέφανι Κρέιμερ και Έμιλι Μουσάμπεν
THE LIFO TEAM