Διαφήμιση γυμναστηρίου προκαλεί αντιδράσεις και κατηγορείται για ακραίο σεξισμό

Διαφήμιση γυμναστηρίου προκαλεί αντιδράσεις και κατηγορείται για ακραίο σεξισμό Facebook Twitter
1

Το γυμναστήριο UFit Fitness στο Κάρντιφ της Ουαλίας έγινε αποδέκτης μαζικών αντιδράσεων εξαιτίας μιας νέας διαφημιστικής πινακίδας που τοποθέτησε στο χώρο του πάρκινγκ του, αλλά και σε διάφορα σημεία της πόλης.

Τα γυναικεία οπίσθια που πρωταγωνιστούν στα ταμπλό συνοδεύονται από ένα μήνυμα που αφήνει υπονοούμενα: 'There's better things to be stuck behind than the car in front'.

Μια blogger, η Alice Gray ήταν από τους πρώτους που πρόσεξαν την διαφήμιση όταν τοποθετήθηκε και άμεσα πήρε θέση εναντίον της ιδέας. Την ίδια άποψη μοιράστηκε και η βουλευτής Jo Stevens η οποία στο Twitter σχολίασε πως η διαφήμιση είναι σεξιστική, ακατάλληλη και θα πρέπει να απομακρυνθεί.

Η αλυσίδα γυμναστηρίων UFit Fitness χρησιμοποιεί κατά τον τρόπο αυτό μια γυναίκα σε μια προσπάθεια να πουλήσει συνδρομές, αλλά για πολλούς χρήστες, ακόμη και το σλόγκαν δεν συνδέεται κάπως με την διαφήμιση. Η βρετανική εφημερίδα Metro αναφέρει πως απλά μοιάζει πως ήθελαν να βρουν έναν τρόπο να δείξουν τα οπίσθια μιας γυναίκας χωρίς στην πραγματικότητα να υπάρχει σύνδεση με το διαφημιστικό μήνυμα.

Πολλά ξένα μίντια έχουν ζητήσει σχόλιο και απάντηση από την επιχείρηση χωρίς ωστόσο να υπάρχει ανταπόκριση για την ώρα.



1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ