Ο παραλογισμός ενός πολέμου: Σπαρακτικό video με χτυπημένα παιδιά στο Χαλέπι ενώ την ίδια ώρα το καθεστώς προβάλει τουριστική καμπάνια

Ο παραλογισμός ενός πολέμου: Σπαρακτικό video με χτυπημένα παιδιά στο Χαλέπι ενώ την ίδια ώρα το καθεστώς προβάλει τουριστική καμπάνια Facebook Twitter
1

Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και ο αμερικανός ομόλογός του Τζον Κέρι συζήτησαν την κατάσταση στο Χαλέπι της Συρίας και το ζήτημα της Βόρειας Κορέας σε νέα τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν χθες, Σάββατο, το βράδυ, αναφέρει σε σημερινή δήλωσή του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

 

Στη διάρκεια προηγούμενης τηλεφωνικής επικοινωνίας τους που είχαν επίσης χθες, οι Λαβρόφ και Κέρι είχαν ήδη συζητήσει τις μάχες στο Χαλέπι.

 

Οι Λαβρόφ και Κέρι «συζήτησαν ενδεχόμενα κοινά βήματα για την εξομάλυνση της κατάστασης στο Χαλέπι, καθώς και τις εργασίες στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για το Βορειοκορεατικό ζήτημα και ορισμένες πλευρές των διμερών σχέσεων», αναφέρεται στη δήλωση του ρωσικού υπουργείου.

 

Την ίδια ώρα το Al Jazeera μεταδίδει video με τραυματισμένα παιδιά από νοσοκομείο στο Χαλέπι, μετά τους χθεσινούς βομβαρδισμούς.

 


Tην ώρα όμως που το Χαλέπι βομβαρδίζεται και η παγκόσμια κοινή γνώμη σοκάρεται από τις εικόνες, το υπουργείο Τουρισμού του καθεστώτος Άσαντ ξεκινά τουριστική καμπάνια για να αναδείξει το μέρος της πόλης που ελέγχεται από τις κυβερνητικές δυνάμεις. Η λήψη έχει γίνει με drone και οι εικόνες διαφέρουν πολύ από αυτές που μεταδίδουν καθημερινά τα ΜΜΕ. Το καθεστώς προβάλει μια πόλη ανέγγιχτη από τον πόλεμο με πολυτελή ξενοδοχεία και πισίνες.

 

 

Αυτή είναι η δεύτερη τουριστική καμπάνια του καθεστώτος. Στις αρχές Σεπτεμβρίου είχε δείξει και πάλι ειδυλλιακές εικόνες από την πόλη Ταρτούς. Τα video αυτά του καθεστώτος έχουν βέβαια περισσότερο σκοπό προπαγάνδας, παρά ως στόχο την προσέλκυση τουρισμού.

 

 

 

 

 

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ