Οι αλλαγές στο Λύκειο - Πώς θα γίνεται η εισαγωγή σε ΑΕΙ, ΤΕΙ

Οι αλλαγές στο Λύκειο - Πώς θα γίνεται η εισαγωγή σε ΑΕΙ, ΤΕΙ Facebook Twitter
4

Σύμφωνα με την εφημερίδα το "ΒΗΜΑ" το πόρισμα του πρόεδρου της Επιτροπής του Εθνικού και Κοινωνικού Διαλόγου Αντώνη Λιάκου, για τις αλλαγές στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση έχει πάρει το πράσινο φως από το υπουργείο Παιδείας και αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή μέσα στην επόμενη τριετία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το Λύκειο θα εκδίδει μόνο «εθνικό απολυτήριο» ή «πιστοποιητικό σπουδών» και δεν θα υπάρχει ούτε βαθμός πρόσβασης ούτε μηχανογραφικό. Ως προς την εισαγωγή των φοιτητών, τα ΑΕΙ και ΤΕΙ θα θέτουν κριτήρια ανά μαθήματα για το 20% της αξιολόγησης των υποψηφίων. Το υπόλοιπο 80% θα προκύπτει από το «εθνικό απολυτήριο».

Συνολικά έξι μαθήματα θα παρακολουθεί κάθε μαθητής. Από αυτά θα επιλέγει τα τέσσερα από τέσσερις κύκλους μαθημάτων και κάποια θα παρέχονται σε σε δύο επίπεδα (βασικό και υψηλό).


Για την απόκτηση «εθνικού απολυτηρίου» θα απαιτείται η συγγραφή διπλωματικής εργασίας στην τελευταία τάξη του Λυκείου, αλλά και συμμετοχή σε προγράμματα φυσικής αγωγής, Δημιουργικότητας, Εθελοντισμού και Κοινωνικής Προσφοράς.


Τέλος, πιστοποιητικό σπουδών θα παίρνουν όσοι μαθητές δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν τις υποχρεώσεις που προβλέπονται για το εθνικό απολυτήριο.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ