«Έχω πάθει σοκ! Αν έχουμε ένα νέο Γκουαντάναμο, ας μας το πουν»

«Έχω πάθει σοκ! Αν έχουμε ένα νέο Γκουαντάναμο, ας μας το πουν» Facebook Twitter
34

Τη συγκλονιστική μαρτυρία της κατέθεσε η συνήγορος ενός εκ των συλληφθέντων για τη διπλή ληστεία στην Κοζάνη, κ. Χρύσα Πετσιμέρη.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο «Στο Κόκκινο» η κ. Πετσιμέρη δήλωσε σοκαρισμένη από την εικόνα που αντίκρισε επισκεπτόμενη τον πελάτη της μαζί με τη  μητέρα του. Μιλά ξεκάθαρα για βασανισμό, λέει για όσα ισχυρίζεται ο κ. Δένδιας ότι θα μπορούσε να διατάξει ΕΔΕ και να μάθει από τους ίδιους τους κατηγορούμενους για την κακοποίηση τους και τονίζει: «Αν έχουμε ένα καινούργιο Γκουαντανάμο ας μας το πει κάποιος"

Αποσπάσματα από όσα είπε η κ. Πετσιμέρη στο ρ/σ ''Στο Κόκκινο 105.5'', όπως δημοσιεύονται στο left.gr

"Ο κ. Δένδιας θα μπορούσε να διατάξει διοικητική εξέταση και να μάθει από τους ίδιους τους κατηγορούμενους που χτυπήθηκαν. Υπάρχει βίντεο, το πρώτο βίντεο από τη Βέροια που τους δείχνει κάτω την ώρα της σύλληψης και φαίνεται καθαρά το πρόσωπο του ενός και δεν είναι χτυπημένο. Μετά πότε έγινε το χτύπημα; Αυτό μπορεί να το εξετάσει αν θέλει".

"Σε όλα αυτά τα χρόνια που έχουν περάσει και είμαι δικηγόρος έχω δει έξω από την πόρτα του ανακριτή εμπόρους ναρκωτικών, νταβατζήδες ολκής, δεν ξέρω πως να τους πω, ας πούμε ότι είναι μαστροποί, πάρα πολλούς με πολύ βαριά αδικήματα, οι οποίοι είναι χωρίς χειροπέδες, έξω από τον ανακριτή στις καρέκλες κάθονται και πίνουν μπύρες μαζί με τις παρέες τους, κανένα σημάδι κακοποίησης, κύριοι. Αυτό, λοιπόν, δείχνει τη διαφορά".

"Από το '93 που είμαι δικηγόρος, δεν έχω δει ποτέ κρατούμενο δεμένο στην καρέκλα. Αν έχουμε ένα καινούργιο Γκουαντανάμο ας μας το πεί κάποιος... (Ο ένας κρατούμενος) είχε ελεύθερο το δεξί του χέρι και όπως πήγε η μητέρα του να τον αγκαλιάσει, δεν μπορούσε να σηκωθεί. Λέω τι συμβαίνει. Κοιτάω και βλέπω ότι ήταν δεμένος, δεν ξέρω τι είχε πίσω από την καρέκλα, ήταν σαν μια αλυσίδα, ήταν δεμένος.. Έχω πάθει ένα σοκ. Δεν μπορούσε να φύγει από εκεί, δεν μπορούσε να πετάξει, δεν υπήρχε λόγος να είναι δεμένος. Από έξω ήταν 40 ένοπλοι αστυνομικοί. Η μητέρα με αυτό που είδε λιποθύμησε. Το μάτι του ήταν χυμένο έξω, κόκκινο. Τι κόκκινο; Αίμα, πρησμένο. Αυτός ο άνθρωπος που ήταν αγνώριστος, που δεν μπορούσε να τον αναγνωρίσει η μητέρα του, δεμένος στην καρέκλα. Τι είναι; Ζώο;"

34

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Πολιτική / Ενώπιον του ανακριτή σήμερα ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος – Κατηγορείται για κακούργημα

Το σοβαρό επεισόδιο, που είχε αποτέλεσμα τον τραυματισμό του βουλευτή, Βασίλη Γραμμένου, ενεργοποίησε, με άμεση παρέμβαση του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα, την αυτόφωρη διαδικασία
NEWSROOM