H εμβληματική φωτογραφία του 12χρονου αγοριού απέναντι σε 11.000 ομοφοβικούς διαδηλωτές

H εμβληματική φωτογραφία του 12χρονου αγοριού απέναντι σε 11.000 ομοφοβικούς διαδηλωτές Facebook Twitter
30

To Σάββατο, χιλιάδες διαδηλωτές κατέκλυσαν τους δρόμους του Μεξικού διαμαρτυρόμενοι κατά της πρότασης του προέδρου της χώρας Ενρίκε Πένια Νιέτο να επιτρέψει το γάμο μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών σε εθνικό επίπεδο.

Σύμφωνα με τη Guardian, οι διαδηλώσεις ενάντια στους gay οργανώθηκαν από το «Εθνικό Μέτωπο για την Οικογένεια» και διάφορες θρησκευτικές ομάδες σε κάθε γωνιά της συντηρητικής χώρας.

Ο γάμος μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών επιτρέπεται στην Πόλη του Μεξικού και σε 9 από τις 31 πολιτείες της χώρας, όμως η προσπάθεια του Νιέτο να επιτρέψει τη διεξαγωγή τους σε εθνική κλίμακα έχει συναντήσει τη σφοδρή αντίδραση μεγάλου μέρους της κοινής γνώμης.

Μία από τις μαζικότερες διαδηλώσεις, με τη συμμετοχή περίπου 11 χιλιάδων διαδηλωτών, σημειώθηκε στην πόλη Celaya, στην πολιτεία Guanajuato.

Κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης διαδήλωσης όμως, σε κάτι που με μία πρώτη ματιά μοιάζει με θαρραλέα πράξη αντίστασης και αλληλεγγύης, ένα 12χρονο αγόρι στάθηκε μπροστά στους χιλιάδες διαδηλωτές και τα αυτοκίνητα της αστυνομίας, άνοιξε τα χέρια του και προσπάθησε να σταματήσει την πορεία.

Το στιγμιότυπο κατέγραψε με το φακό του ο δημοσιογράφος Manuel Rodriguez, ο οποίος μιλώντας αργότερα στην εφημερίδα Regeneracion, δήλωσε: «Στην αρχή νόμιζα ότι παιδί απλώς έπαιζε».

Όταν όμως o ίδιος το πλησίασε λίγο αργότερα για να το ρωτήσει γιατί το έκανε, η απάντηση του αγοριού ήταν αφοπλιστική: «Έχω ένα θείο που είναι γκέι και απεχθάνομαι το μίσος».

Με στοιχεία από USA Today και Out Magazine

30

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ