Ριζικά αλλάζει από φέτος ο τρόπος διδασκαλίας των θρησκευτικών σε Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια.
Το σχολικό εργαλείο και η ανάπτυξη του μαθήματος θα γίνεται με λογοτεχνικά και φιλοσοφικά κείμενα, παραβολές, πίνακες ζωγραφικής, βίντεο, μουσικές.
Όπως αναφέρει η Καθημερινή, για παράδειγμα στην Γ΄ Δημοτικού στη θεματική ενότητα των θρησκευτικών γιορτών, θα συζητούνται τα Χριστούγεννα, οι γιορτές των πολιούχων των πόλεων, η γιορτή των Τριών Ιεραρχών, το Τος Ασανά: η αρχή της χρονιάς για τους Εβραίους (σύμβολο: ρόδα, μέλι καινούριο ρούχο), το Ιντ αλ-φιτρ: το τέλος του Ramadan των μουσουλμάνων (ελεημοσύνη, επισκέψεις, ευχές). Επίσης τα παιδιά θα μιλούν για τα σύμβολα του Θεού, τόσο από τον Χριστιανισμό, όσο και από άλλες θρησκείες.
Στην εφημερίδα υψηλόβαθμο στέλεχος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής αναφέρει ότι ο δάσκαλος απελευθερώνεται από την κηδεμονία του βιβλίου.
Ελλάδα /
Πώς θα διδάσκονται από φέτος τα Θρησκευτικά

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Το Ozempic μπορεί να επιβραδύνει, ακόμη και να αντιστρέψει τη βιολογική γήρανση

Παλαιό Φάληρο: Η άγνωστη καταγγελία 2 εβδομάδες πριν εντοπιστεί νεκρό το κορίτσι στην παραλία

Ρίτσαρντσον: Η παγκόσμια πρωταθλήτρια των 100 μέτρων συνελήφθη για ενδοοικογενειακή βία

Μαρκ Ζούκερμπεργκ: Έγινε πλουσιότερος κατά 26,8 δισ. δολάρια σε μία ημέρα

Παλαιό Φάληρο: Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση στη μητέρα του κοριτσιού
