Ριζικά αλλάζει από φέτος ο τρόπος διδασκαλίας των θρησκευτικών σε Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια.
Το σχολικό εργαλείο και η ανάπτυξη του μαθήματος θα γίνεται με λογοτεχνικά και φιλοσοφικά κείμενα, παραβολές, πίνακες ζωγραφικής, βίντεο, μουσικές.
Όπως αναφέρει η Καθημερινή, για παράδειγμα στην Γ΄ Δημοτικού στη θεματική ενότητα των θρησκευτικών γιορτών, θα συζητούνται τα Χριστούγεννα, οι γιορτές των πολιούχων των πόλεων, η γιορτή των Τριών Ιεραρχών, το Τος Ασανά: η αρχή της χρονιάς για τους Εβραίους (σύμβολο: ρόδα, μέλι καινούριο ρούχο), το Ιντ αλ-φιτρ: το τέλος του Ramadan των μουσουλμάνων (ελεημοσύνη, επισκέψεις, ευχές). Επίσης τα παιδιά θα μιλούν για τα σύμβολα του Θεού, τόσο από τον Χριστιανισμό, όσο και από άλλες θρησκείες.
Στην εφημερίδα υψηλόβαθμο στέλεχος του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής αναφέρει ότι ο δάσκαλος απελευθερώνεται από την κηδεμονία του βιβλίου.
Ελλάδα /
Πώς θα διδάσκονται από φέτος τα Θρησκευτικά
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ
Ανακοινώθηκαν vouchers για ψώνια στο σούπερ μάρκετ - Ποια νοικοκυριά τα δικαιούνται
Βασιλιάς Κάρολος: Σήμερα η μεγαλύτερη συγκέντρωση της βασιλικής οικογένειας μετά τη σύλληψη Άντριου
Μοτζτάμπα Χαμενεΐ: Γιατί ο πατέρας του δεν τον «ήθελε» για διάδοχό του
Μοτζτάμπα Χαμενεΐ: «Ο νέος ηγέτης τραυματίστηκε στον πόλεμο» μετέδωσε η κρατική τηλεόραση του Ιράν
Η Bjork για το Spotify: «Είναι ίσως το χειρότερο πράγμα που έχει συμβεί στους μουσικούς»