Αυτός είναι ο Ελληνοαμερικανός που διεκδικεί την δημαρχία της Νέας Υόρκης

Αυτός είναι ο Ελληνοαμερικανός που διεκδικεί την δημαρχία της Νέας Υόρκης Facebook Twitter
4

 

«To 1949 οι γονείς μου μετανάστευσαν (σ.σ. στις ΗΠΑ από τη Νίσυρο) αναζητώντας μια καλύτερη ζωή. Οπως τόσοι πολλοί μετανάστες, έφθασαν στην πόλη μας (σ.σ τη Νέα Υόρκη) με ελάχιστα χρήματα στην τσέπη και γνωρίζοντας μόνο λίγες λέξεις αγγλικά. Ηρθαν όμως με πολλές ελπίδες και την επιθυμία να δουλέψουν σκληρά για να μου προσφέρουν τις ευκαιρίες που δεν είχαν οι ίδιοι.

Εγκατασταθήκαμε στο Χάρλεμ και ο πατέρας μου (σ.σ. πρώην φαροφύλακας) βρήκε δουλειά ως βοηθός σερβιτόρου ενώ η μητέρα μου έμεινε σπίτι να με φροντίζει. Ημασταν φτωχοί και οι καιροί ήταν δύσκολοι...  Σήμερα, 64 χρόνια αργότερα, ανακοινώνω επισήμως την υποψηφιότητά μου για δήμαρχος της Νέας Υόρκης. Μπαίνω στην κούρσα ως βέρος Νεοϋορκέζος. Μεγάλωσα σ' αυτές τις γειτονιές, μορφώθηκα στα δημόσια σχολεία τους και άνοιξα ένα μικρό παντοπωλείο με πελατεία τους κατοίκους τους».

 

Με αυτά τα λόγια σύμφωνα με το «Βήμα» ο ελληνοαμερικανός αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας Τζον Κατσιματίδης ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του για την δημαρχεία της Νέας Υόρκης. Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας βάζει υποψηφιότητα με τους Ρεπουμπλικάνους στις δημοτικές εκλογές του Νοεμβρίου στις οποίες θα προσπαθήσει να διαδεχθεί τον Μάικλ Μπλούμπεργκ, αν και ήταν υποστηριχτής του Δημοκρατικού κόμματος (επί Μπιλ Κλίντον).

Ο Κατσιματίδης βρίσκεται στην 132η θέση στη λίστα Forbes με τους 400 πλουσιότερους Αμερικανούς. Μέσα από συνεντεύξεις του προσπαθεί να χτίσει το προφίλ του δισεκατομμυριούχου που είναι «απλός και φιλικός με όλους». Αναμένεται να αποτελέσει τους επόμενους μήνες τον πονοκέφαλο(και την χαρά) των μέσων ενημέρωσης.

Η πρώτη του γκάφα: Τον περασμένο μήνα παρομοίωσε την φορολόγηση των πλουσίων με τον ναζισμό.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης για απόφαση ΣτΕ για τα μη κρατικά ΑΕΙ: Τέλος στα ταμπού και στις ιδεοληψίες

Πολιτική / Μητσοτάκης για απόφαση ΣτΕ για τα μη κρατικά ΑΕΙ: Τέλος στα ταμπού και στις ιδεοληψίες

Την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει συνταγματικό τον νόμο για τη λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων χαιρέτισε ο πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για "τέλος στις ιδεοληψίες" και "τολμηρό βήμα προς την πρόοδο"
LIFO NEWSROOM
Στη Βουλή ο Μητσοτάκης για τον νέο ΚΟΚ – Στο επίκεντρο η οδική ασφάλεια, τα πρόστιμα και τα νέα μέτρα

Πολιτική / Στη Βουλή ο Μητσοτάκης για τον νέο ΚΟΚ – Στο επίκεντρο η οδική ασφάλεια, τα πρόστιμα και τα νέα μέτρα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέστρεψε το βράδυ της Δευτέρας από τη Νίκαια της Γαλλίας, όπου συμμετείχε στην 3η Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για τους Ωκεανούς
LIFO NEWSROOM
NΔένδιας για ΑΟΖ με Ιταλία: «Mεγαλώσαμε την Ελλάδα»

Πολιτική / Δένδιας για ΑΟΖ με Ιταλία: «Mεγαλώσαμε την Ελλάδα»

«Μεγαλώσαμε την Ελλάδα, με μία Συμφωνία η οποία αποδεικνύει την προσήλωσή μας στο Διεθνές Δίκαιο και τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS)» επισημαίνει ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας
LIFO NEWSROOM