Μια ελληνική ομάδα διέσχισε για πρώτη φορά τη Μάγχη και το έκανε για καλό σκοπό

 

Υπό αντίξοες συνθήκες, με ισχυρά υποθαλάσσια ρεύματα, δυνατούς ανέμους και θερμοκρασία νερού στους 17 βαθμούς Κελσίου, μια παρέα 8 ατόμων με το όνομα "Pastra Cretonaxiosa", με αφορμή το #Charity4U της Holmes Place και τη στήριξή της στην ΕΛΕΠΑΠ, κατόρθωσε να γίνει η πρώτη ελληνική ομάδα που έφερε εις πέρας ένα εντυπωσιακό εγχείρημα, μια ειδική αποστολή: να διασχίσει τη Μάγχη.

 

Το έργο τους ήταν εξαιρετικά δύσκολο και, αν αναλογιστεί κανείς πως τη σημαντική απόσταση των 45 χλμ. τη διήνυσαν μέσα σε 12 ώρες και 12 λεπτά -ο καλύτερος χρόνος που έχει καταγραφεί ποτέ από ομάδα 8 ατόμων-, φαίνεται πως τα κατάφεραν περίφημα. 

 

Μια ελληνική ομάδα διέσχισε για πρώτη φορά τη Μάγχη και το έκανε για καλό σκοπό

 

Φυσικά, η προετοιμασία ήταν εξίσου δύσκολη με το απαιτητικό εγχείρημα που ανέλαβαν και περιλάμβανε εντατικές προπονήσεις. Η προσπάθεια της ομάδας ξεκίνησε το πρωί της 29ης Αυγούστου, παρά τον αέρα και το έντονο κρύο. Η Ευγενία Τζαννίνη, αρχηγός της ομάδας, βούτηξε πρώτη στα παγωμένα νερά της Μάγχης, δίνοντας το έναυσμα, για να ακολουθήσουν οι επόμενοι. Μάλιστα, οι περισσότεροι κολυμβητές βούτηξαν δύο φορές προκειμένου να καλυφθούν τα χιλιόμετρα μέχρι το Calais της Γαλλίας.


Στη διάρκεια της διαδρομής, τα μέλη της ομάδας, φίλοι μεταξύ τους, εμψύχωναν, από το συνοδευτικό πλεούμενο, τον κολυμβητή που ήταν στο νερό, ενώ οι συγγενείς και οι φίλοι παρακολουθούσαν τον άθλο, σε ζωντανή μετάδοση, μέσω link.

 

Μια ελληνική ομάδα διέσχισε για πρώτη φορά τη Μάγχη και το έκανε για καλό σκοπό


Κορυφαία στιγμή υπήρξε η άφιξη του τελευταίου κολυμβητή, Αποστόλη Τσαγκαράκη, στις βραχώδεις ακτές της Γαλλίας, την ώρα που ο ήλιος έδυε μέσα στη θάλασσα. «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που καταφέραμε το ακατόρθωτο! Παρόλη τη μεγάλη σωματική και πνευματική κούραση, νιώθουμε "γεμάτοι", καθώς μπορούμε να συνεισφέρουμε με τη σειρά μας σε έναν καλό σκοπό, μέσω ενός αγώνα που συμβολίζει τη δύναμη της θέλησης» δήλωσαν συγκινημένα τα μέλη της "Pastra Cretonaxiosa".  

 

Την ομάδα απάρτιζαν οι: Ευγενία Τζαννίνη, Βασίλης Μαρούλης, Βαγγέλης Ζουρμπάκης, Κωνσταντίνος Μίχος, Έλλη Φλέγγα, CEO της Holmes Place, Θοδωρής Ζουμπουλάκης, Αποστόλης Τσαγκαράκης. Όγδοο μέλος, ο Σωτήρης Πάστρας, προπονητής της ομάδας και personal trainer στο Holmes Place Maroussi.

 

 

Μια ελληνική ομάδα διέσχισε για πρώτη φορά τη Μάγχη και το έκανε για καλό σκοπό