Πανελλαδικές: Ο πρώτος των πρώτων με 19.773 μόρια

Πανελλαδικές: Ο πρώτος των πρώτων με 19.773 μόρια Facebook Twitter
2
Πανελλαδικές: Ο πρώτος των πρώτων με 19.773 μόρια Facebook Twitter

Ο πρώτος των πρώτων στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις είναι ο Κυριάκος Μπίρμπας που πέρασε στην Ιατρική σχολή της Πάτρας απ'όπου και κατάγεται. 

Ο απόφοιτος του Αρσακείου Λυκείου Πατρών με Προσανατολισμό τις Θετικές Σπουδές κατάφερε να συγκεντρώσει 19.773, δηλαδή τα πιο πολλά μόρια από κάθε άλλον μαθητή στην Ελλάδα. Ο Κυριάκος πήρε υψηλούς βαθμούς στα εξεταστέα μαθήματα. Συγκεκριμένα έγραψε 20 στη Βιολογία, 20 στη Φυσική, 19,9 στη Χημεία, 19,6 στα Μαθηματικά και 19 στην Έκθεση.

 

Σε δηλώσεις του στον Real FM 97,8 ανέφερε πως η επιτυχία του αποτελεί προϊόν επίμονης και σκληρής προσπάθειας. Ο νεαρός χαρακτήρισε «βατά» τα θέματα των εξετάσεων τονίζοντας ωστόσο ότι δεν περίμενε ότι θα είναι αυτός που θα έχει συγκεντρώσει τα περισσότερα μόρια πανελλαδικά.

Όπως είπε, σκέφτεται όταν ολοκληρώσει τις σπουδές του στην Ελλάδα, να φύγει στο εξωτερικό προκειμένου να συνεχίσει εκεί κι αυτό διότι, όπως σημείωσε, «το ακαδημαϊκό και ερευνητικό ενδιαφέρον δεν βρίσκεται στη χώρα μας».

2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιλοτικό πρόγραμμα για την τεχνητή νοημοσύνη στα σχολεία με τη συμβολή του Ιδρύματος Ωνάση

Ελλάδα / Πιλοτικό πρόγραμμα για την τεχνητή νοημοσύνη στα σχολεία με τη συμβολή του Ιδρύματος Ωνάση

Ο πρωθυπουργός τόνισε τον μετασχηματιστικό ρόλο της τεχνητής νοημοσύνης στην εκπαίδευση, υπογραμμίζοντας ότι μπορεί να ενισχύσει το έργο των εκπαιδευτικών και να προσφέρει στους μαθητές νέους τρόπους μάθησης
LIFO NEWSROOM