"Κάποτε ήταν πολύ μικρό και τώρα είναι πολύ μεγάλο" - Αντιδράσεις για την αστυνομία του μπουρκίνι

"Κάποτε ήταν πολύ μικρό και τώρα είναι πολύ μεγάλο" - Αντιδράσεις για την αστυνομία του μπουρκίνι Facebook Twitter
14
"Κάποτε ήταν πολύ μικρό και τώρα είναι πολύ μεγάλο" - Αντιδράσεις για την αστυνομία του μπουρκίνι Facebook Twitter

Έντονες αντιδράσεις στα social media έχουν προκαλέσει οι φωτογραφίες που κυκλοφορούν από το πρωί και δείχνουν γάλλους αστυνομικούς σε παραλία της Νίκαιας να υποχρεώνουν μια γυναίκα που φορά μπουρκίνι να βγάλει ορισμένα από τα κομμάτια που το αποτελούν, στο πλαίσιο της ευρύτερης απαγόρευσης της συγκεκριμένης ενδυμασίας που έχει αρχίσει να επιβάλλει η Γαλλία. 

Τις τελευταίες ημέρες διάφορες πόλεις της Γαλλίας έχουν θέσει σε εφαρμογή μέτρο που απαγορεύει το μπουρκίνι, το οποίο καλύπτει και το σώμα και το κεφάλι, λέγοντας πως η συγκεκριμένη θρησκευτική ενδυμασία προκαλεί ανησυχία στον απόηχο των πρόσφατων αιματηρών τρομοκρατικών επιθέσεων στη χώρα.

Στις φωτογραφίες φαίνονται τουλάχιστον τέσσερις αστυνομικοί να στέκονται πάνω από μια γυναίκα ξαπλωμένη σε παραλία της Νίκαιας, στην φημισμένη Promenade des Anglais, όπου τον περασμένο μήνα έγινε η τρομοκρατική επίθεση με ένα φορτηγό που έπεσε πάνω στο πλήθος, αφήνοντας πίσω 86 νεκρούς.

 

 

Αμέσως μετά την έλευση της αστυνομίας, η γυναίκα βγάζει την γαλάζια μακρυμάνικη τουνίκ που φορά, με έναν από τους αστυνομικούς να της κόβει κλήση, όπως φαίνεται. 

Οι φωτογραφίες έρχονται στη δημοσιότητα λίγο μετά την δημοσιοποίηση ενός βίντεο που δείχνει μια γυναίκα να εξαναγκάζεται από έναν αστυνομικό να βγει από το νερό, παρόλο που φοράει απλώς χιτζάμπ. Το συγκεκριμένο βίντεο ανέβασε στο Twitter εκπρόσωπος της Federation of Muslims of the South. 

Χρήστες στο Twitter έχουν αρχίσει έκτοτε να συγκρίνουν την αμφιλεγόμενη συμπεριφορά των γάλλων αστυνομικών με τον τρόπο επιβολής της τάξης στις πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα, όταν "Sheriffettes" διορίζονταν για να επιβλέπουν και να ελέγχουν το μήκος των τότε μαγιό. 

Η φωτογραφία στα αριστερά δείχνει τον "Smokey" Buchanan, από το αστυνομικό σώμα της West Palm Beach, να μετρά το μήκος του μαγιό της Betty Fringle στην Palm Beach για να εξασφαλίσει πως συμμορφώνεται με τους κανονισμούς που είχαν επιβάλλει οι ελεγκτές παραλίας. 

"Κάποτε ήταν πολύ μικρό και τώρα είναι πολύ μεγάλο" - Αντιδράσεις για την αστυνομία του μπουρκίνι Facebook Twitter
IMAGE: GENERAL PHOTOGRAPHIC AGENCY/GETTY IMAGES

Άλλοι χρήστες αντιμετώπισαν το θέμα της απαγόρευσης του μπουρκίνι με περισσότερη ελαφρότητα, κοροϊδεύοντας την γαλλική Αστυνομία με φωτογραφίες από καλόγριες με μαγιό: 

Κάποιοι πάλι συνέκριναν την νέα καταπιεστική συμπεριφορά των αρχών με εκείνη της θρησκευτικής αστυνομίας στο Ιράν ή την Σαουδική Αραβία: 

Γενικά, στην συντριπτική τους πλειονότητα, οι χρήστες στο Twitter δήλωσαν κατάπληκτοι έως και σοκαρισμένοι από την στάση της γαλλικής Αστυνομίας:

* Με πληροφορίες από Mashable και Guardian

14

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΣΡΑΗΛ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Διεθνή / «Ο Νετανιάχου προκάλεσε μίσος μεταξύ μας»: Ισραηλινοί μιλούν στον Guardian για το διακύβευμα των εκλογών

Από την απαίτηση να αναλάβει ο Νετανιάχου την ευθύνη για την 7η Οκτωβρίου έως τις εκκλήσεις για εκδίωξη των Παλαιστινίων από τη Γάζα - Η οργή κατά του Bibi και οι ακραίες δηλώσεις που καταγράφει ο Guardian
THE LIFO TEAM
ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΣΡΑΗΛ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Διεθνή / Εκλογές στο Ισραήλ: Πότε κλείνουν οι κάλπες, πότε θα υπάρχει αποτέλεσμα και πώς σχηματίζεται κυβέρνηση

Οι πρώτες εκλογές μετά την 7η Οκτωβρίου, η μάχη για τις 120 έδρες της Κνεσέτ και το ενδεχόμενο νέου αδιεξόδου - Οδηγός για τα exit polls, τα αποτελέσματα και τις εντολές σχηματισμού κυβέρνησης στο Ισραήλ
THE LIFO TEAM
Η AI διαβάζει ήδη τις συνεντεύξεις ασύλου στη Βρετανία – Τι αποκαλύπτει νέα έρευνα

Διεθνή / Η AI διαβάζει ήδη τις συνεντεύξεις ασύλου στη Βρετανία – Τι αποκαλύπτει νέα έρευνα

Περιλήψεις συνεντεύξεων, αλγοριθμική αξιολόγηση υποθέσεων και επιτήρηση συνόρων: νέα έρευνα καταγράφει πώς το βρετανικό υπουργείο Εσωτερικών χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη, συχνά χωρίς επαρκή δημόσιο έλεγχο.
THE LIFO TEAM
Δυτική Όχθη: «Συλλογική τιμωρία», κατεδαφίσεις και εκτοπισμός σχεδόν 2.000 Παλαιστινίων πριν τις εκλογές στο Ισραήλ

Διεθνή / Δυτική Όχθη: «Συλλογική τιμωρία», κατεδαφίσεις και εκτοπισμός σχεδόν 2.000 Παλαιστινίων πριν τις εκλογές στο Ισραήλ

Ο ισραηλινός στρατός καταλαμβάνει σπίτια και αποκλείει την πόλη μετά τον θάνατο δύο στρατιωτών - Κάτοικοι καταγγέλλουν ότι εκδιώχθηκαν με τη βία, ενώ ο Νετανιάχου προαναγγέλλει ευρείας «κλίμακας επιχειρήσεις»
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΑΜΠΝΤΟΥΛ ΕΛ-ΣΑΓΕΝΤ ΕΚΛΟΓΕΣ

Διεθνή / Τραμπ: «Ισλαμοφοβική» επίθεση στον Δημοκρατικό Ελ-Σαγέντ - «Εάν κερδίσει θα προσκαλέσει ορδές τζιχαντιστών»

«Νομίζουν ότι, αν δείχνουν το όνομά μου και την πίστη μου, με κάποιον τρόπο θα σας κάνουν να αγνοήσετε το γεγονός ότι δεν μπορείτε να πληρώσετε τη βενζίνη ή τα ψώνια σας», απάντησε ο Αμπντούλ Ελ-Σαγέντ
THE LIFO TEAM