Update: Διαφωνία για την προφυλάκιση του 2ου κατηγορούμενου για τη Marfin

Update: Διαφωνία για την προφυλάκιση του 2ου κατηγορούμενου για τη Marfin Facebook Twitter
5

Ενώ ο πρώτος κατηγορούμενος για τον εμπρησμό της Marfin αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, για τον 2ο προέκυψε διαφωνία μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα. Ο ανακριτής θεωρούσε ότι ο κατηγορούμενος που αρνείται τις κατηγορίες, έπρεπε να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, ενώ η εισαγγελέας ήταν της άποψης ότι τα στοιχεία της δικογραφίας αρκούν για να προφυλακιστεί. Ο κατηγορούμενος υποστήριξε, σύμφωνα με πληροφορίες,  ότι ήταν στην πορεία εκείνη την ημέρα, αλλά βρισκόταν στην Ομόνοια και δεν φορούσε τα ρούχα που λένε οι μάρτυρες ότι φορούσε ο δράστης. Για την προφυλάκισή του ή μη αναμένεται τώρα να αποφασίσει το δικαστικό συμβούλιο, μέσα στις επόμενες ώρες.


Ελεύθερος με όρους αφέθηκε μετά την απολογία του ο ένας εκ των δύο κατηγορουμένων για τον εμπρησμό της Marfin, στις 5 Μαΐου του 2010. Αυτή την ώρα απολογείται ο δεύτερος κατηγορούμενος.

Η Δικαιοσύνη κατέληξε στους στο για τον εμπρησμό που στοίχισε τη ζωή τριών ατόμων μετά από μαρτυρίες και μελετώντας τα video από την ημέρα της τραγωδίας. Το κατηγορητήριο που αντιμετωπίζουν οι δύο ύποπτοι περιλαμβάνει βαριά αδικήματα όπως ανθρωποκτονία από πρόθεση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατοχή εκρηκτικών και έκρηξη και συνεπώς, οι κατηγορίες τους έχουν λάβει κακουργηματικό χαρακτήρα.

Ελλάδα
5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ