Η Ευρωπαϊκή Ένωση παρουσιάστηκε σαν ο θριαμβευτής του Ρίο και πολλοί χρήστες χλευάζουν το tweet του πανηγυρισμού

Η Ευρωπαϊκή Ένωση παρουσιάστηκε σαν ο θριαμβευτής του Ρίο και πολλοί χρήστες χλευάζουν το tweet του πανηγυρισμού Facebook Twitter
H Kατερίνα Στεφανίδη και ο βρετανός Μο Φάρα
15

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει γίνει στόχος χλευασμού σήμερα εξαιτίας ενός πανηγυρικού tweet που υποδηλώνει ότι ήταν ο πραγματικός νικητής των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο σε σύγκριση με τον αριθμό των μεταλλίων που κέρδισαν Κίνα και ΗΠΑ.

"Τεράστια συγχαρητήρια σε όλους του ευρωπαίους νικητές και τους συμμετέχοντες στο # Rio2016, τα πήγατε θαυμάσια!" ανέφερε ο επίσημος λογαριασμός που διατηρεί στο Twitter το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο.

Το μήνυμα συνοδευόταν από ένα γράφημα που έδειχνε την Ευρωπαϊκή Ένωση πρώτη στο Ολυμπιακό βάθρο, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν τη δεύτερη θέση και η Κίνα την τρίτη.

Όμως αυτός ο συμψηφισμός, ενόχλησε πολλούς χρήστες όπως σημειώνει η Telegraph και αρκετά ακόμη μίντια.

Και αυτό γιατί η συγκομιδή συνδυάζει τα μετάλλια όλων των χωρών αλλά κυρίως γιατί προσθέτει στο σύνολο και εκείνα των Βρετανών - κάτι που λόγω Brexit δεν θα έπρεπε να συμβαίνει, σύμφωνα με σχόλια που γίνονται στα social media.

 "Αυτό είναι αηδιαστική προπαγάνδα της ΕΕ.  Ρώτησε τους αθλητές αν συμφωνούν με αυτό;" διερωτήθηκε ένας χρήστης ενώ κάποιος άλλος σημειώνει πως δεν γίνεται να προσθέτει κανείς όλα τα μετάλλια των χωρών μιας ένωσης για να αυτοανακηρύσσεσαι νικητής.

Το γεγονός πως το tweet αυτό αντιμετωπίζει τα 28 κράτη μέλη ως ένα ενιαίο έθνος ενόχλησε και τoν ευρωβουλευτή Mike Hookem που εκπροσωπεί το Κόμμα Ανεξαρτησίας Ηνωμένου Βασιλείου(Ukip) o οποίος το χαρακτήρισε αξιοθρήνητο.

15

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο ανοιχτά γκέι παλαιστής που κάνει τα γήπεδα του MLB σκηνή ορατότητας

Αθλητισμός / Ο ανοιχτά γκέι παλαιστής που κάνει τα γήπεδα του MLB σκηνή ορατότητας

Ο Άντονι Μπόουενς έστειλε την μπάλα στις εξέδρες δύο γηπέδων του MLB και θέλει τώρα να το κάνει σε όλα. Ο ανοιχτά γκέι παλαιστής μετατρέπει μια αθλητική πρόκληση σε μήνυμα προς τους παίκτες του μπέιζμπολ που μένουν ακόμη στη σιωπή.
THE LIFO TEAM
FIFA UEFA ΤΖΙΑΝΙ ΙΝΦΑΝΤΙΝΟ

Αθλητισμός / Ο Ινφαντίνο θέλει να βάλει συνέταιρο στην FIFA την οικογένεια Κούσνερ - Οργισμένη απάντηση από την UEFA

Μεταξύ των υποψήφιων επενδυτών είναι η εταιρεία Thrive Capital του Τζόσουα Κούσνερ, αδελφού του Τζάρεντ Κούσνερ, ο οποίος είναι παντρεμένος με την Ιβάνκα Τραμπ
THE LIFO TEAM