80χρονη στο κέντρο της Αθήνας ζούσε χωρίς ρεύμα επί έξι μήνες με τη βοήθεια μεταναστών

80χρονη στο κέντρο της Αθήνας ζούσε χωρίς ρεύμα επί έξι μήνες με τη βοήθεια μεταναστών Facebook Twitter
4

Επί 6 μήνες ζούσε χωρίς ρεύμα, σύμφωνα με καταγγελία του κινήματος «Δεν πληρώνω», 80χρονη γυναίκα στα Πατήσια αφού η ΔΕΗ της είχε κόψει το ρεύμα λόγω χρέους 200 ευρώ. Η σύνταξη της είναι, όπως λέει, μόλις 150 ευρώ και στη διαβίωση της βοηθούν μετανάστες γείτονες.

Στο μαγαζί τους προσπαθεί να ζεσταθεί περνώντας πολλές ώρες δίπλα στη σόμπα και μαγειρεύοντας στο γκαζάκι τους. Στα υποκαταστήματα της ΔΕΗ κάνει καθημερινά ουρές, κόσμος στον οποίο κόβουν το ρεύμα.

«Αξιοπρεπείς άνθρωποι οι οποίοι ποτέ δεν φαντάζονταν ότι θα βρεθούν σε μια τέτοια θέση και ηλικιωμένοι που  με την πενιχρή σύνταξη τους, προσπαθούν να ζήσουν και τα άνεργα παιδιά τους. Έρχονται για διακανονισμό απελπισμένοι και παρακαλάνε γιατί  δεν έχουν να καταβάλλουν το 40% που απαιτείται», δήλωσε στη Lifo υπάλληλος της ΔΕΗ που εξυπηρετεί κόσμο σε περιοχή στο κέντρο της Αθήνας.

 

Ελλάδα
4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Ένας στους επτά ενήλικες στην Ελλάδα έχει βιώσει σεξουαλική βία κατά την παιδική ηλικία, σύμφωνα με παγκόσμια έρευνα

Ελλάδα / Ένας στους επτά ενήλικες στην Ελλάδα έχει βιώσει σεξουαλική βία κατά την παιδική ηλικία, σύμφωνα με παγκόσμια έρευνα

Το ποσοστό των γυναικών που βίωσαν σεξουαλική βία ως παιδιά στην Ελλάδα ανέρχεται σε 12,1% και το ποσοστό των ανδρών 15,3% - Παγκόσμια έρευνα με επικεφαλής την Ελληνίδα Εμμανουέλα Γακίδου
LIFO NEWSROOM