Το μήνυμα του Πετρούνια στους Έλληνες: Nαι ρε Ελλάδα - Τα καταφέραμε - Σας ευχαριστώ πραγματικά όλους!

Το μήνυμα του Πετρούνια στους Έλληνες: Nαι ρε Ελλάδα - Τα καταφέραμε - Σας ευχαριστώ πραγματικά όλους! Facebook Twitter
1

"Ναι ρε φίλε...ναι ρε Ελλάδα...τα καταφέραμε...δεν έχω λόγια να εκφράσω αυτό που νιώθω...σας ευχαριστώ πραγματικά όλους!!!
‪#‎hellas‬ ‪#‎rio2016" έγραψε πριν λίγο στο Facebook o "χρυσός" Λευτέρης Πετρούνιας ο οποίος θέλησε για ακόμη μια φορά να ευχαριστήσει τον κόσμο για τη δύναμη που του δόθηκε.

Για την τεράστια επιτυχία του Λευτέρη Πετρούνια, μίλησε στον Arena fm 89,4 ο Δημοσθένης Ταμπάκος. Ο χρυσός Ολυμπιονίκης της Αθήνας, στο ίδιο αγώνισμα ανέλυσε το πρόγραμμα του Πετρούνια λέγοντας πως: «Ήταν άριστη η εκτέλεση του προγράμματος του Λευτέρη και με τη βαθμολογία του δεν μπορούσε να ανατραπεί η πρώτη θέση. Φάνηκε πριν την άσκηση ότι ήταν καλά. Οι Ολυμπιακοί είναι βασικά ψυχολογικοί αγώνες. Σίγουρα είναι μοναδικοί αγώνες που γίνονται κάθε 4 χρόνια. Όλη η ηρεμία και η αυτοπεποίθηση φαινόταν την ώρα που μπήκε στον αγώνα ο Λευτέρης. Η διαφορά με τον Βραζιλιάνο ήταν στα λιγότερα λάθη και στη λεπτομέρειες της εκτέλεσης. Όλοι οι αθλητές είναι σε υψηλό επίπεδο, αλλά η ελαχιστοποίηση των λαθών καθορίζει την πρώτη θέση. Παίζει ρόλο και η έξοδος, αλλά όχι μόνο αυτή. Οι συνδυασμοί, των ασκήσεων, οι χρόνοι».


Σχετικά με το αν έχει κάτι να του πει, τόνισε πως: «Είναι πολλά που θέλω να πω στον Λευτέρη αλά θα του τα πω από κοντά», ενώ υποστήριξε πως το τρίπτυχο χρυσό σε Ευρωπαϊκό, Παγκόσμιο και Ολυμπιάδα το έχουν κάνει ελάχιστοι.


Καταλήγοντας ο Ταμπάκος είπε: «Όλες αυτές οι επιτυχίες ας αποτελέσουν έμπνευση για τα νέα παιδιά να ασχοληθούν όχι με τον πρωταθλητισμό αλλά τον αθλητισμό. Τώρα έχω σταματήσει εδώ και 5 χρόνια και ασχολούμαι με το μπέιμπι σίτινγκ, με τα δυο παιδάκια μου».

Επίσης ο Μιχάλης Μουρούτσος μίλησε με τα καλύτερα λόγια τόσο για τον Ελληνα Ολυμπιονίκη, όσο και για την επίσης "χρυσή", Αννα Κορακάκη.

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Ταε Κβο Ντο στους ολυμπιακούς αγώνες του Σίδνεϊ, ανέβασε μια φωτογραφία στο instagram στην οποία έγραφε τα εξής: «Ο Λευτέρης Πετρούνιας και η Άννα Κορακάκη αποδεικνύουν ότι μπορεί ένας αθλητής στις μέρες μας να φτάσει στην κορυφή του κόσμου. Οι δύσκολες συνθήκες που πάντα υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν στα ερασιτεχνικά αθλήματα, όχι μόνο είναι εμπόδιο, αλλά βοηθάνε έναν αθλητή να γίνει πιο σκληρός και πιο συγκεντρωμένος στον στόχο του. Είσαι μεγάλος μάγκας Λευτέρη!».

Το μήνυμα του Πετρούνια στους Έλληνες: Nαι ρε Ελλάδα - Τα καταφέραμε - Σας ευχαριστώ πραγματικά όλους! Facebook Twitter
Γράφημα από ΑΠΕ/ΜΠΕ

Το μετάλλιο του Λευτέρη Πετρούνια είναι το 11ο που κατακτά η Ελλάδα στην ενόργανη γυμναστική σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Τα 7 από αυτά τα είχε κατακτήσει το 1896 στην Αθήνα, εκεί όπου τα δύο είχαν δοθεί σε ομάδες, τον Πανελλήνιο Γ.Σ. (αργυρό) και τον Εθνικό Γ.Σ. (χάλκινο).

Οι κρίκοι αποδεικνύονται το πιο διαχρονικό αγώνισμα, καθώς το 1896 σε αυτό το αγώνισμα ο Ιωάννης Μητρόπουλος είχε πάρει το χρυσό, αλλά και ο Πέτρος Περσάκης την 3η θέση. Σχεδόν έναν αιώνα μετά, ο Δημοσθένης Ταμπάκος πήρε στους κρίκους ένα αργυρό το 2000 και ένα χρυσό το 2004. Και τώρα ο Λευτέρης Πετρούνιας πάλι το χρυσό. Ο Ταμπάκος είναι ο μοναδικός Έλληνας γυμναστής που έχει δύο μετάλλια.

Από τα συνολικά 11 μετάλλια που έχει η ελληνική ενόργανη γυμναστική σε Ολυμπιακούς Αγώνες, τα 5 είναι χρυσά, τα 3 είναι αργυρά και τα 3 είναι χάλκινα.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών. Δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για την συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM
Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ