Ένα σοκάκι καλυμμένο με μασημένες τσίχλες

Ένα σοκάκι καλυμμένο με μασημένες τσίχλες Facebook Twitter
1

Στο κέντρο της πόλης San Luis Obispo στην Καλιφόρνια υπάρχει ένα σοκάκι 20 μέτρων στο οποίο σχεδόν όλοι οι τοίχοι των κτιρίων είναι καλυμμένοι από αναρίθμητες μασημένες τσίχλες. Αηδία ή πρωτότυπο αστικό καλλιτεχνικό πρότζεκτ;
 

 

Οι απαρχές της παράξενης αυτής «εγκατάστασης» δεν είναι σαφείς. Πολλοί πιστεύουν ότι όλα ξεκίνησαν από μία διαμάχη μεταξύ δύο τοπικών σχολείων που συναγωνίζονταν για το ποιο θα κολλήσει περισσότερες τσίχλες στους τοίχους. Έκτοτε, η συνήθεια βγήκε εκτός ελέγχου, με τους γείτονες και τους καταστηματάρχες να παραπονιούνται για τους υγειονομικούς κινδύνους του «τσιχλόδρομου». Η μυρωδιά είναι αηδιαστική και έγιναν πολλές προσπάθειες απολύμανσης του δρόμου, όμως από το 1996 η Bubblegum Alley θεωρείται τουριστική ατραξιόν, οπότε μένει ως έχει.

Ένα σοκάκι καλυμμένο με μασημένες τσίχλες Facebook Twitter

Εκτός από τσίχλες, είναι κολλημένα στους τοίχους και διάφορα μικροαντικείμενα, ενώ όποιος περαστικός θέλει μπορεί να συνεισφέρει στην επέκταση του «διαδραστικού» αυτού πρότζεκτ.

Ένα σοκάκι καλυμμένο με μασημένες τσίχλες Facebook Twitter

[via]

Design
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Babel»: Το νέο αριστουργηματικό graphic novel του Soloúp

Προδημοσίευση / «Babel»: Το νέο graphic novel του Soloúp

Μια συναρπαστική εικονογραφημένη ιστορία που συνδέει με χιούμορ και συγκίνηση τις αφηγήσεις του παππού του και της παρέας του με τα βιώματα των ανθρακωρύχων κάθε εθνικότητας, γλώσσας και θρησκείας στις στοές του Βελγίου.
M. HULOT
Η σύγχρονη τέχνη πιάνει στα χέρια της τα κλασικά έπιπλα «Συρίγος»

Design / Η σύγχρονη τέχνη πιάνει στα χέρια της τα κλασικά έπιπλα «Συρίγος»

Είκοσι δύο δημιουργοί από τον χώρο του design και των τεχνών εμπνέονται από οκτώ αρχειακά κομμάτια της διάσημης επιπλοποιίας, αναδιατυπώνοντας την έννοια του κλασικού επίπλου στην εποχή μας.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
H παλιά Εθνική Βιβλιοθήκη ανοίγει ξανά τις πύλες της

Αποκλειστικές φωτογραφίες / Η παλιά Εθνική Βιβλιοθήκη ανοίγει ξανά τις πόρτες της

Η LiFO μπήκε στο ιστορικό Βαλλιάνειο Μέγαρο το οποίο, μετά την ολοκλήρωση των αναγκαίων εργασιών αποκατάστασης και συντήρησης, θα υποδεχθεί ξανά το κοινό στις αρχές του 2026.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

1 σχόλια