Οι Κάννες απαγόρευσαν το μπουρκίνι σε όλες τις παραλίες ως "σύμβολο εξτρεμισμού"

Οι Κάννες απαγόρευσαν το μπουρκίνι σε όλες τις παραλίες ως "σύμβολο εξτρεμισμού" Facebook Twitter
10

Σε καθολική απαγόρευση του μπουρκίνι, του μαγιό που καλύπτει το σώμα και φορούν οι συντηρητικές μουσουλμάνες, σε όλες τις παραλίες της Γαλλικής Ριβιέρας προχώρησε ο δήμαρχος των Καννών, σύμφωνα με αξιωματούχους.

"Η πρόσβαση στις παραλίες και το κολύμπι απαγορεύεται σε οποιονδήποτε δεν φέρει ένδυση παραλίας που σέβεται τα χρηστά ήθη και τις αρχές της κοσμικής κοινωνίας" διευκρίνισε ο δήμαρχος David Lisnard σχετικά με την απόφασή του. "Ένδυση παραλίας που σηματοδοτεί επιδεικτικά τη συμμετοχή σε μία θρησκευτική κοινότητα, την ώρα που η Γαλλία και χώροι λατρείας είναι στόχος τρομοκρατικών επιθέσεων, μπορεί να διαταράξει τη δημόσια τάξη κι αυτό πρέπει να αποφευχθεί" πρόσθεσε. 

Ο γενικός διευθυντής των δημοτικών υπηρεσιών Thierry Migoule προχώρησε αργότερα σε περαιτέρω εξηγήσεις σχετικά με το νέο μέτρο. "Δεν απαγορεύεται κανένα θρησκευτικό σύμβολο, αλλά μόνο επιδεικτική ενδυμασία, η οποία κάνει αναφορά σε τρομοκρατικά κινήματα με τα οποία βρισκόμαστε σε πόλεμο" τόνισε. 

10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Άντριου: Η φωτογραφία του ανήμερα των Χριστουγέννων μετά τον αποκλεισμό από τη βασιλική οικογένεια

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Η φωτογραφία του ανήμερα των Χριστουγέννων μετά τον αποκλεισμό από τη βασιλική οικογένεια

Ο αδελφός του βασιλιά Καρόλου εθεάθη λυπημένος και μόνος στο Royal Lodge, από το οποίο σύντομα θα φύγει, ενώ τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας πέρασαν μαζί τα Χριστούγεννα
THE LIFO TEAM