Έρευνα στο Facebook: Τι δείχνουν τα προφίλ όσων έχουν σκύλο ή γάτα

Έρευνα στο Facebook: Τι δείχνουν τα προφίλ όσων έχουν σκύλο ή γάτα Facebook Twitter
1
Είναι πλέον επίσημο: Οι ιδιοκτήτες σκύλων είναι περισσότερο φιλικοί, ενώ αυτοί που έχουν γάτα είναι ως επί το πλείστον μόνοι τους. 
Η έρευνα έγινε σύμφωνα με την Τelegraph, σε 160 χιλιάδες προφίλ στο Facebook και διαπίστωσε ότι το 30 τοις εκατό των ατόμων που μοιράζονταν  φωτογραφίες της γάτας τους ήταν χωρίς σχέση ενώ το αντίστοιχο ποσοστό αυτών που ανέβαζαν φωτό του σκύλου τους ήταν 24 τοις εκατό. 
Επίσης οι άνθρωποι που έχουν σκύλο φαίνεται να είναι πιο εξωστρεφείς, καθώς στις σελίδες τους είχαν κατά μέσο όρο 26 περισσότερους φίλους από αυτούς με γάτες. 
Μια ακόμη διαπίστωση ήταν ότι οι λάτρεις των αιλουροειδών ανέβαζαν πιο «κουρασμένες» ενημερώσεις, αντίθετα με τους φίλους των σκύλων που ήταν περισσότερο «ενθουσιώδεις».
Υπάρχουν πάντως και κάποια πλεονεκτήματα για τους γατόφιλους, αφού η ποιότητα των φιλιών τους στο Facebook φαίνεται να είναι ανώτερη, ενώ τους καλούν και σε περισσότερα event. Οι ιδιοκτήτες γατών είναι επίσης πιθανόν να ζούνε σε μεγάλες πόλεις και να απολαμβάνουν περισσότερες δραστηριότητες στο σπίτι, όπως η παρακολούθηση ταινιών και τηλεόρασης και την ανάγνωση βιβλίων.
Έντονες διαφορές υπάρχουν στις ταινίες που βλέπουν οι φίλοι του σκύλου και της γάτας. Οι δεύτεροι βλέπουν σε συντριπτικά ποσοστά sci-fi, όπως Δράκουλα, Doctor Who και Terminator 2.
Οι ιδιοκτήτες σκύλων προτιμούν πιο αμέριμνες ή ρομαντικές ταινίες όπως το The Notebook ή το ριάλιτι The Voice. 
Τech & Science
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Tech & Science / 20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Σίγουρα είμαστε πολύ πιο κοντά στο να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την επιστήμη για να αλλάξουμε τις αναμνήσεις μας, από ό,τι ήμασταν πριν από μια εικοσαετία.
NEWSROOM