Χωρίς νερό κινδυνεύει να μείνει η Σαμοθράκη- Στο 50% τα αποθέματα

Χωρίς νερό κινδυνεύει να μείνει η Σαμοθράκη- Στο 50% τα αποθέματα Facebook Twitter
3

Σε εφιάλτη του φετινού καλοκαιριού εξελίσσεται, σύμφωνα με τον δήμαρχο Σαμοθράκης, Θανάση Βίτσα, το πρόβλημα της λειψυδρίας που αντιμετωπίζει το νησί, δεδομένου ότι σε οικίες και επιχειρήσεις που βρίσκονται σε υψόμετρο σημειώνονται συχνές διακοπές υδροδότησης για συγκεκριμένες ώρες της ημέρας, ενώ σε χαμηλότερα υψόμετρα υπάρχει ικανοποιητική επάρκεια, εντός οικισμών.


Έχοντας ήδη απευθύνει έκκληση περιορισμού αλόγιστης χρήσης του νερού, προς όλους τους δημότες και επισκέπτες του ακριτικού νησιού, ο κ. Βίτσας αποδίδει την εμφάνιση της λειψυδρίας αφενός στον μη επαρκή εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα εξαιτίας του ξηρού χειμώνα που προηγήθηκε (ελάχιστες βροχές και σχεδόν καθόλου χιονοπτώσεις) και αφετέρου στην κακή διαχείριση, κατά τα προηγούμενα χρόνια, του πολύτιμου αλλά όχι απεριόριστου φυσικού αγαθού.


Όπως εξηγεί ο επί σειρά ετών δήμαρχος Σαμοθράκης, τις τελευταίες περίπου δύο δεκαετίες, λόγω του πλούτου του νησιού σε νερά, ένα μεγάλο μέρος από το νερό ύδρευσης χρησιμοποιείτο για την άρδευση των καλλιεργειών, ενέργεια που αποτελεί και τη βασική αιτία μείωσης κατά 50% των αποθεμάτων νερού ήδη από τις αρχές Ιουλίου. Τέλος, εκτιμά πως πρέπει η κατανάλωση νερού να περιοριστεί στα απολύτως απαραίτητα, καθώς το καλοκαίρι συνεχίζεται με έντονα θερμά μελτέμια τα οποία, όπως εξηγεί, είναι η καταστροφή των επιφανειακών υδάτων.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΖΩΝΑΚΗΣ

Ελλάδα / Γιώργος Μαζωνάκης: «Δεν μπορώ να αποκαλύψω τον λόγο που έλαβα τη φωτογραφία», λέει ο υπνοθεραπευτής

Ο Νάσος Κομιανός παραδέχτηκε πως είχε συνεργαστεί στο παρελθόν με την κατηγορούμενη γιατρό καθώς και πως έλαβε φωτογραφία του Γιώργου Μαζωνάκη, ενόσω βρισκόταν στο ιατρείο στο Κολωνάκι
THE LIFO TEAM
ΜΑΤΙ ΦΩΤΙΑ ΔΙΚΗ ΕΛΑΦΡΥΝΤΙΚΑ

Ελλάδα / Μάτι: Αναβλήθηκε η δίκη για την προσφυγή τριών καταδικασθέντων που ζητούν να τους αναγνωριστούν ελαφρυντικά

Αναβλήθηκε για τις 29 Σεπτεμβρίου - Πρόκειται για τον, τοτε, αρχηγό και υπαρχηγό της Πυροσβεστικής και τον τότε γενικό γραμματέα της Πολιτικής Προστασίας
THE LIFO TEAM