Σεισμός

Επικίνδυνη ζωή: Περιστατικό που συνέβη στις 7 το πρωί στη Μύκονο

Επικίνδυνη ζωή: Περιστατικό που συνέβη στις 7 το πρωί στη Μύκονο Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: Super Paradise 1988 / Από το αρχείο του Jan Willemsen
23

Η Μύκονος είναι υπέροχη για διασκέδαση, αλλά μη σου τύχει πρόβλημα υγείας καλύτερα. Το ασθενοφόρο δεν αποκλείεται να είναι στην ΣΥΡΟ, ενώ αν δεν εφημερεύει κανείς ίσως χρειαστεί να βάλεις τις φωνές, ακόμα και σε ιδιωτικές κλινικές για να ξυπνήσουν κάποιον για τις πρώτες βοήθειες.

 

Αυτήν την εμπειρία τουλάχιστον είχε ο αναγνώστης μας Γιάννης Πανόπουλος, και την μοιράστηκε μαζί μου, με την ελπίδα «να γίνει κάτι επιτέλους».

 

Επικίνδυνη ζωή: Περιστατικό που συνέβη στις 7 το πρωί στη Μύκονο Facebook Twitter
Φωτ. αρχείου: 1991 / Από το αρχείο του Jan Willemsen

 

Γράφει λοιπόν:

Η χώρα αυτή δυστυχώς δεν θα αλλάξει με τίποτα!

Περιστατικό που συνέβη στις 7 το πρωί στη Μύκονο! Το νησί που τα πάντα είναι υπερκοστολογημένα (απλή εξέταση σε κλινική 150 ευρώ αν δουλεύεις στο νησί, αντί 30 όπως είναι στην Αθήνα) και είναι το νησί που συντηρεί μεγάλο ποσοστό της Ελλάδας του 2016 από ανθρώπους που δουλεύουν το καλοκαίρι σε αυτό!


Ένας Άραβας, γύρω στα 30, πέφτει από ύψος 2,5 μέτρων με το κεφάλι σε μία αυλή στο κέντρο της Μυκόνου. Μέσα σε μία λίμνη αίματος, αυτός με ανοιγμένο το κεφάλι. Τον παρακολουθούν όλοι οι φίλοι του Άραβικής καταγωγής και προσπαθούν να καλέσουν τις πρώτες βοήθειες, για να μην πεθάνει ο φίλος τους - και δεν μπορούν να βγάλουν άκρη!

Περνώντας με το αμάξι με σταματάει μια κοπέλα από την παρέα του κλαίγοντας, λέγοντάς μου να καλέσω σε βοήθεια γιατί ο φίλος τους πεθαίνει! Αφού έχω καλέσει το 166 και ζητάω ασθενοφόρο μου δίνουν μια "ευγενικότατη" απάντηση πως το ασθενοφόρο είναι στη ΣΥΡΟ και δεν γίνεται να μας το στείλουν!

 

Παίρνουμε κατευθείαν, με την βοήθεια ακόμα ενός Έλληνα, στο Κέντρο Υγείας και μας λένε «έχουμε ενημερωθεί και ερχόμαστε!» (Η απόσταση είναι 1 χιλιόμετρο και για τα επόμενα 10 λεπτά κανένα ασθενοφόρο).

 

Καλώ κατευθείαν σε ιδιωτική κλινική και μου λένε «στέλνουμε αμέσως ασθενοφόρο». Στα επόμενα 5 λεπτά τίποτα. Ξανακαλώ την ιδιωτική κλινική και μου λένε ότι σε 3-4 λεπτά φτάνει εκεί! (Απόσταση λιγότερο από 1 χιλιόμετρο).

Οι φίλοι του μην μπορώντας να πιστέψουν πως δεν εμφανίζεται ασθενοφόρο, και βρίζοντας το σύστημα και τη χώρα μας, προσπαθούνε να τον σηκώσουν να τον βάλουν στο αμάξι να τον πάνε σε "νοσοκομείο".

 

Για να μην μακρηγορώ μετά από άλλα 4 τηλέφωνα στην ΙΔΙΩΤΙΚΗ κλινική που παρακαλούσαμε να στείλουνε ασθενοφόρο για να σωθεί ο άνθρωπος, δεν είχε εμφανιστεί ΤΙΠΟΤΑ! Ο λόγος είναι πως δεν εφημέρευε γιατρός ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ ΤΗΣ ΑΦΘΟΝΗΣ ΣΑΜΠΑΝΙΑΣ ΣΤΙΣ 20 ΙΟΥΛΙΟΥ!

 

Αφού πέρασαν 30 λεπτά εμφανίστηκε το πρώτο ασθενοφόρο του κέντρου Υγείας όπου ο οδηγός του ήταν ο οδηγός του ΣΚΟΥΠΙΔΙΑΡΙΚΟΥ του νησιού με έναν γιατρό! Μετά από 5-6 λεπτά αφού προσπαθούνε να τον βάλουνε στο φορείο, φτάνει και το ασθενοφόρο της ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ, με τον οδηγό του να έχει αγουροξυπνημένα μάγουλα με ραγάδες από το μαξιλάρι, με μία γιατρό με βαμμένα μπλέ μάτια΄, έτοιμη για περιστατικό! Αφού ακούσανε ό,τι μπορεί να ειπωθεί απ' όλο τον κόσμο που είχε μαζευτεί εκεί γύρω, η γιατρός είχε και το θράσος να ρωτήσει γεμάτη ειρωνεία ποιος είναι ο λόγος που φωνάζουμε!


Αρχικά μακάρι να σωθεί ο άνθρωπος!

Το βασικό πρόβλημα όμως είναι πως:

Αν δεν είχα πάρει 6 τηλέφωνα φωνάζοντας, δεν υπήρχε περίπτωση να ερχότανε ασθενοφόρο για κάποιους ξένους (ας περιμένουνε να πιάσει βάρδια ο πρωινός)!

Οι φίλοι του που έζησαν όλη αυτή την περιπέτεια πως να εμπιστευτούνε για τη ζωή τους αυτό το νησί και αυτή τη χώρα όταν δεν υπάρχει περίθαλψη και δεν μιλάμε καν για ΔΩΡΕΑΝ!

Αν κάθε μέρα γίνεται ένα παρόμοιο περιστατικό, πως να αναπτυχθεί ο τουρισμός;
Αν εμείς πάθουμε κάτι, να είμαστε αρκετά σίγουροι ότι δεν θα έρθει πρώτη βοήθεια εγκαίρως!


Και όλα αυτά να τονίσω σε ένα νησί που μέσα σε 2 μήνες έρχονται ΠΟΛΛΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ απο τους ξένους και όλο το νησί περιμένει αυτούς για να δουλέψει και να ζήσουν εκατοντάδες οικογένειες στην Ελλάδα! Απλά κάποιοι κοιτάνε μόνο πως θα βγάλουν περισσότερα χρήμα χωρίς να υπολογίζουν την ανθρώπινη ζωή.
Δυστυχώς δεν υπάρχει σωτηρία! Ας έχουμε όλοι υγεία!
Καλημέρα!

  

23

Σεισμός

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ