Θεοδωράκης: Ντροπή, το 2016, να μην έχουν δικαίωμα ψήφου οι Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό

Θεοδωράκης: Ντροπή, το 2016, να μην έχουν δικαίωμα ψήφου οι Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό Facebook Twitter
Theodore Manolopoulos / SOOC
16

Ψήφο στους Έλληνες του εξωτερικού, ζήτησε για άλλη μια φορά ο Σταύρος Θεοδωράκης με αφορμή την παρουσία του στο 8ο Συνέδριο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών, που γίνεται στο Ρέθυμνο.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Studio Ρέθυμνο 98.0 και στον δημοσιογράφο Κώστα Ρακιντζή, ο επικεφαλής του Ποταμιού αναφέρθηκε στην τροπολογία που κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, κατά την ψήφιση του εκλογικού νόμου, για να δοθεί η δυνατότητα στους Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό να ψηφίσουν αλλά η κυβέρνηση αρνήθηκε να συναινέσει.

"Είναι ντροπή μας. Το 2016 να είμαστε η μόνη χώρα που δεν έχουν ψήφο οι Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό. Είναι ακατανόητη η άρνηση της κυβέρνησης, να μη δώσει το δικαίωμα ψήφου σε αυτούς τους ανθρώπους. Είναι κάτι πάρα πολύ εύκολο, γιατί το παρουσιάζουν σαν κάτι πολύ δύσκολο.Το πρώτο βήμα είναι να ψηφίσουν αυτοί που έχουν ελληνική ταυτότητα. Δηλαδή αυτοί που είναι εγγεγραμμένοι στα δηματολόγια και στους εκλογικούς καταλόγους, είναι δηλαδή οι άνθρωποί μας που έχουν φύγει στο εξωτερικό πρέπει να ψηφίσουν. Είναι πολύ απλό, μπορούν να πάνε σ' ένα προξενείο και να ψηφίσουν όπως γίνεται σε όλα τα πολιτισμένα κράτη του κόσμου" σημειώσε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

"Η κυβέρνηση πιστεύω ότι φοβάται αυτή την ψήφο, φοβάται να τους δώσει το δικαίωμα. Το δικαίωμα που οι περισσότεροι από αυτούς το έχουν στις ευρωεκλογές. Δηλαδή εσύ είσαι στο εξωτερικό, ψηφίζεις στις ευρωεκλογές για την Ελλάδα και δεν ψηφίζεις στις εθνικές εκλογές. Τραγελαφικά πράγματα. Προσπαθήσαμε να το λύσουμε, κάναμε μια τροπολογία, κάναμε προτάσεις, είχαμε μαζί μας συνταγματολόγους, είχαμε μαζί μας νομικούς, η κυβέρνηση επιμένει να λέει ότι δεν είναι ώριμες οι συνθήκες για να ψηφίσουν αυτοί οι άνθρωποι" κατέληξε.

16

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κασσελάκης: Περιοδεία σε 29 νησιά – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Πολιτική / Κασσελάκης: Συνεχίζει την περιοδεία σε 29 νησιά του Αιγαίου – Το «Σάικλαντς» και το «7αράκι» του Αποστολάκη

Λόγω των ισχυρών ανέμων, πρώτος σταθμός της περιοδείας του Στέφανου Κασσελάκη ήταν τελικά η Κύθνος και εν συνεχεία η Σύρος όπου μετέβη με σκάφος και κυβερνήτη τον ναύαρχο Βαγγέλη Αποστολάκη
NEWSROOM
Νέα Δημοκρατία: Καταθέτει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές

Πολιτική / Νέα Δημοκρατία: Καταθέτει υπόμνημα στον Άρειο Πάγο κατά της συμμετοχής των Σπαρτιατών στις Ευρωεκλογές

Το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε χτες υπόμνημα στον Άρειο Πάγο με το οποίο ζητά με τη σειρά του να αποκλειστούν οι Σπαρτιάτες από τις ευρωεκλογές- Η επιστολή του Αλέξη Χαρίτση
NEWSROOM