H Άγκυρα παραδέχεται για πρώτη φορά το ενδεχόμενο σφαλμάτων στις εκκαθαρίσεις μετά το πραξικόπημα

H Άγκυρα παραδέχεται για πρώτη φορά το ενδεχόμενο σφαλμάτων στις εκκαθαρίσεις μετά το πραξικόπημα Facebook Twitter
EPA/SEDAT SUNA
1

Η Τουρκία παραδέχθηκε για πρώτη φορά σήμερα, μέσω δύο υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών της, ότι κατά τις εκκαθαρίσεις στις οποίες προχώρησαν οι αρχές μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου ενδεχομένως διαπράχθηκαν «σφάλματα».

«Εάν υπήρξαν λάθη, εμείς θα τα διορθώσουμε» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς.

Οι «πολίτες που δεν έχουν σχέση με εκείνους (σ.σ. τους υποστηρικτές του Γκιουλέν) πρέπει να χαλαρώσουν» καθώς «δεν θα τους συμβεί τίποτα κακό» πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος σε μια συνέντευξη τύπου που παραχώρησε.

Όμως εκείνοι που συνδέονται με τον ιεροκήρυκα «πρέπει να φοβούνται. Θα πληρώσουν το τίμημα» τόνισε ο Κουρτουλμούς αναφερόμενος στους υποστηρικτές του Γκιουλέν.

Σε περίπου 10.000 ανθρώπους έχουν ασκηθεί διώξεις και έχουν ήδη προφυλακιστεί, μεταξύ αυτών και δημοσιογράφοι. Περισσότεροι από 50.000 Τούρκοι έχουν απολυθεί από τις δουλειές τους στο δημόσιο τομέα.

Λίγο νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ είχε επίσης αναφερθεί στο ενδεχόμενο μεταξύ των προσώπων που βρέθηκαν στο στόχαστρο αυτού του κυνηγιού μαγισσών, να υπήρχαν κάποιοι που διώχθηκαν με καταχρηστικό τρόπο.

«Μια ενδελεχής εργασία βρίσκεται σε εξέλιξη σχετικά με εκείνους που απολύθηκαν» επισήμανε ο επικεφαλής της κυβέρνησης, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

«Υπήρχαν μετά βεβαιότητας μεταξύ τους πρόσωπα που έπεσαν θύματα άδικων διαδικασιών»παραδέχθηκε ο ίδιος.

«Δεν θα πούμε (σ.σ.στο ζήτημα των αδικιών): "δεν υπήρξαν"», σημείωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

«Θα διαφοροποιήσουμε εκείνους που είναι ένοχοι κι εκείνους που δεν είναι» υπογράμμισε.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πούτιν συναντά Γουίτκοφ και Κούσνερ μετά τις δηλώσεις ότι η Ρωσία είναι έτοιμη για ενδεχόμενο πόλεμο με την Ευρώπη

Διεθνή / Ο Πούτιν συναντά Γουίτκοφ και Κούσνερ μετά τις δηλώσεις για το ενδεχόμενο πολέμου με την Ευρώπη

Της συνάντησης, προηγήθηκαν οι δηλώσεις Πούτιν ότι: «Δεν πρόκειται να πολεμήσουμε με την Ευρώπη, αλλά αν η Ευρώπη θέλει να πολεμήσει μαζί μας, είμαστε έτοιμοι τώρα»
LIFO NEWSROOM
Dave Coulier: Διαγνώστηκε με νέο τύπο καρκίνου 7 μήνες αφού κέρδισε τη μάχη με το λέμφωμα non-Hodgkin

Διεθνή / Dave Coulier: Διαγνώστηκε με νέο τύπο καρκίνου 7 μήνες αφού κέρδισε τη μάχη με το λέμφωμα non-Hodgkin

«Νιώθεις αυτή την ανακούφιση του “ουάου, έφυγε”, και μετά να κάνεις μια εξέταση που δείχνει ότι τώρα έχεις έναν άλλο τύπο καρκίνου», μοιράστηκε ο ηθοποιός του «Full House»
LIFO NEWSROOM
Σχεδόν 1 στις 4 γυναίκες πιστεύει ότι οι άνδρες τυγχάνουν καλύτερης μεταχείρισης από τους επαγγελματίες υγείας

Διεθνή / Ευρώπη: 1 στις 4 γυναίκες πιστεύει ότι οι άνδρες τυγχάνουν καλύτερης μεταχείρισης από τους επαγγελματίες υγείας

Οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να ζητήσουν ιατρική βοήθεια από τους άνδρες, ωστόσο πολλές πιστεύουν ότι λαμβάνουν χειρότερη φροντίδα, σύμφωνα με νέα έκθεση
LIFO NEWSROOM