H Άγκυρα παραδέχεται για πρώτη φορά το ενδεχόμενο σφαλμάτων στις εκκαθαρίσεις μετά το πραξικόπημα

H Άγκυρα παραδέχεται για πρώτη φορά το ενδεχόμενο σφαλμάτων στις εκκαθαρίσεις μετά το πραξικόπημα Facebook Twitter
EPA/SEDAT SUNA
1

Η Τουρκία παραδέχθηκε για πρώτη φορά σήμερα, μέσω δύο υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών της, ότι κατά τις εκκαθαρίσεις στις οποίες προχώρησαν οι αρχές μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου ενδεχομένως διαπράχθηκαν «σφάλματα».

«Εάν υπήρξαν λάθη, εμείς θα τα διορθώσουμε» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς.

Οι «πολίτες που δεν έχουν σχέση με εκείνους (σ.σ. τους υποστηρικτές του Γκιουλέν) πρέπει να χαλαρώσουν» καθώς «δεν θα τους συμβεί τίποτα κακό» πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος σε μια συνέντευξη τύπου που παραχώρησε.

Όμως εκείνοι που συνδέονται με τον ιεροκήρυκα «πρέπει να φοβούνται. Θα πληρώσουν το τίμημα» τόνισε ο Κουρτουλμούς αναφερόμενος στους υποστηρικτές του Γκιουλέν.

Σε περίπου 10.000 ανθρώπους έχουν ασκηθεί διώξεις και έχουν ήδη προφυλακιστεί, μεταξύ αυτών και δημοσιογράφοι. Περισσότεροι από 50.000 Τούρκοι έχουν απολυθεί από τις δουλειές τους στο δημόσιο τομέα.

Λίγο νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ είχε επίσης αναφερθεί στο ενδεχόμενο μεταξύ των προσώπων που βρέθηκαν στο στόχαστρο αυτού του κυνηγιού μαγισσών, να υπήρχαν κάποιοι που διώχθηκαν με καταχρηστικό τρόπο.

«Μια ενδελεχής εργασία βρίσκεται σε εξέλιξη σχετικά με εκείνους που απολύθηκαν» επισήμανε ο επικεφαλής της κυβέρνησης, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

«Υπήρχαν μετά βεβαιότητας μεταξύ τους πρόσωπα που έπεσαν θύματα άδικων διαδικασιών»παραδέχθηκε ο ίδιος.

«Δεν θα πούμε (σ.σ.στο ζήτημα των αδικιών): "δεν υπήρξαν"», σημείωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

«Θα διαφοροποιήσουμε εκείνους που είναι ένοχοι κι εκείνους που δεν είναι» υπογράμμισε.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ΓΚΑΛΟΠ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΑΝΔΡΕΣ

Διεθνή / Gallup: Η αύξηση της θρησκευτικότητας στους νέους άνδρες αλλάζει τις ισορροπίες μεταξύ των φύλων

Στις ΗΠΑ, το 42% των ανδρών ηλικίας 18 έως 29 ετών δηλώνει ότι η θρησκεία είναι «πολύ σημαντική» για τους ίδιους, ποσοστό αυξημένο αισθητά από το 28% που καταγραφόταν το 2022-2023
THE LIFO TEAM
ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ Χ XCHAT

Διεθνή / Έλον Μασκ: Η X λανσάρει το XChat, μία αυτόνομη εφαρμογή μηνυμάτων

Η εφαρμογή περιλαμβάνει λειτουργίες που εστιάζουν στην ιδιωτικότητα, όπως η δυνατότητα απενεργοποίησης των στιγμιότυπων οθόνης και η αποστολή μηνυμάτων που διαγράφονται αυτόματα μέσα σε λίγα λεπτά
THE LIFO TEAM
ΝΑΠΟΛΗ ΕΝΟΠΛΗ ΛΗΣΤΕΙΑ

Διεθνή / Νάπολη: Ένοπλοι ληστές κράτησαν 25 ομήρους σε τράπεζα - Διέφυγαν μέσω υπόγειας σήραγγας

Παρόμοια ληστεία είχε σημειωθεί το 2020 σε υποκατάστημα της Crédit Agricole στο Milan, όπου οι δράστες χρησιμοποίησαν επίσης το αποχετευτικό δίκτυο για να αποκτήσουν πρόσβαση και να διαφύγουν
THE LIFO TEAM